Simpele DIY scrub met amandelolie - My Simply Special
13/11/2013

Simpele DIY scrub met amandelolie
Een tijdje geleden schreef ik een post hoe je zelf goedkope nagelriemolie kan maken met amandelolie. Omdat je daarvoor maar heel weinig nodig hebt had ik dus bijna een heel flesje van die fijne en hydraterende olie over. Tijd om eens te kijken wat ik daar nog meer mee kon doen! Ik besloot te gaan voor een simpele scrub en daar heb ik zeker geen spijt van. Lekker goedkoop en zo lekker!
 
Simpele DIY scrub met amandelolie
Ik hou van simpel dus voor deze DIY heb je dan ook weinig nodig. Ga in huis op zoek naar een leeg en goed afsluitbaar potje of koop er net als ik een bij de Xenos (200 ml, €1,79). Pak dan een pak suiker, een flesje amandelolie en een geurolie naar keuze. Is je huid heel gevoelig? Laat de geurolie dan weg.
 
Simpele DIY scrub met amandelolie
Vul je potje met suiker, maar niet helemaal tot de rand. Je hebt namelijk nog wat ruimte nodig om te roeren.
 
Simpele DIY scrub met amandelolie
Giet nu beetje bij beetje amandelolie bij de suiker en roer dit goed door. Ga daarmee door tot je tevreden bent met de structuur. De scrub moet niet te droog maar ook niet te nat zijn.
 
Simpele DIY scrub met amandelolie
Als laatste doe je een paar druppels geurolie bij je scrub en ook dit roer je natuurlijk goed door. Ik ging voor een Hammam scrub en gebruikte eucalyptus olie.
 
Simpele DIY scrub met amandelolie
Voila! Tijd om onder de douche te stappen en je zelfgemaakte scrub uit te proberen. Zelf ben ik er echt heel tevreden mee. Hij scrubt lekker en laat een heerlijk verzorgend laagje achter waardoor je een lekkere zachte huid krijgt. Je insmeren met bodylotion is niet meer nodig. 
 
Simpele DIY scrub met amandelolie
Ik ben begonnen met een klein potje van 200 ml aangezien er bij mij toch altijd wel wat douchewater in dit soort potjes beland. Dat is natuurlijk niet zo goed voor de houdbaarheid, dus ik maak liever wat vaker een kleine hoeveelheid, dan dat ik de helft van een grote pot weg moet gooien. Maar! Mijn vriend is ook gek op dit spul dus het gaat toch wel erg snel op. Voortaan maak ik meteen twee potjes.
 
Heb jij wel eens zelf scrub gemaakt?
 
 Categorieën: Beauty, Body, DIY, To Do7 reacties op “Simpele DIY scrub met amandelolie”
  Nina

  November 13, 2013

  Wat leuk, ik heb nog nooit zelf een scrub gemaakt maar ga het wel een keer proberen  November 13, 2013

  Leuke DIY, heb het gepint.  November 13, 2013

  leuk gedaan!  November 14, 2013

  Wat leuk! Moet ik gauw is proberen.  November 14, 2013

  Wat leuk! Lijkt me heerlijk, ik ga het een keertje proberen.
  X


  Carmen

  December 24, 2016

  Wat ben ik blij dat ik dit heb gevonden, ik heb zoveel kerstcadeautjes gekocht en ben die van mijn mama daarom helemaal vergeten….oeps! Dus dankjewel.🙂


  MySimplySpecial
  January 1st, 2017


  Wat leuk om te horen dat je iets aan mijn post hebt gehad! Hopelijk was je moeder er blij mee.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie