Snelle vegetarische pastasalade - My Simply Special
12/04/2019

Snelle vegetarische pastasalade

Ik had beloofd simpele recepten te delen die je snel op tafel kan zetten, toch? Nou, dit is er zeker één voor die categorie. Het is gebaseerd op een recept van AH en iets dat ik al jaren graag maak. Soms als avondeten als ik alleen eet, maar ook regelmatig als lunch. Je hebt er maar weinig voor nodig en er gaat tomaat en mozzarella in, twee van mijn favoriete ingrediënten.

Snelle vegetarische pastasalade

De ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

 • 140 gram schelpjespasta
 • 2 tomaten of 25 cherrytomaatjes
 • 2 bollen mozzarella
 • 1 bosui
 • klein teentje knoflook
 • 4 el olijfolie
 • 1 el water
 • klein scheutje citroensap
 • basilicum (vers is het lekkerst, maar ik pak ook wel de gedroogde variant)
 • zout en peper

Snelle vegetarische pastasalade

Zo maak je deze snelle vegetarische pastasalade

 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Snij de knoflook en basilicum in kleine stukjes.
 • Meng de olijfolie met het water, citroensap, de knoflook en de basilicum.
 • Breng op smaak met zout en peper.
 • Snij de tomaat en mozzarella in stukjes.
 • Snij het bosuitje in ringetjes of kleine stukjes.
 • Giet de pasta af en spoel na met koud water.
 • Meng de pasta met de tomaat, mozzarella en de dressing.
 • Strooi de stukjes bosui erover.

Snelle vegetarische pastasalade

Als ik dit alleen voor mezelf maak, dan meng ik de dressing gewoon alvast in de schaal waar ik de rest van de ingrediënten vervolgens bij gooi. Zo heb je minder afwas en ben je nog sneller klaar.

Eet smakelijk!Categorieën: Food, Living7 reacties op “Snelle vegetarische pastasalade”

  April 12, 2019

  Zo lekker!


  Gaby

  April 14, 2019

  Ik heb gemerkt dat je site niet beveiligd is klop dit gr gaby


  MySimplySpecial
  April 15th, 2019


  Hi Gaby, wat bedoel je daar precies mee? Groetjes, Margot


  Gaby
  April 15th, 2019


  Dat boven mijn scherm staat dat de site niet veilig is en bij anderen staat en slotje voor hoop dat je iets aan hebt gr gaby


  MySimplySpecial
  April 15th, 2019


  Ah ik snap wat je bedoelt! Dat gaat om een ssl certificaat, maar dat is voor zover ik weet alleen belangrijk bij sites waar je wachtwoorden en creditcardgegevens enzo in moet vullen. Dat is op mijn blog niet ‘t geval en zou dus geen probleem moeten zijn.


  Mieke

  April 14, 2019

  Bedankt voor het delen van het recept! Ik vroeg me af hoe jij veganistisch eten combineert met je zwangerschap, en eet Liam ook veganistisch? In beide gevallen (zwanger&jong kind): ben je niet bang dat je essentiële voedingsstoffen mist?
  Naar aanleiding van je post over dat jullie veganistisch eten laatst ben ik er wel over na gaan denken, maar ik durf het (nog) niet aan. Er zijn online veel recepten te vinden, maar nergens staat duidelijk bij wat de voedingsstoffen zijn. Zo bevatten veel vega(n)recepten weinig eiwitten, ijzer, omega 3, calcium. Met een paar keer per week vega eten kan ik dat prima ondervangen, met noten of eieren, en de maaltijden de rest van de week. Maar met een compleet vega(n) ‘dieet’ lijkt me dat op de lange termijn toch lastig.
  Zou je hier een post aan kunnen wijden?


  MySimplySpecial
  April 15th, 2019


  Goede vraag! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook wel het lastigst vind hoor. Ik slik in elk geval vitamine pillen (nu speciaal voor zwangeren, maar ik slik daarbuiten ook vitaminepillen). Wat betreft calcium hebben we amandel en soya vervangers in huis voor melk en yoghurt en daar is extra calcium en vitamine aan toegevoegd. Ijzer en eiwitten zitten ook in veel andere voedingsmiddelen. We proberen gevarieerd te eten en zo toch alles binnen te krijgen. Maar als ik er meer grip op heb zal ik er een keer een post over schrijven. Buiten de deur eten we trouwens niet altijd vegan en Liam ook niet helemaal. We hebben zijn zuivel wel vervangen, maar savonds krijgt hij een deel van de dagen nog wel wat vlees of (bij voorkeur) vis.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie