Spaanse bruiloft - My Simply Special
20/08/2014

Spaanse bruiloft

Een uitnodiging om in Madrid een Spaanse bruiloft mee te maken, daar kon ik geen nee tegen zeggen. En ik was niet de enige! Uiteindelijk zijn we met 5 collega’s aanwezig geweest bij de bruiloft van onze Spaanse collega Raquel. Daar heb ik zeker geen spijt van! Het was een heerlijk weekendje weg en de bruiloft was een geweldige ervaring. We hadden zelfs regelmatig het gevoel dat we in een film waren beland! Vandaag dus (op verzoek) een verslag van mijn look en de bruiloft zelf. Alle foto’s zijn met mijn iPhone gemaakt en regelmatig met hele slechte belichting.  Sorry daarvoor, hopelijk vinden jullie het toch leuk om te zien.

Spaanse bruiloft

Als je in Spanje naar een bruiloft gaat wordt er van je verwacht dat je er heel netjes uitziet. Lange jurken, grote hoeden (overdag) of haarstukjes (‘s avonds) en hoge hakken zijn dus heel gebruikelijk. Zelf heb ik eigenlijk bijna nooit een reden om een mooie lange jurk aan te trekken, dus ik besloot daar gebruik van te maken. Uiteindelijk koos ik voor een wijnrode jurk van nelly.com, een grijze clutch van Pieces en mooie maar ook comfortabele sleehakken. Op mijn nagels droeg ik een feestelijke ‘liquid sand’ nagellak van O.P.I. (ik weet de kleur niet meer).

Spaanse bruiloft

Voor mijn teennagels koos ik voor een lakje van Flormar (#314) die mooi bij mijn jurk kleurde. Tsjah, open schoenen betekent netjes gelakte teennagels.

Spaanse bruiloft

Van mijn make-up heb ik helaas niet een hele duidelijke foto, maar ik heb een mooie, donkere ooglook gemaakt waarbij ik een heleboel kleuren door elkaar heb gemengd. En weet je wat leuk was? Bij twee van de andere meiden heb ik een ooglook verzorgd toen ze daar om vroegen. Erg leuk om te doen en ik was stiekem heel tevreden over het resultaat!

Spaanse bruiloft

Een mooie jurk, feestelijke make-up en natuurlijk dus ook een mooi kapsel. Gezien de hoge temperaturen en omdat het toch wat chiquer staat, koos ik ervoor mijn haar op te steken. Het idee voor dit kapsel vond ik op YouTube, dus daar zal ik binnenkort nog een post over schrijven.  

Spaanse bruiloft

Spaanse bruiloft

Spaanse bruiloft

We verbleven in Madrid, maar de bruiloft zelf vond ergens buiten de stad plaats. Op zaterdagmiddag verzamelden we dus bij het Real Madrid stadion om in de bus te kunnen stappen.

Spaanse bruiloft

Spaanse bruiloft

Na een stukje snelweg en een heleboel kleine kronkelweggetjes kwamen we aan in een heel schattig klein plaatsje. Echt zo’n dorpje uit een film. Ergens in ‘the middle of nowhere’, met een leuk pleintje, kleine straatjes, schattige balkonnetjes en natuurlijk een mooi kerkje.

Spaanse bruiloft

Van de dienst konden we natuurlijk erg weinig verstaan. Oké, eigenlijk gewoon niks. Maar toch was het leuk om mee te maken. De waaier die alle dames kregen bij binnenkomst, de bruid binnen zien lopen, de mensen horen lachen om de grapjes die blijkbaar gemaakt werden, de live muziek die steeds tussen de delen door te horen was en natuurlijk het uitwisselen van de ringen.

Spaanse bruiloft

Toen het deel in de kerk afgelopen was verzamelden we buiten bij de ingang om het bruidspaar op te wachten. Iedereen kreeg een zakje rijst en daar werd dan ook fanatiek mee gegooid toen ze naar buiten kwamen. 

Spaanse bruiloft

Met alle Rituals dames bij de trouwauto.

Spaanse bruiloft

Na afloop gingen we met z’n allen in de bussen weer over de kronkelweggetjes naar een klooster bovenop een heuvel.

Spaanse bruiloft

Spaanse bruiloft

Op de foto’s komt het misschien niet helemaal over, maar wat een geweldige locatie! Buiten was een klein pleintje waar we wat konden drinken en waar de lekkerste hapjes uitgedeeld werden. Praten met Spanjaarden die geen Engels spreken is een uitdaging, maar we hebben zeker gelachen!

Spaanse bruiloft

Vervolgens vond binnen het diner plaats. Aan een stuk of 14 grote, ronde tafels konden we genieten van verschillende gangen en elke keer een andere wijn. Wat een verwennerij! Tussendoor werd natuurlijk de taart aangesneden en waren er een paar speeches. Er was er zelfs één in het Engels, dus we konden er ook nog wat van verstaan.

Spaanse bruiloft

Na het diner ging het feest buiten door. Het bruidspaar opende de dansvloer met een heel leuk ingestudeerd nummer…

Spaanse bruiloft

… waarna de bruidegom met zijn vrienden de bruid verraste met een hilarische en geweldige choreografie. Echt zoiets wat je wel eens op YouTube tegenkomt! Ik denk dat het op dat moment al een uurtje of 2 ‘s nachts was en we hebben tot 6 uur zelf op de vloer gestaan. Gezellig met de Rituals meiden, maar natuurlijk ook met alle vriendelijke Spanjaarden. (Oke, het laatste uurtje was wel te merken dat ze toch wel wat alcohol op hadden en ze niet bang waren om in gebrekkig Engels te vertellen wat ze dachten. Soms irritant en soms erg grappig.)

Spaanse bruiloft 
Om 6 uur was het feest helaas afgelopen en gingen we met de bus weer terug naar Madrid, waar we om een uurtje of 9 ‘s ochtends heel moe, maar heel gelukkig in bed lagen. Er waren trouwens ook twee fotografen aanwezig, dus wie weet kan ik jullie over een tijdje wat goede foto’s laten zien waar we met de bruid op staan.

Wat een geweldige ervaring! Hebben jullie al veel bruiloften meegemaakt?

 Categorieën: Beauty, My Life, Outfit, Persoonlijk15 reacties op “Spaanse bruiloft”

  August 20, 2014

  Wauw, wat een prachtige ervaring lijkt me dat! En wat zit je haar práchtig! Ik ben ontzettend benieuwd naar de tutorial daarvan! Je jurk was ook echt heel erg mooi, op sommige foto’s doe je me een beetje denken aan Nina Dobrev hihi  August 20, 2014

  Wat zag je er mooi uit, lijkt me een hele bijzondere ervaring!
  Liefs


  Idhuna

  August 20, 2014

  Wauw, wat gaaf dat je bij de bruiloft aanwezig mocht zijn! Super leuk!  August 20, 2014

  Wauw, wat bijzonder! Je zag er prachtig uit :).  August 20, 2014

  Wauw, wat geweldig! Dat diner zag er heel chique uit!  August 20, 2014

  Wauw wat een geweldige ervaring het ziet er prachtig uit  August 21, 2014

  Wauw, echt een prachtige look!  August 21, 2014

  Wat leuk. Je zag er prachtig uit.  August 22, 2014

  Wat ziet dat er geweldig uit.
  Jij had ook een prachtige jurk aan en een erg mooi kapsel.
  Ik vind bordeau rood altijd erg mooi.

  XO

  http://www.myownfairytale.com  August 24, 2014

  Wauw, gaaf zeg. En wat zag je er mooi uit! Ik ben 2 jaar terug op een Chinese bruiloft geweest, dat was ook echt supergaaf.  August 24, 2014

  Wat leuk om zo’n mooie bruiloft op zo’n prachtige locatie mee te maken!
  En mooie jurk had je ook aan!  August 25, 2014

  Wow, dat ziet er echt geweldig uit! Ik heb totaal geen ambities om te trouwen eigenlijk, maar als ik dit zie.. Zoiets zou dan wel mijn ultieme bruiloft zijn!


  Lies

  August 27, 2014

  Waauw! Je zag er prachtig uit!
  Heel benieuwd naar de haartutorial, ziet er moeilijk uit.


  MySimplySpecial
  August 27th, 2014


  Dankjewel! De tutorial staat online hoor: http://www.mysimplyspecial.com/2014/08/inspiratie-haar-opsteken.html  August 28, 2014

  Ik heb maar eén bruiloft meegemaakt van mijn tante. Dus leuk artikel! En leuk dat je je look van te voren laat zien


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie