Suikervrije cacao snacks - My Simply Special
18/02/2016

Suikervrije cacao snacks

De meeste dagen eet ik wel meerdere tussendoortjes. Tsjah, ik heb nou eenmaal snel weer trek na een maaltijd. Dat is geen probleem natuurlijk, maar ik vind het soms wel een uitdaging de ongezonde opties te laten liggen. Ik ben daarom weer lekker aan het experimenteren met recepten en op zoek naar fijne tussendoortjes die goed vullen en niet zo slecht zijn. Deze cacao snacks geven een beetje het idee dat je chocola aan het eten bent, maar zijn behoorlijk stevig door de noten die erin zitten.

Suikervrije cacao snacks

Voor ongeveer 25 blokjes heb je het volgende nodig:

 • 1 cup amandelen of andere noten
 • 6 dadels
 • 1/4 cup quinoa
 • 1/4 cup geraspte kokos
 • 1/4 cup cacaopoeder
 • 2 el water
 • 3 el kokosolie
 • snufje zout

Dit recept kwam ik tegen op deze site en het leuke eraan is dat je de verhoudingen helemaal aan kan passen naar jouw smaak. Ik voeg bijvoorbeeld liever meer dadels toe om de blokjes wat zoeter te maken en wat minder quinoa. Oh, en vind je de blokjes toch nog niet zoet genoeg? Voeg dan een klein beetje honing toe. Ik heb trouwens volgens het originele recept rauwe quinoa gebruikt, maar het schijnt dat rauwe quinoa  gewoon zonder iets te doen door je lichaam gaat, omdat je lichaam niet door het schilletje heen komt dat eromheen zit. Cracked, (deels) gemalen of geweekt/gekookt heb je er wel iets aan. De volgende keer ga ik geweekte quinoa proberen!

Suikervrije cacao snacks

Aan de slag:

 • Maal de noten in een keukenmachine. Het hoeft geen bloem te worden, maar het mag redelijk fijn zijn.
 • Voeg de dadels toe en maal ze tot er een kruimelige mix ontstaat.
 • Doe de mix in een kom en voeg de kokos, de quinoa, het cacaopoeder en het zout toe en roer alles door elkaar.
 • Smelt de kokosolie in de magnetron en voeg dit samen met het water toe aan de mix.
 • Roer alles weer goed door elkaar of kneed het met je handen.
 • Doe de mix in een platte schaal, duw het goed aan en laat het hard worden in de koelkast.
 • Snij het grote stuk in kleine blokjes.

Suikervrije cacao snacks

Bewaar deze cacao snacks in de koelkast en eet smakelijk!

Suikervrije cacao snacks

Wat zijn jullie favoriete recepten voor gezonde tussendoortjes?Categorieën: Food, Living10 reacties op “Suikervrije cacao snacks”

  February 18, 2016

  Jum, dit ziet er echt te lekker uit. Ik ben dol op gezonde snacks, dus deze ga ik absoluut een keertje maken en proberen. Ben super benieuwd!  February 18, 2016

  Ziet er best wel lekker uit en ik houd wel van snacken  February 18, 2016

  Zo lekker! Ik maak ook altijd dadelballetjes, vaak met cashewnoten en kokos – zo fijn dat het ook nog een beetje gezond is! Cacao toevoegen ga ik volgende keer ook maar proberen.  February 18, 2016

  Ik zou de amandelen vervangen door cashewnoten, want ik krijg altijd jeuk in mijn keel als ik amandelen eet. Verder ziet het er heerlijk uit. Ik heb nog dadels liggen en de rest ook dus ik kan het binnenkort eens proberen. Eerst kijken of m’n dadels nog goed zijn, ze liggen al een tijd :p


  MySimplySpecial
  February 18th, 2016


  Cashewnoten klinken dan inderdaad als een betere optie en dat is vast ook lekker! Hihi, mijn dadels bleken ook een beetje oud te zijn


  Lisan

  February 18, 2016

  Lijkt me lekker! Mag ik vragen waar je de blanke amandelen gekocht hebt?


  MySimplySpecial
  February 18th, 2016


  Tuurlijk! Ze komen bij de AH vandaan en liggen bij de bakspullen als ik em niet vergis.  February 18, 2016

  Lekker hoor! Ik maak dit soort snacks ook graag.  February 18, 2016

  Ideaal dat het suikervrij is!  February 19, 2016

  Oh dit klinkt erg lekker! Dit recept ga ik onthouden


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie