Tip: cups & spoons - My Simply Special
13/06/2013

Tip: cups & spoons

Tegenwoordig vind ik veel van de recepten die ik wil uitprobeer via Pinterest en vaak zijn dit geen Nederlandstalige websites. Nou heb ik helemaal geen probleem met het lezen van Engels, maar de andere maten die gebuikt worden om hoeveelheden aan te geven zijn natuurlijk iets lastiger. Nu ontdekte ik pas dat de AH hele handige maatschepjes verkoopt. Ideaal!

Tip: cups & spoons

In veel recepten worden hoeveelheden in cups aangegeven. Bij de AH kocht ik voor €4,09 deze vier blauwe schepjes. De kleinste is voor 1/4 cup (60 ml), dan is er een voor 1/3 cup (80 ml) en een van 1/2 cup (120 ml). De grootste is 1 cup (240 ml). Deze schepjes vind ik heel handig, ik hoef niet meer om te rekenen en heb mijn weegschaal niet meer nodig.

Tip: cups & spoons

Voor sommige recepten is het belangrijk de hoeveelheden zo precies mogelijk af te wegen. Maarja wat is precies een eetlepel? Toen ik voor €2,59 deze vier maatlepels tegen kwam heb ik ze dus ook meteen meegenomen. De kleinste is voor 1/4 theelepel (1,2 ml), dan is er een voor 1/2 theelepel (2,5 ml) en, je raadt het vast al, er is er ook een voor 1 theelepel (5 ml). De grootste is natuurlijk voor 1 eetlepel (15 ml).

Handig, goedkoop en makkelijk te vinden bij de AH! Gebruik jij ook dit soort schepjes?Categorieën: Food, Living
Tags:2 reacties op “Tip: cups & spoons”

    June 13, 2013

    Wat handig! Deze kan ik ook wel gebroken. Ik maak zelf veel recepten waar ik cups bij moet gebruiken!    June 20, 2013

    Ik heb die van de AH ook, erg handig! En nog in een leuke kleur ook


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie