Mijn tips voor een perfecte bruiloft - My Simply Special
01/02/2017

Mijn tips voor een perfecte bruiloft

Onze bruiloft is inmiddels al even geleden en ik heb er al heel veel over geschreven. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen, ik heb in elk geval nog extra kunnen nagenieten door er zo mee bezig te zijn. Er komt nog wel een post online over onze Hindoestaanse bruiloft, maar om de posts over onze wettelijke bruiloft af te sluiten wil ik nog mijn tips met jullie delen. Wat is belangrijk om op te letten, wat mag je niet vergeten, hoe haal je het maximale uit je dag en nog veel meer. Lezen jullie mee?

Mijn tips voor een perfecte bruiloft

De voorbereidingen

Tip 1: Bedenk hoeveel je uit kan en wil geven aan je bruiloft en stel een budget op. Welke uitgaven verwacht je en hoeveel wil je overal aan uitgeven? Google fanatiek om je lijst zo compleet mogelijk te maken en de inschatting van de kosten realistisch te houden. Zorg wel dat je wat geld overhoudt voor onvoorziene kosten. Hou vervolgens bij hoeveel je overal daadwerkelijk aan uitgegeven hebt. Misschien niet het leukste deel van de voorbereidingen, maar wel handig.

Tip 2: Begin op tijd met voorbereiden. Misschien heel logisch, maar locaties en fotografen kunnen rustig al een jaar van te voren geboekt zijn voor de datum die jij in je hoofd hebt.

Tip 3: Maak een to-dolijst en orden die in de categorieën als ‘een jaar van te voren’, ‘nog 12 tot 8 maanden’ tot ‘nog 1 maand’, ‘nog 1 week’ en ‘nog 1 dag’. Vergeet ook niet een lijstje te maken voor de dag zelf. Je wil dan zo min mogelijk moeten doen, maar het kan geen kwaad ook de laatste kleine dingen op te schrijven zodat je niks kan vergeten.

Tip 4: Bedenk per ruimte welke decoraties je nodig hebt en kijk of je ze eventueel kan hergebruiken voor andere ruimtes. Maak dan een lijstje met dingen die je wil kopen en dingen die je zelf gaat maken en begin op tijd met die DIY-projecten. Voeg ook wat persoonlijke dingen toe om het nog meer jullie dag te maken. Denk aan jullie ‘love story’ op een mooi bord of foto’s van jullie jaren samen.

Tip 5: Plan de afspraak voor je proefkapsel en je proefmake-up op dezelfde dag dat je je jurk voor het eerst gaat passen. Neem dan ook meteen je trouwschoenen en sieraden mee. Zo kan je echt het totaalplaatje zien en kan je kijken of alles mooi bij elkaar past. Blijk je ergens niet helemaal happy mee te zijn? Je hebt dan nog tijd om dingen aan te passen of bijvoorbeeld andere accessoires te zoeken.

Tip 6: Denk na over welke groepsfoto’s je wil hebben en maak hier een duidelijke lijst van. Wees kritisch en zorg dat de lijst niet te lang wordt. Echt, dat gaat sneller dan je denkt. Zorg dat je ceremoniemeester deze lijst heeft en de juiste mensen bij elkaar roept voor elke foto. Zo ben je sneller klaar.

Mijn tips voor een perfecte bruiloft

Locatie & leveranciers

Tip 7: Wij hebben alles op één locatie gedaan. Dus de ceremonie, de toost, de borrel, de foto’s, het diner en het feest. Wel in verschillende ruimtes, maar we waren tussendoor geen tijd kwijt aan het verplaatsen naar een andere locatie. Ideaal!

Tip 8: Er wordt een paar keer per jaar een Open Toptrouwlocatie Route georganiseerd en dat is een ideale manier op op één dag lekker veel locaties te bekijken. De website van Toptrouwlocatie is trouwens erg fijn als je gaat zoeken naar welke locaties je interessant vindt.

Tip 9: Een andere handige website is The Perfect Wedding. Hier kan je namelijk allemaal leveranciers vinden zoals fotografen, videografen, visagistes en nog veel meer.

Tip 10: Huur een videograaf! Als je hier budget voor hebt of voor vrij kan maken dan zou ik dit echt heel erg aanraden. Foto’s zijn natuurlijk onmisbaar, maar als je je trouwvideo terugkijkt word je echt mee teruggenomen naar die dag en dat moment. Het haalt veel meer de sfeer en het gevoel terug dan bij foto’s. Heel waardevol!

Tip 11: Zowel voor een fotograaf als bij videografen zal je al snel zien dat iedereen een eigen stijl heeft. Wij hebben heel veel tijd besteed aan het zoeken van mensen die een stijl hebben die helemaal bij ons past (en die beschikbaar waren op onze datum en binnen ons budget vielen). Dat was een flinke klus, maar achteraf zo de tijd en energie waard!

Tip 12: Ik ben op internet gaan zoeken naar een bloemist voor onze bruiloft en schrok van de prijzen. Uiteindelijk ben ik een kleine bloemenzaak binnengestapt bij ons in de buurt en daar kon ik goed overleggen wat ik ongeveer wilde en hoe we dat betaalbaar konden houden. Uiteindelijk kreeg ik toen hele nette prijzen en een fijne service.

Tip 13: Wij hebben een goede vriendin van mij gevraagd om ceremoniemeester te zijn bij onze bruiloft. Omdat ik me op een gegeven moment realiseerde dat er op onze grote dag achter de schermen toch meer te doen was dan ik had verwacht (hoe goed ik dingen ook probeerde voor te bereiden), hebben we vrij last minute besloten ook een professionele ceremoniemeester in te huren puur voor de dag zelf. Deze ceremoniemeester heeft zo veel mogelijk van de achter-de-schermenklusjes opgepakt terwijl onze vriendin meer het aanspreekpunt was voor de gasten. En zo kon ze zelf ook nog genieten van de bruiloft. (Dat vond ik wel belangrijk!)

Tip 14: Wij waren ontzettend tevreden over al onze leveranciers dus ik zal er hier een aantal delen. Wie weet hebben jullie er iets aan:

Mijn tips voor een perfecte bruiloft

De indeling van de dag

Tip 15: Maak van te voren een zo compleet mogelijk draaiboek en maak ook een overzicht met alles wat er achter de schermen moet gebeuren. Door zelfs de kleinste details op te schrijven krijg je inzicht in knelpunten en zal alles op de grote dag zo soepel mogelijk lopen.

Tip 16: Plan momenten in voor jullie samen. Er zijn de hele dag mensen om je heen en het is heel fijn om af en toe even een momentje te pakken om samen te zijn en je samen te beseffen dat het jullie trouwdag is. Laat je gasten bijvoorbeeld na de ceremonie vast naar de plek van de toost lopen en een glas bubbels krijgen terwijl jullie samen ergens anders genieten van het feit dat je echt man en vrouw bent. En denk bijvoorbeeld aan een momentje samen terwijl iedereen zijn of haar plekje opzoekt voor het diner. Plan deze momenten in en zet ze in het draaiboek.

Tip 17: Plan twee momenten in voor het maken van foto’s met z’n tweeën. Het eerste moment vóór de ceremonie (dan kan je na de ceremonie lekker met je gasten kletsen en hoeven alleen de groepsfoto’s nog gemaakt te worden), en het tweede moment na het diner. Dit hoeft maar heel kort, maar zo kan je nog net een paar foto’s maken met (als het goed is) prachtig licht.

Tip 18: Wij hebben onze gasten gevraagd om aan het einde van de avond buiten te gaan staan met sterretjes en hier konden wij dan tussendoor lopen als afsluiter. (Heel erg leuk!) Terwijl iedereen naar buiten ging hebben wij samen nog één nummer gedanst op een nummer dat de band speciaal op ons verzoek ingestudeerd had. Zo hadden we nog een laatste momentje samen voor de grote dag afgelopen zou zijn. Dit was voor ons allebei een heel emotioneel en gelukkig moment en absoluut een van de favoriete delen van de dag.

Mijn tips voor een perfecte bruiloft

Op de grote dag

Tip 19: Laat alles los! Alles is geregeld, je hoeft alleen nog maar te genieten.

Tip 20: Wees heel bewust aanwezig en geniet ook bewust. De dag is afgelopen voor je het doorhebt.

Tip 21: Het geeft niet dat je niet iedereen uitgebreid spreekt en dat je sommigen alleen maar gedag zal zeggen. Het is geweldig dat iedereen er is, maar je mag echt gaan dansen en hoeft niet de hele dag of avond je best te doen om iedereen gesproken te hebben. Ze vermaken zich wel.

Tip 22: Blijf het grootste deel van de dag samen zodat je de dag echt samen beleeft. Natuurlijk hoef je niet aan elkaar vastgeplakt te zitten, maar je viert toch dat jullie getrouwd zijn.

Mijn tips voor een perfecte bruiloft

Zo dat waren een hoop tips en een heleboel woorden. Ik hoop in elk geval dat jullie er iets aan hebben! Oh, als laatste nog, geniet ook van de voorbereidingen!Categorieën: My Life, Trouwen
Tags: ,1 reactie op “Mijn tips voor een perfecte bruiloft”
    Lisan

    February 6, 2017

    Ik blijf je kleurstelling met dat paarse ZO PRACHTIG vinden!!! Bij iedere foto die ik zie denk ik het weer, echt heel mooi!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie