DIY
19/04/2017

DIY: Shopper van nepleer

Ik hou van simpele DIY’s, maar af en toe ga ik aan de slag met een iets ingewikkelder project. Zo heb ik pas een shopper gemaakt van nepleer. Dat nepleer was ik heel lang geleden al eens tegen gekomen tijdens een rondje over de Albert Cuypmarkt en ik was meteen fan van de kleur. Zonder dat er echt een plan voor had, nam ik een stuk mee naar huis. Uiteindelijk besloot ik er een leuke shopper van te maken. Tassen zijn altijd goed, toch? Ben je een beetje handig met een naaimachine? Lees dan snel verder, want ik ga zo goed mogelijk uitleggen hoe ik deze shopper gemaakt heb.

Categorie: DIY, To Do

27/03/2017

DIY: Subtiele paasdecoratie

Nog een maandje en dan is het alweer Pasen, dus ik vond het dus wel tijd om iets van paasdecoratie in huis te halen, maar dan zonder alle uitbundige kleuren. Vorig jaar had zelf al wat gemaakt (dat kun je lezen in deze post) en die takken vond ik wel erg leuk staan. Dit keer heb ik alleen andere decoraties om erin te hangen gemaakt.


09/03/2017

DIY: Cover voor een tissuedoos

Tissuedozen vind je bij ons thuis overal. Op mijn bureau, onder de salontafel, in mijn nachtkastje, in de keukenla en in de badkamer. De meeste staan niet in het zicht of heb ik in mandjes of doosjes gestopt om ze minder op te laten vallen. Het exemplaar in de badkamer stond alleen wel nog steeds in het zicht dat vind ik toch minder mooi. Maar weet je? Er is zo makkelijk wat aan te doen met een stuk karton en wat mooi plakfolie!

Categorie: DIY, To Do

24/02/2017

DIY: Leren tas verven

Een leren tas verven, kan dat? Een tijd terug vroeg ik me dat af en het antwoord bleek ja te zijn! Ik besloot het erop te gokken en het zelf te proberen. ik had namelijk een mooi leren tas die ik echt niet weg wilde doen, maar die helemaal verkleurd was. Een nieuw kleurtje bleek de oplossing te zijn en in deze post ga ik uitleggen hoe dat verven werkt.

Categorie: DIY, To Do

14/12/2016

10x zelf kerstdecoratie maken

Begin december trek ik meteen de dozen met kerstdecoratie open om ons huis extra gezellig te maken. Inmiddels heb ik dan ook een redelijke verzameling. Natuurlijk doe ik wel eens wat weg, maar de laatste jaren heb ik ook vaak wel wat nieuws toegevoegd. Meestal waren dat items die ik zelf gemaakt heb en dat maakt een huis toch wel wat persoonlijker vind ik. Voor wie zelf kerstdecoratie maken een leuk idee vindt heb ik in deze post tien ideeën verzameld waar jullie hopelijk inspiratie uit kunnen halen.

Categorie: DIY, To Do

07/12/2016

DIY: Kerstster met lampjes

Kerstdecoratie, en dan vooral heel veel lampjes overal, ik ben er gek op.  Het staat gewoon zo gezellig! Nu leek het me leuk om zelf weer iets te maken voor deze kerst om neer te zetten in huis en dat is uiteindelijk deze kerstster geworden. Met lampjes uiteraard. Heel simpel om te maken, je hebt er niet veel voor nodig, maar het resultaat is toch erg leuk.


17/11/2016

Onze bruiloft: DIY persoonlijke hangertjes

Ik vind het heerlijk om met DIY-projecten bezig te zijn en het was dus al snel duidelijk dat ik voor de bruiloft ook het een en ander zelf wilde maken. Zo kon ik precies maken wat ik wilde en kon ik persoonlijke touches toevoegen aan een bijzondere dag. Eén van mijn eerste projectjes was het personaliseren van hangertjes. Een priegelwerkje, maar dat was het uiteindelijk zeker waard! In deze post laat ik zien hoe ik dat gedaan heb.


03/11/2016

DIY: Budgetvriendelijke geurstokjes

Na mijn studie heb ik een paar jaar als ontwerper bij Rituals gewerkt en sindsdien heb ik eigenlijk altijd geurstokjes in huis. Altijd fijn en het blijven perfecte cadeautjes. Nu zag ik pas bij de Xenos een pakje met losse stokjes hangen dus toen leek het me leuk om zelf ook eens een poging te doen om geurstokjes te maken. Die van Rituals zijn toch wat te duur om overal in huis neer te zetten en zelf kan je heel makkelijk budgetvriendelijke geurstokjes maken. Ik leg uit hoe!

Categorie: DIY, To Do

20/10/2016

DIY: Warme plaid

Plaids, dekentjes, ik ben er gek op! Vooral die hele dikke grofgebreide exemplaren vind ik erg gaaf. Ik heb mezelf inmiddels leren breien en ben ook bezig met een plaid, maar dat is gewoon een tijdrovend klusje. Nu kan je zelf ook wat sneller van die hele dikke dekens maken (van een paar cm) maar daar heb je weer hele dure materialen voor nodig. Tot ik pas het idee tegenkwam om met de hand een plaid te haken. Ik had nog een heleboel bollen wol in huis en na wat experimentjes kon ik al snel aan de slag. En het resultaat? Dat is een lekker zachte en warme plaid met een grove structuur die super staat op de bank!


07/10/2016

DIY: Snelle kunst

Kunst, ik vind het maar een lastig onderwerp. Sommige items zijn echt heel knap gemaakt, maar je komt ook regelmatig dingen tegen die door een 3-jarig kind gemaakt zouden kunnen zijn. Of herkennen jullie dat niet? Ik had nog twee kleine canvassen liggen die ik ooit eens gekocht had en besloot ‘kunst’ te maken voor op mijn pronkrek.

Categorie: DIY, To Do