Tomatensoep met courgette en chorizo - My Simply Special
14/01/2016

Tomatensoep met courgette en chorizo

Ik maak niet vaak genoeg soep! Regelmatig heb ik trek om als lunch een kom soep te eten, maar ik heb dan meestal niet echt de rust om soep te maken. Waarom niet? Ik heb geen idee want het kost helemaal niet zoveel tijd, het is lekker simpel en je hebt er de dagen erna ook nog plezier van. Gelukkig heb ik pas wel voor het eerst tomatensoep gemaakt en dat vind ik absoluut voor herhaling vatbaar!

Tomatensoep met courgette en chorizo

Ik ontdekte in mijn fruitmandje een paar ietwat overrijpe tomaten. Die vind ik niet zo lekker meer om door een salade te gooien, maar kunnen prima verwerkt worden tot een soep. Heb je geen verse tomaten in huis of wil je lekker makkelijk doen? Dan kan je ook gewoon tomatenblokjes uit blik gebruiken. In elk geval heb je voor drie flinke kommen het volgende nodig:

 • een sjalotje
 • een teentje knoflook
 • 800 gram tomaten
 • 300 ml water
 • een blokje groentebouillon
 • een courgette
 • 150 gram chorizo
 • kruiden naar smaak (zout, peper, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, chilipoeder, kaneel)

Tomatensoep met courgette en chorizo

Hebben jullie al zin in tomatensoep? Zo maak je het:

 • Snipper het sjalotje en snij het teentje knoflook in kleine stukjes.
 • Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
 • Snij ondertussen de tomaten in stukjes.
 • Doe de tomaten, het water en het bouillonblokje in de pan en breng het geheel aan de kook.
 • Snij nu de courgette en de chorizo in kleine stukjes.
 • Pak er na een minuut of 15 een staafmixer bij en pureer de tomaten.
 • Voeg de courgette en de kruiden toe aan je tomatensoep en laat het geheel nog een minuut of 10 koken.
 • Bak ondertussen de chorizo in een apart pannetje en laat de stukjes uitlekken op een keukenpapiertje. (Dat was ik vergeten, oeps!)
 • Schep de tomatensoep in kommen en voeg vervolgens de stukjes chorizo toe.
 • Eet smakelijk!

Tomatensoep met courgette en chorizo

Als ik deze foto’s zie krijg ik meteen weer trek in deze soep! Het is zoveel lekkerder dan soep uit blik en het scheelt meteen een hoop suiker en andere toevoegingen. (Al zit er natuurlijk wel wat in de chorizo.)

Tomatensoep met courgette en chorizo

Maken jullie vaak zelf soep?Categorieën: Food, Living4 reacties op “Tomatensoep met courgette en chorizo”

  January 14, 2016

  Ah ziet er lekker uit!  January 14, 2016

  Oh dit lijkt me heerlijk!  January 18, 2016

  Klinkt heel erg lekker! Als je eenmaal zelf soep kan maken wil je nooit meer terug naar blik  January 22, 2016

  Zelf soep maken is gewoon allerlekkerst!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie