Tropische ijsjes met ananas en mango - My Simply Special
23/08/2017

Tropische ijsjes met ananas en mango

Ook al haal ik braaf fruit in huis, het opeten ervan is soms nog best een uitdaging. Niet dat ik niet elke dag fruit wil eten, ik vergeet het soms gewoon. Het gevolg is dan, dat ik met overrijp fruit zit. Gelukkig is het vaak nog net wel te eten of kan ik het verwerken in een lekker recept. Een smoothie of een crumble bijvoorbeeld. Nu had ik laatst een verse ananas en een mango in huis en ik besloot een deel daarvan te gebruiken voor deze tropische ijsjes.

Tropische ijsjes met ananas en mango

De ingrediënten

Met de volgende ingrediënten kon ik precies 8 ijsjes maken (maar dat hangt een beetje af van de vorm die je gebruikt):

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 200 gram ananas
  • 200 gram mango
  • 1 el honing

Tropische ijsjes met ananas en mango

Zo maak je deze tropische ijsjes

  • Doe de kokosmelk en het fruit bij elkaar in de blender en laat deze werken totdat je een glad mengsel hebt.
  • Voeg de honing toe en zet de blender weer even aan. Voeg eventueel extra honing toe naar smaak. (De ijsjes zullen wat minder zoet zijn dan het mengsel op kamertemperatuur.)
  • Giet je fruitmengsel in een ijsvorm, steek de stokjes erin en zet deze een paar uur in de vriezer.

Tropische ijsjes met ananas en mango

Zelf ijsjes maken is zo simpel, ik blijf het leuk vinden! Oh, deze ijsjes verkleuren trouwens een beetje, maar ik denk dat dat wel te voorkomen is door een beetje citroensap toe te voegen als je alles bij elkaar in de blender doet.

Hebben jullie al een ijsvorm in huis?Categorieën: Food, Living
Tags: , , ,Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie