Variëren met chocolademelk - My Simply Special
21/01/2016

Varieren met chocolademelk

Net als bijna iedereen ben ik de laatste tijd weer wat meer bezig met gezond eten. Toch geniet ik nog steeds af en toe van wat lekkers, het moet natuurlijk wel leuk blijven. In de winter ben ik vooral erg dol op chocolademelk en ik vind het leuk om hiermee te variëren. Met verschillende soorten chocola, kruiden, en andere toevoegingen kan je veel leuke variaties maken. Kijk maar mee!

Varieren met chocolademelk

De basis

Je kan chocolademelk op verschillende manieren maken. Zo zijn er kant en klare poedertjes, je kan cacaopoeder gebruiken en natuurlijk gewoon stukjes chocola. En dat laatste vind ik het lekkerst! Het liefst gebruik ik chocoladedruppels zoals je hier op de foto ziet, maar je kan ook een reep chocola in stukjes breken. Verder heb je alleen nog melk nodig en hier kan je ook mee variëren. Gewone melk is prima, maar amandelmelk geeft bijvoorbeeld net een andere smaak. Erg lekker!

Voor een mok chocolademelk gebruik ik:

 • ongeveer 25 gram chocola naar keuze (ik kies meestal voor wit of melk)
 • ongeveer 200 ml melk naar keuze

Varieren met chocolademelk

Kruiden

Kaneel, ik ben er gek op! Als ik chocolademelk van melkchocola maak, dan doe ik er altijd wat kaneel doorheen. Verder is een klein beetje chilipoeder ook aan aanrader en een klein beetje zout (ja echt!) versterkt de smaken. 

Varieren met chocolademelk

Nog meer smaak

Niet alleen kruiden zorgen voor meer smaak, je kan ook experimenteren met andere extra’s. Wat dacht je van een druppeltje amandelextract of een scheutje Baileys? Oh, en pepermuntextract en karamelsaus schijnen ook lekkere opties te zijn die ik zeker nog eens wil proberen!

Varieren met chocolademelk

Recept

Of je nou chocolademelk van witte- of melkchocola wil maken, het is eigenlijk heel erg simpel:

 • Doe de chocola in een mok en voeg de melk toe.
 • Verwarm de melk in de magnetron. Let hierbij heel goed op en roer tussendoor, anders wordt het een grote chaos. Bij mijn magnetron is twee keer een minuut op 900W precies goed.
 • Voeg kruiden en toevoegingen naar smaak toe.
 • Maak je chocolademelk af met slagroom en/of marshmallows.

Varieren met chocolademelk

Ja, ik ben gek op chocolademelk met een flinke toef slagroom!!

Varieren met chocolademelk

Hoe drinken jullie je chocolademelk het liefst? En hebben jullie nog tips voor andere variaties?Categorieën: Food, Living5 reacties op “Variëren met chocolademelk”
  Annabel

  January 21, 2016

  Ik maak mijn chocolademelk vaak met poeder, met die specifieke smaak ben ik opgegroeid. Maar ik zal het ook eens proberen met echte chocolade! En kaneel en karamel lijken me zeker goede toevoegingen!
  Liefs XXX  January 21, 2016

  Ik krijg hierdoor wel ontzettend veel zin in chocolademelk! Ziet er echt heerlijk uit.
  Liefs  January 21, 2016

  Je kan zoveel variëren hiermee! Ik houd van chocolademelk ik vind het toch het lekkerst om er iets van vanille of amandel bij te doen. En een dikke toef slagroom :'D  January 21, 2016

  Oh hell yeah! Zeker weten dat ik daar nu mee ga experimenteren  January 27, 2016

  Het liefst variëer ik ook met chili of amandel.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie