Variëren met een broodje brie - My Simply Special
17/08/2017

Variëren met een broodje brie

Wie mij al wat langer volgt, weet misschien wel dat ik eigenlijk nooit lunch met een simpele boterham met kaas. Sinds ik op mijn zeventiende op mezelf ging wonen probeer ik vaak iets leukers te maken van de lunch. Gewoon, door een salade te maken, of een lekker broodje af te bakken bijvoorbeeld. Met een broodje brie kan je mij al veel blijer maken dan een normale boterham en je kan er nog lekker mee variëren ook!

Variëren met een broodje brie

De basis

Als ik een broodje brie maak dan is dat meestal de meest simpele versie. Ik bak een klein (ciabatta)broodje af volgens de aanwijzingen op de verpakking en beleg die met plakjes brie. Hier strooi ik wat peper overheen en dan doe ik er lekker veel ijsbergsla bij. Simpel, snel klaar, maar erg lekker.

Uit de oven

Een andere manier om een broodje brie te maken is door de kaas te laten smelten in de oven. Je snijdt dan eerst je afbakbroodje open en belegt beide delen met brie. Vervolgens bak je het brood met brie en al af in de oven.

Variëren met een broodje brie

Extra toppings

Of je de brie nou warm of koud eet, er zijn een aantal ‘toppings’ die het altijd goed doen in combinatie met brie. Strooi er bijvoorbeeld wat pijnboompitten of walnoten overheen en maak het af met een beetje honing. Of wat dacht je van vijgenjam? In Frankrijk ontdekte ik dat vijgenjam zo lekker is in combinatie met kaas!

Nog meer smaak

Wil je nog wat anders proberen? Je kan je broodje brie ook interessanter maken door plakjes tomaat, komkommer of zelfs appel of bacon toe te voegen. Een combinatie hiervan, dat kan natuurlijk ook.

Variëren met een broodje brie

Ja, je kan echt alle kanten op als je brie op brood wil eten. Welke combinatie willen jullie nog eens proberen?Categorieën: Food, Living2 reacties op “Variëren met een broodje brie”

    August 17, 2017

    Oeh ik hou van brie! Ik ga het ook eens in de oven doen, heb ik nog niet geprobeerd. Wat ik er zelf erg lekker bij vind is pesto haha!


    Gsgsgs
    February 10th, 2020


    Dat is idd erg grappig


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie