Variëren met plantenpotten - My Simply Special
04/10/2017

Variëren met plantenpotten

Groene vingers heb ik niet, maar ik ben wel steeds beter geworden in het in leven houden van de planten die ik in huis haal. Mijn truc? Op mijn to-do lijstje zetten dat ik ze elke twee weken water geef. Daar krijg ik dan vanzelf een melding van en zo vergeet ik het eigenlijk nooit meer. Zo simpel, maar voor mij werkt het. Anyway, vandaag heb ik wat inspiratie verzameld over hoe je kan variëren met plantenpotten. Natuurlijk kan je al je planten in witte potten zetten (die neiging heb ik nog wel), maar je kan er zoveel leuks mee. Kijk maar!

Variëren met plantenpotten    Variëren met plantenpotten

Kleur & vorm

Het ligt voor de hand, maar de makkelijkste manier om variatie aan te brengen is door potten te kiezen in verschillende kleuren. Je kan voor neutrale opties gaan als wit, grijs en zwart, maar ook voor lekker felle tinten of juist voor de originele terracotta potten. En kan je jouw favoriete kleur niet vinden? Dan biedt een spuitbus verf een snelle oplossing.

Wil je nou niet te veel met kleur spelen? Dan kan je natuurlijk ook variëren met verschillende vormen en formaten. Van ronde potten tot strakke, vierkante exemplaren en van lage tot smalle, hoge versies. Door groepjes te maken krijg je al snel een leuk geheel.

Variëren met plantenpotten

Variëren met plantenpotten

Variëren met plantenpotten

Eens iets anders

Wil je wel eens wat nieuws proberen? Kies dan voor een heel ander materiaal. Zo kan je een mooie plant ook gewoon in een leuke mand of een papieren zak zetten. Ik zou dat wel doen met pot en al, in verband met water, maar het resultaat is meteen al heel anders.

Een andere optie is om een plant in een glazen vaas te zetten. Je kan dat vast niet met alle planten doen, maar het is wel mooi om te zien hoe de wortels groeien. (Hou er wel rekening mee dat je die wortels er misschien nooit meer uit zal krijgen als je plant groot genoeg wordt…)

Variëren met plantenpotten

Variëren met plantenpotten

Variëren met plantenpotten

Variëren met plantenpotten

De hoogte in

Heb je al genoeg verschillende potten in huis of wil je ze liever hetzelfde houden maar op een andere manier variëren? Ga dan de hoogte in! Je kan speciale plantenstandaards gebruiken om je potten op te zetten, of gewoon een leuk bijzettafeltje. Is dat niet hoog genoeg? Hang ze dan op aan je plafond! Je kan dan voor speciale potten kiezen zoals die van Ferm Living, of je kan normale potten in een soort netjes hangen.

Hebben jullie veel verschillende plantenpotten in huis?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10Categorieën: Interieur, Living
Tags:5 reacties op “Variëren met plantenpotten”

  October 4, 2017

  Aah ziet er super leuk uit! Zelf heb ik eigenlijk geen planten in huis. Koop meestal een mooie bos bloemen. Misschien binnenkort maar eens gaan kijken voor een leuke plant in huis.


  Henrieke

  October 4, 2017

  Wij proberen wel wat te variëren. Maar vooral niet te gek.


  Christine

  October 4, 2017

  Ik was altijd van de bloemen en vond ‘gewone’ groene planten altijd zo… gewoontjes.. dus
  Maar inmiddels hier een prachtige Ginseng Bonsai staan waar ik erg blij van wordt, net even wat anders dan recht toe recht aan groen:p
  En ik heb vorige week driekleurige heide bij de Lidl gekocht en in een houten bak gedaan die ik koper heb gespoten, heerlijk warm en echt herfstig qua looks. Van m’n schoonzusje heb ik een passiflora caerlea gekregen voor binnen, kan niet wachten tot daar de eerste bloemen aan komen! Die laatste kreeg ik in een witte pot dus daar ga ik nog wel iets leuks mee doen, bedankt voor je leuke inspiratie in dit artikel!
  Trouwens: voor op de slaapkamer las ik pas nog de tip om vleesetende planten te nemen als natuurlijk muggenbestrijdingsmiddel?! Van huis uit heb ik geleerd geen planten op de slaapkamer te hebben ivm zuurstofgehalte.. daar staan dus twee nepperds van Ikea :$ Heb jij eigenlijk enig idee of dat nogsteeds actueel is? Want zo’n muggenetend plantje (naam ben ik alleen vergeten..) lijkt me wel wat…


  MySimplySpecial
  October 5th, 2017


  Ik heb altijd gedacht dat planten juist gezond zijn, dus ik ben even gaan zoeken en kwam dit stuk tegen: https://goedetengezondleven.nl/planten-in-de-slaapkamer-gezond/ Geen idee hoe betrouwbaar het is, maar ik zou gewoon planten op je slaapkamer zetten. En als ze muggen vangen zou dat helemaal super zijn!


  Christine
  October 6th, 2017


  Bedankt voor de link! Ik ging even thuis te rade en ja hoor, precies wat in de link beweerd wordt was dus ook de reden dat mijn moeder geen planten op de slaapkamer wilde: zij was in de jaren zeventig en begin tachtig verpleegkundige en alle planten werden ‘s nachts van zaal gehaald.. logisch dat zo’n advies na al die tijd ingehaald wordt door onze huidige kennis!
  Ik vind een beetje groen op de kamer zo mooi dat ik dus maar nepperds had neer gezet, maar nu ga ik toch op zoek naar zo’n plant.. https://amazingworldgifts.com/product/swampworld-deco-glas/ deze vind ik bijvoorbeeld ook nog eens heel leuk eruit zien op de koop toe..


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie