Video: Brownie in een mok - My Simply Special
02/01/2015

Video: Brownie in een mok

Sorry! Ik weet dat veel van jullie waarschijnlijk het voornemen hebben om gezonder te gaan eten. Voor wie daar pas maandag mee begint, of niet aan dat soort voornemens doet, heb ik een supersimpel recept waarmee je in een paar minuten een brownie op tafel kan zetten. Oké, mijn echte brownies vind ik nog steeds het lekkerst, maar dit recept is ideaal voor als je nu! zin hebt in iets lekkers. Oh, en je maakt maar een kleine portie en niet een heel bakblik wat op moet. Dat is eigenlijk best handig als je het over goede voornemens hebt toch? Kijken jullie mee?

De ingrediënten voor een grote mok (genoeg voor 2 personen):

 • 1/4 cup bloem (50 g)
 • 1/4 cup suiker (70 g)
 • 2 el cacaopoeder (13 g)
 • Beetje zout
 • Beetje kaneel
 • 1/4 cup water (60 ml)
 • 2 el olijfolie (geen extra vierge gebruiken, dat heeft een te sterke smaak)
 • Druppeltje vanilla extract

 Video: Brownie in een mok

Gaan jullie dit recept proberen?

Het originele recept.

 Categorieën: Food, Living11 reacties op “Video: Brownie in een mok”

  January 2, 2015

  ziet er heel er goed uit en zeker beter dan een hele bak! lijkt me lekker!  January 2, 2015

  Ontzettend leuk inderdaad! Ik kreeg laatst een bakrecept in mijn kerstpakket. Die kon je ook in een mok of beker maken. Ze zijn best lekker en het ziet er ontzettend leuk uit.  January 2, 2015

  Ooooooh wat ziet dit er lekker uit! Handige voor een plotseling opkomende brownie craving  January 2, 2015

  Oh dta ziet er wel jummmy uit!  January 2, 2015

  ziet er verrukkelijk uit!  January 2, 2015

  Ziet er lekker uit, leuk filmpje!  January 2, 2015

  Inderdaad. Niet mijn goede voornemen om brownies te gaan eten, maar dit ziet er heerlijk uit. Oei  January 2, 2015

  Dat wil ik NU ook!  January 3, 2015

  Ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s bij het artikel trouwens


  Saskia Henne

  February 2, 2015

  Jaaaa deze ken ik! Super lekker
  Tip: probeer eens zonnebloem or arachide olie ipv olijfolie… vond ik persoonlijk een super lekkerder omdat olijfolie van zichzelf een smaak heeft en zonnebloem en arachide olie beide niet. Vandaar dat je deze veel/vaak terug vindt in veel andere zoete bak-recepten.
  En trouwens, altijd een “gezondere” keuze dan roomboter en werkt net zo goed in cake en taarten!


  MySimplySpecial
  February 3rd, 2015


  Arachide olie kende ik nog helemaal niet. Goede tip!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie