Video: Hangend tuintje met luchtplantjes - My Simply Special
27/03/2015

DIY: Hangend tuintje met luchtplantjes

Ik had al een paar maanden een paar leuke glazen bollen in mijn kast liggen, maar ik wist nog niet precies wat ik ermee wilde doen. Je kan er natuurlijk kaarsjes inzetten, of je legt er (nep)bloemen in, maar ik wilde wat anders. Toen ik pas bij de Intratuin was om minituintjes te maken, ontdekte ik dat ze ook luchtplantjes verkochten. Kijk, dat is wat ik nodig had! Vandaag laat ik in een video zien hoe je heel snel een hangend tuintje kan maken.

Luchtplantjes, of Tillandsia’s zoals ze eigenlijk heten, hebben geen aarde nodig maar halen alle voedingstoffen uit de lucht. Er zijn honderden verschillende soorten en doordat ze geen wortels hebben kan je er dus heel creatief mee aan de slag. 

DIY: Hangend tuintje met luchtplantjes

DIY: Hangend tuintje met luchtplantjes

Maar hoe verzorg je deze plantjes dan? Dat hangt een beetje af van hoe vochtig je huis is. Is het heel vochtig? Dan is twee keer per week een beetje sprayen met een plantenspuit met water voldoende. Is het juist wat droger? Dan kan het geen kwaad ze bijvoorbeeld elke twee weken een paar uur in een bak met water te leggen. Ja, ze mogen er helemaal in. Laat ze daarna goed drogen en plaats ze weer terug.

DIY: Hangend tuintje met luchtplantjes

DIY: Hangend tuintje met luchtplantjes

Ga je ook aan de slag? Ik weet niet of elk tuincentrum hetzelfde heeft, maar Intratuin verkoopt in elk geval de Tillandsia’s en de glazen bollen (klein en groot). Het decoratiezand kan je daar ook halen, maar deze kleine potjes vond ik bij de Blokker. Het touw en de S-haken komen bij de Gamma vandaan. Ik was eerste even bang dat de Gamma alleen kleine haken had, maar deze grotere hingen gelukkig nog bij de gordijnroedes.

DIY: Hangend tuintje met luchtplantjes

Wisten jullie al dat er luchtplantjes bestonden?

P.S. Hebben jullie al gezien dat je je nu in de sidebar kan schrijven voor een wekelijke nieuwsbrief? Zo mis je nooit de nieuwste posts!

 Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do13 reacties op “Video: Hangend tuintje met luchtplantjes”

  March 27, 2015

  Wat een superleuk idee!! Ik wist helemaal niet dat er luchtplantjes bestaan. Ik wil ze ook! Je hebt een leuke site zeg. Ik ga nog even verder neuzen.


  MySimplySpecial
  March 28th, 2015


  Grappig hè? Dat is leuk om te horen!  March 27, 2015

  Ik vind dit zo leuk, zoiets wil ik ook nog in huis!
  Liefs  March 27, 2015

  Aaah dit vind ik er zo leuk uitzien!


  Ikram

  March 27, 2015

  Wow dit is zo’n ontzettend toffe DIY!!! Ik ga alvast uitkijken naar die luchtplantjes! Ik wist niet eens dat die bestonden!


  MySimplySpecial
  March 28th, 2015


  Wat leuk om te horen dat je het zo leuk vindt! Hopelijk kan je die plantjes makkelijk vinden  March 27, 2015

  Dit is zo ontzettend leuk!  March 27, 2015

  Wat origineel, ontzettend leuk!  March 27, 2015

  Leuk!!  March 27, 2015

  Super leuk en creatief! Ik kende ze nog niet  March 28, 2015

  Ik heb ze al op een ander blog voorbij zien komen, maar ze zijn echt super cute!


  MySimplySpecial
  March 28th, 2015


  Ja schattig hè? Al ben ik wel benieuwd hoe groot ze gaan worden.  March 29, 2015

  Wat een leuk idee is dit zeg! Ben bezig om wat in het huis te veranderen en dit vind ik erg origineel


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie