Wat gaan we doen met de muren? - My Simply Special
18/01/2017

Wat gaan we doen met de muren?

Het duurt nog een hele tijd voor ons nieuwe huis opgeleverd gaat worden, maar ik ben al regelmatig aan het nadenken over hoe we het in gaan richten. We nemen gewoon de meubels mee die we nu hebben, maar er moeten natuurlijk wel dingen uitgezocht worden zoals een vloer en wat we met de muren gaan doen. Ik vind het heel leuk om al lekker vroeg over dat soort dingen na te denken en vandaag deel ik mijn inspiratie voor de muren met jullie.

Slaapkamer mini-makeover

Toen ik nog in Delft woonde voor mijn studie was ik gek op kleur op de muur. Nu wonen we juist in een huis met bijna alleen maar witte muren. Alleen in de gang (boven en beneden) hebben we gekozen voor donkergrijs. Ik vind dat nog steeds erg mooi, maar ik heb wel de neiging om in ons volgende huis weer wat creatiever aan de slag te gaan en voor iets meer afwisseling te kiezen. 

Binnenkijken bij Denise

Wat gaan we doen met de muren?

Kleur op de muur

Omdat we in een nieuwbouwhuis gaan wonen weten we nog niet hoeveel licht er binnen gaat komen. Ik hou van licht! Mijn eerste reactie is dus ook om voor een lichte vloer en lichte muren te kiezen zodat het nog lichter lijkt. Toch lijkt het me wel leuk om een subtiel kleurtje op de muren te smeren.

Gebruik je snijplanken als decoratie

Wat gaan we doen met de muren?

Een tintje donkerder

Toch vind ik zo’n donkere muur als accent ook wel heel gaaf. Donkerblauw vind ik bijvoorbeeld heel erg mooi. Misschien een leuk idee voor onze slaapkamer of mijn werkkamer?

Wat gaan we doen met de muren?

Binnenkijken bij Stephanie

Bakstenen

In oudere huizen of bijzondere panden kom je nog wel eens een muur tegen met echte bakstenen. Ik vind dat zelf niet altijd even mooi, maar soms staat het wel erg gaaf. Oké ik zou niet zo snel voor de roze optie gaan die je hierboven ziet (al is het wel gaaf!), maar de witte bakstenen of zoiets als op de foto helemaal bovenaan deze post vind ik wel erg leuk.

Wat gaan we doen met de muren?

Wat gaan we doen met de muren?

Fotobehang

Maarja, wij gaan in een nieuwbouwhuis wonen en niet in een oud pand, dus een echte oude bakstenen muur zit er niet in. Toch kan je wel zoiets realiseren door voor fotobehang van bijvoorbeeld Pixers te gaan met een print van bakstenen. Of wat dacht je van een print van hout? Dat vind ik ook wel erg leuk staan voor een accentmuur.

Hmm, er is genoeg keus dus gelukkig heb ik nog even om hierover na te denken! Wat hebben jullie met jullie muren gedaan?

Bron: foto 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Geschreven-RCategorieën: Interieur, Living3 reacties op “Wat gaan we doen met de muren?”
  Pip

  January 18, 2017

  Leuke post! Wij hebben ook een nieuwbouwhuis gekocht! Ik twijfel nog of we alles gaan stuccen, omdat er erg gewaarschuwd wordt voor scheuren omdat het nieuwbouw is. Ik vind stucwerk wel veel mooier dan glasvlies behang. Ben jij daar al uit?


  MySimplySpecial
  January 18th, 2017


  Nee daar lopen wij ook nog over na te denken inderdaad. Ik lees verschillende meningen en ervaringen, dus dat is een beetje lastig. Moeten jullie nog lang wachten tot de oplevering?


  Pip

  January 18, 2017

  *stucen


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie