Welke shampoo past bij jouw haar? - My Simply Special
27/01/2016

Welke shampoo past bij jou haar?

Ben ik de enige die het soms best lastig vind om de juiste shampoo en crèmespoeling uit te zoeken? Het liefst zou ik de eigenschappen van minstens vier verschillende shampoos combineren in één flesje, maar helaas bestaat die ideale shampoo nog niet. Flauw hoor! Een tijdje terug werd ik uitgenodigd door L’Oréal voor een afspraak met Hildo om alles te leren over de producten van Elvive. Ik heb tijdens dat gesprek toch wel heel veel nuttige dingen geleerd, en die deel ik natuurlijk met jullie! 

Welke shampoo past bij jou haar?

Minder droog

Hildo liet me vijf verschillende lijnen zien en vertelde me voor wie welke lijn geschikt is en wat de valkuilen zijn. Hij begon met de Extraordinary Oil-lijn, deze producten zijn bedoeld voor droog haar en voeden intens zonder het haar te verzwaren. Dat klinkt goed en Hildo vertelde dat de belofte ook waargemaakt wordt. Maar! Heb je vrij dun haar? Dan zijn dit soort voedende producten voor jou toch minder geschikt, want dan zal je haar toch wat stijler langs je hoofd vallen. Tenzij je graag met de stijltang aan de slag gaat natuurlijk, dan zouden zulke producten juist weer wel bij je kunnen passen.

Welke shampoo past bij jou haar?

Repareren

Total Repair 5 ziet er met de witte verpakkingen misschien heel flitsend uit, toch zijn er meer dames die deze lijn zouden kunnen gebruiken dan je zou denken. Als je schouderlang haar hebt beschadigt je haar doordat het steeds tegen je kleding aankomt. Heb je nog langer haar? Dan heeft het al een paar seizoenen meegemaakt en zal het dus ook zeker schade opgelopen hebben. En dan heb ik het nog niet eens over het gebruik van stijltangen enzo. De producten uit deze lijn vullen onder andere de kleine scheurtjes op in beschadigd haar.

Welke shampoo past bij jou haar?

Mooie kleur

Voor gekleurd haar bestaan er speciale producten, dat is wel algemeen bekend denk ik? Je haar beschadigt immers toch door het kleuren, en schijnbaar helemaal als je voor een thuiskleuring gaat. De Color-Vive collectie zorgt ervoor dat je kleur langer mooi blijft en geeft extra verzorging. Heb je net als ik juist blond (of blonde plukken) in je haar? Dan is het juist ontkleurd en dan hoef je niet speciaal producten te kiezen voor gekleurd haar maar kan je beter voor reparerende producten gaan om je stuggere haar te verzorgen.

Welke shampoo past bij jou haar?

Glanzend

Mooi glanzend haar wil iedereen wel toch? Als je verder best gezond haar hebt zijn bijvoorbeeld de Nutri-Gloss producten heel interessant, want deze producten zorgen voor zacht en glanzend haar. Hildo gebruikt deze producten vaak bij modellen en is fan van de gloss spray uit deze lijn. Hij gaf ook aan dat die spray ook goed combineert met de andere lijnen. Dan wordt je haar toch goed verzorgd, maar voeg je wel extra glans toe.

Welke shampoo past bij jou haar?

Dikker

Dun haar komt bij Nederlandse vrouwen vaak voor en ook ik heb er ‘last’ van. Vooral als ik mijn haar op wil steken merk ik dat het dan gewoon niet zoveel body heeft en dat maakt het toch wat lastiger om een mooi kapsel te maken. De producten uit de Full Fiber lijn bevatten filloxane, een ingredient dat onder de haarschubben kruipt en je haar dikker maakt. Het werkt ook nog eens opbouwend, dus als je de producten blijft gebruiken wordt je haar steeds dikker. Volumeshampoos kennen we inmiddels wel, maar dit is dus echt iets anders!

Welke shampoo past bij jou haar?

Kiezen maar

Nadat Hildo dit alles had verteld vroeg hij welke lijn ik dacht dat het beste bij mijn haar zou passen. Mijn eerste reactie was dat ik van bijna alle lijnen wel eigenschappen zou willen combineren. Toch vielen er al snel twee lijnen af. Mijn haar is te dun voor ‘Extraordinary Oil’ en omdat het geblondeerd is en niet gekleurd kon ik ‘Color-Vive’ ook vast wegstrepen. Daarna ging mijn aandacht vooral naar ‘Nutri-Gloss’, want mijn haar wordt snel dof, en ‘Full Fiber’ want dat dikke haar wil ik toch meemaken! Toen ik er even over nadacht, was mijn grootste probleem toch dat mijn haar echt een stuk stugger was geworden sinds ik highlights in mijn haar heb laten zetten. Mijn haar wassen was een stuk lastiger geworden want het ging enorm klitten. Hildo’s advies was dus ook om voor ‘Total Repair 5’ te gaan en de gloss spray daaraan toe te voegen. Oké, en omdat ik zo nieuwsgierig was kreeg ik ook de shampoo van ‘Full Fiber’ mee om dat effect te kunnen ervaren. Leuk!

Welke shampoo past bij jou haar?

Mijn ervaring

Maar hoe zijn die producten nou bevallen? Ik ben begonnen met het testen van de Total Repair producten en ik was direct verbaasd dat het wassen van mijn haar een stuk makkelijker werd. Mijn haar voelde meteen minder stug aan en ging veel minder klitten. Inmiddels heb ik al een back-up van de crèmespoeling in huis gehaald! De Full Fiber shampoo moest ik natuurlijk ook proberen en ik merk zeker dat mijn haar wat meer body heeft na een wasbeurt. Mijn staart ziet er een stuk minder zielig uit. Dat het effect opgebouwd wordt merk ik alleen niet, maar misschien zou je daar je haar dagelijks voor moeten wassen? De glansspray vind ik ook erg fijn, vooral als ik droogshampoo gebruikt heb. Dan is mijn haar extra dof en door de spray te gebruiken ziet mijn haar er weer gezond uit. Ik moet alleen echt maar een beetje gebruiken, want anders lijkt het vettig.

Wat is jullie favoriete shampoo?Categorieën: Beauty, Body
Tags:4 reacties op “Welke shampoo past bij jouw haar?”
  Yo

  January 27, 2016

  Ik gebruik al jaren de color vive maar inderdaad sinds ik highlights in mijn haar heb is mijn haar wat minder handelbaar. Ik ga dus ook de Total repair 5 proberen !


  Natascha

  January 27, 2016

  Ik heb gebruik ook al heel lang Total repair en full fiber. Werkt ideaal voor mijn haar (stuk dunner geworden over de jaren heen)  January 27, 2016

  Ik moet helaas zeggen dat mijn hoofdhuid op bijna elke shampoo wel reageert, dus ik durf deze shampoo’s niet te gebruiken. Mijn haar/hoofdhuid heeft het het afgelopen half jaar fantastisch gedaan terwijl ik mijn haar zonder shampoo wastte..


  MySimplySpecial
  February 1st, 2016


  Wat lastig dat je overal op reageert maar wat fijn dat het zonder shampoo ook gewoon goed gaat!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie