Wij gaan naar Suriname! - My Simply Special
12/02/2018

Wij gaan naar Suriname!

Yes, nog een paar dagen en dan stappen we voor het eerst met Liam in het vliegtuig! Samen met mijn schoonfamilie gaan we drie weken naar Suriname en ik ben echt zo benieuwd! Deze week staat dus in het teken van inpakken en het huis netjes achterlaten. Mijn moeder komt namelijk op Nala, onze plantjes en ons fijne, nieuwe huis passen.

Wij gaan naar Suriname!

Ja, Suriname dus. Romano is er voor het laatst geweest toen hij nog heel erg klein was en weet er eigenlijk niks meer van. Het zal dus voor ons allebei een nieuwe ervaring zijn. Ik heb natuurlijk de laatste jaren wel regelmatig foto’s van Suriname gezien, maar ik ben erg benieuwd hoe het in het echt is. We gaan dus met z’n achten en zitten daar in een huis in Paramaribo. Daarvandaan gaan we allemaal uitstapjes maken en de omgeving verkennen. Ik geloof dat er al een heel programma gemaakt is en ik ga het lekker over me heen laten komen.

Wij gaan naar Suriname!

Het is in elk geval heerlijk warm daar, dus ik ben druk bezig geweest om voor Liam wat geschikte kleding te verzamelen. Het is nog best een onderneming hoor, op vakantie gaan met zo’n kleintje. Zeker de eerste keer, als je toch nog niet zo goed weet waar je allemaal aan moet denken. Ik ben een paar weken terug maar vast begonnen met het maken van een inpaklijst en die vul ik regelmatig aan met nieuwe ingevingen. Hoe de vlucht zelf zal verlopen, is ook wel iets waar ik nieuwsgierig naar ben. Gelukkig is Liam geen lastige baby, maar ik hoop dat hij niet te veel last zal hebben van zijn oren tijdens het stijgen en dalen. Zeker nu hij verkouden is. Ach, we gaan het meemaken! Als we terug zijn, zal ik een keer een post schrijven over hoe het gegaan is en wat ik aan kan raden om mee te nemen. Vinden jullie dat interessant?

Het is in elk geval de bedoeling dat er ook tijdens mijn vakantie af en toe posts online blijven komen. Ik weet niet hoe het internet daar zal zijn, maar het lijkt me leuk om sommige dagen te ploggen en natuurlijk gewoon mijn dagboekposts te maken. Ik kan niks beloven, maar dan weten jullie in elk geval wat ik hoop te gaan delen. Oh, en er komen ook andere posts (zoals leuke binnenkijkers) online als ik weg ben.

Hebben jullie nog goede tips voor reizen met een baby?Categorieën: My Life, Persoonlijk17 reacties op “Wij gaan naar Suriname!”
  Anita te Gussinklo

  February 12, 2018

  Heerlijk op vakantie, veel plezier in Suriname.


  MySimplySpecial
  February 14th, 2018


  Dankjewel!  February 12, 2018

  Geniet van je vakantie in Suriname! Ik kijk nu al uit naar de plogs!


  MySimplySpecial
  February 14th, 2018


  Dankje en ik ga mijn best doen


  Conja

  February 12, 2018

  Wij zijn net terug van een vakantie naar de USA met onze baby van 13 weken. Hij had op de terugweg veel last van zijn oortjes en de borst was het enige wat hielp. Speentje gooide hij eruit en knuffelen e.d. was niet genoeg. Dus ik heb hem in drie uur tijd wel drie keer gevoed. Ik zou dus zorgen dat je genoeg melk/water bij je hebt om te voeden. Ik las dat een thermoskan met heet water meenemen handig is, want de stewardessen lopen niet tijdens opstijgen enz. dus die kunnen je dan geen water geven. Een site die ik heel handig vond was gezinopreis.nl, daar heb ik veel aan gehad. Daardoor wist ik dat ik o.a. een babycot kon regelen zodat Jayden kon slapen in het vliegtuig. Ook is het handig om, als je niet vooraan kunt zitten bij de babycot, een extra stoel te vragen als het mogelijk is, dan kan ie liggen op de stoel. Dat hadden wij op de heenweg en werkte ook super.
  Neem lekkere dekentjes mee zodat je hem lekker kunt toedekken want het is vaak koel in het vliegtuig. En zijn vertrouwde slaapzak bijv.
  Verder hadden wij de draagdoek mee, geen kinderwagen onderweg, en dat was echt superhandig vonden we. Je hebt je handen vrij. Maar kwam ook omdat we onze Joolz niet wilden beschadigen én we in de USA een kinderwagen en maxicosi zouden lenen.
  Is ook verstandig om zetpillen en een thermometer voor Liam mee te nemen… Wij hebben het gelukkig niet nodig gehad maar dat weet je niet van tevoren.
  Kleine speeltjes in de luiertas vond ik ook superhandig. Ik had twee miniboekjes van Nijntje en een gekleurde rammelaar mee, en ik heb ze heel veel gebruikt in het vliegtuig en onderweg.
  Als ik nog wat bedenk, laat ik t nog wel weten


  MySimplySpecial
  February 14th, 2018


  Dankje voor je tips! Wij hebben inderdaad een babycot geserveerd, nu hopen dat we ‘m daadwerkelijk krijgen. Dat lijkt me wel heel handig inderdaad. En onze zetpillen zijn bijna op, dus die ga ik nog even bijkopen voor vertrek


  Lisan

  February 12, 2018

  Veel plezier!


  Mieke

  February 13, 2018

  Mijn zoontje is bijna even oud als Liam, ondertussen hebben we 6x met hem gevlogen en alle keren ging het super goed. Inderdaad, zoals hierboven ook al staat, geef je baby iets te drinken tijdens het stijgen/dalen. Let wel op dat je dat geeft bij het opstijgen als je klaar staat op de baan, anders is de fles leeg wanneer je lang moet taxiën. Een speentje werkt bij onze baby ook prima, maar dat verschilt per kind. Neem verder genoeg luiers mee, 1 per 2uur van deur tot deur gerekend is niet overdreven. En stop ook schone kleding voor jezelf in de handbagage, 1x goed spugen…
  Wij vinden een draagzak ideaal, handen vrij! Op Schiphol zijn ze trouwens heel vriendelijk voor kinderen, gister vloog ik alleen met mijn zoontje en ik kreeg van allerlei kanten van de security hulp aangeboden. Echt top!


  MySimplySpecial
  February 14th, 2018


  Zo, jullie hebben al vaak gevlogen! Dankje voor je tips. Hihi, ja die extra kleren voor ons gaan zeker in de handbagage, ik zie het al helemaal gebeuren. En wat fijn dat ze zo behulpzaam zijn!


  Mieke
  February 14th, 2018


  We wonen in het buitenland, en gaan zo nu en dan naar Nederland. Dus we zijn blij dat de kleine makkelijk is met reizen


  MySimplySpecial
  February 15th, 2018


  Ah vandaar! Ja dat scheelt dan enorm


  Conja

  February 14, 2018

  O ja, op Schiphol is een baby lounge. Je vindt ze heel makkelijk. Daar heb ik heerlijk rustig kunnen voeden, verschonen en mn mannetje wassen.


  MySimplySpecial
  February 15th, 2018


  Dat wist ik niet, dankje!


  Conja
  February 15th, 2018


  Na de security en customs, als je naar je gate gaat bij al die winkels. Het grondpersoneel moet ook weten waar het is.. als je het onverhoopt toch niet kunt vinden.


  Shirin

  February 14, 2018

  Veel drinken want door het vliegen kun je snel uitdrogen en zeker omdat het daar warm is. Paar jaar geleden naar canada gegaan en 2 dagen na aankomst lag onze zoon vanwege uitdroging aan het infuus in het ziekenhuis. Dus goed drinken en voor de kleine baby nog belangrijker!! Verder gewoon heel veel plezier!!


  MySimplySpecial
  February 15th, 2018


  Oef, dat was vast schrikken! Wij gaan er op letten!


  Bo

  February 17, 2018

  wat een leuke betrokken reacties allemaal. superlief! wij gaan van het zomer voor het eerst vliegen maar san is mijn zoontje net 2.
  Ik lees de tips en jou ervaring graag mee :))


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie