De winterkleding in mijn kast + wishlist - My Simply Special
21/09/2018

De winterkleding in mijn kast + wishlist

Toen het pas langzaamaan wat kouder begon te worden, besloot ik mijn winterkleding eens uit te zoeken. Wat kan ik de komende tijd met plezier dragen en wat is eigenlijk gewoon versleten? Er hing al niet veel meer in mijn kast, maar na het uitzoeken bleef er nog maar weinig over. Tijd om op zoek te gaan naar wat nieuws en ik neem jullie mee op mijn zoektocht. In deze post geef ik een klein kijkje in mijn kast en vertel ik over wat ik graag wil hebben.

De winterkleding in mijn kast + wishlist

Misschien vinden jullie dat ik nog steeds veel heb, maar als ik kijk naar de hoeveelheid lege hangertjes die ik op zolder heb liggen, had ik vroeger veel meer kleding. Twee winters terug kocht ik nauwelijks wat nieuws in verband met mijn zwangerschap en ook vorig jaar is er weinig bijgekomen. Ik gaf toen borstvoeding en Liam maakte mijn kleding dagelijks vies. Tsja, dat hoort er bij als je een baby hebt. Helemaal niet erg, maar ik trek dan niet snel nieuwe kleren aan. 

Goed, wat is er dan nog wel in mijn kast te vinden? In deze smalle kast hangen mijn vesten, lange truien en lange jasjes. Van links naar rechts zie je een dun zomervestje, een wintervest, een soort jasje zonder mouwen, een lange blazer, drie vesten, twee oversized truien, een trui die eigenlijk weggegooid moet worden en drie dunne vestjes. Wat mis ik? Vooral wat kleur! Een dikke trui in het blauw of rood bijvoorbeeld en een vest in een donkerrode kleur lijken me fijne toevoegingen.

De winterkleding in mijn kast + wishlist

In het andere gedeelte van mijn kast hangen de kortere items. Links zie je een groep shirts met lange mouw in verschillende kleuren en rechts wat verschillende truitjes. (De witte moet eigenlijk ook weg, want die is versleten.) Deze truitjes draag ik als het niet al te koud is gewoon zo, maar anders gooi ik er er een leuk vest of een mooi jasje overheen. (Of ik draag er een shirt met lange mouwen onder.) Op dit moment zou ik die witte graag willen vervangen door iets nieuws en een zwart exemplaar toe willen voegen.

De winterkleding in mijn kast + wishlist

Aan deze kledingroede hangen mijn korte blazers. Ik heb vier normale exemplaren en een stretchy variant. Ik merk dat ik sinds ik Liam heb, die strakke jasjes niet zo comfortabel vind. Het bepekt je toch wat in je bewegingen en ze zijn lastiger te wassen. Ik zou dus best wat leuke jasjes toe willen voegen die wat comfortabel, maar toch netjes zijn. Een uitdaging! De twee gestreepte items zijn jurkjes en de zwarte is wat dunner dan de rode. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo snel naar jurkjes of rokken grijp. Ik vind ze leuk staan, maar jeans zijn een stuk comfortabeler.

Nu we het daar toch over hebben: rokken heb ik niet voor de winter, maar ik heb wel vijf fijne jeans. Een zwarte, grijze, lichtblauwe en twee donkerblauwe. Oh, en nog een paar oude exemplaren die ik draag als ik veel met Liam op de vloer ga zitten spelen, maar die tel ik niet mee. Wat ik op dit gebied zou willen? Misschien een ander soort broek? Of weer een donkerrode jeans ofzo? Ik weet het nog niet zo goed.

De winterkleding in mijn kast + wishlist

Oké, op naar de schoenen. Middenachter zie je mijn overknee laarzen. Deze heb ik al heel veel gedragen en hebben hun beste tijd gehad. Rechtsachter zie je de laarzen die ik eind vorige winter kocht als vervanging voor de overknee laarzen. Simpele, zwarte exemplaren die lekker zitten. Eigenlijk moet ik die versleten dingen weggooien en dan zou ik graag nog een paar andere hoge laarzen toe willen voegen om mee af te wisselen. Weer overknee of iets in het grijs misschien?

Dan staan er twee paar sneakers op de foto. Langzaamaan draag ik wat vaker sneakers en dat wil ik in het najaar ook blijven doen. In die zwarte blijf ik mijn voeten stuk lopen en die witte zijn in het echt behoorlijk geel en viezig. Ik heb ze al wel eens gewassen en opgeknapt, maar nu vind ik ze er echt niet meer oké uitzien. Tijd voor iets nieuws! Ik ben al wel aan het zoeken geweest naar sneakers voor dames, maar ik twijfel nog welke kleur ik wil. Grijs vind ik bijvoorbeeld erg leuk, maar wit kan ik wat makkelijker combineren en het voordeel van zwart is dat ze langer mooi blijven. En welk model? Ik wil iets dat nog een beetje elegant is. Ik heb niet de kleinste voeten, dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Ik denk dat ik gewoon wat dingen moet gaan passen, zodat ik er achter kan komen wat ik leuk vind staan.

Dan hebben we nog de enkellaarsjes. Linksachter zie je zwarte versies met hak. Heel fijne schoenen, maar stiekem een beetje versleten. Linksvoor zie rode laarsjes met hoge hak die nog helemaal goed zijn. Die vind ik heel gaaf, maar draag ik niet zo vaak. Als laatste staan er rechtsvoor nog platte laarsjes die ik dan wel weer regelmatig uit de kast trek.

Outfit: Gestreepte jurk

Als laatste hebben we nog de jassen. Mijn favoriet is deze crèmekleurige van Mango die ik een paar jaar terug in België vond. Hij is al wel eens naar de stomerij gebracht en ziet er nog goed uit. Verder heb ik een zwarte, wollen jas die ik al minstens zeven of acht jaar heb, maar die ik nog steeds leuk vind. Daarnaast heb ik een donsjack voor als het echt heel koud is. Eén of twee jaar terug besloot ik al dat ik graag een grijs exemplaar aan dit rijtje toe wilde voegen, maar ik kon nog niet slagen. Ik zal vast verklappen, ik heb nu wel al wat gevonden! (Ik zal ‘m binnenkort laten zien als ik eindelijk meer kleding heb kunnen vinden.)

Goed, nu weten jullie wat ik ongeveer in huis heb en waar ik in elk geval naar op zoek ga. Binnenkort zal ik de tips delen die ik van jullie kreeg over waar ik kon shoppen en eventuele nieuwe aanwinsten laten zien.Categorieën: Fashion, Inspiratie1 reactie op “De winterkleding in mijn kast + wishlist”

    September 21, 2018

    Wat leuk om eens een kijkje te krijgen in je garderobe! Je hebt volgens mij ook echt wat leuke items, die jas staat je bijvoorbeeld prachtig! Maar ik snap ook wel dat je toe bent aan iets nieuws, helemaal zo na je zwangerschap en na het eerste jaar met Liam. Gelukkig komen nu langzaam aan de winteritems weer in de winkel, dus hopelijk kun je nog wat leuke dingen scoren!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie