Witlofsalade - My Simply Special
28/06/2013

Witlofsalade

Witlof, vroeger was ik er zeker geen fan van. Ik vond het bitter en tsjah, ik at het liever niet. Tot ik een paar jaar geleden kennis maakte met witlofsalade in plaats van witlof uit de oven. Dat vind ik wel lekker! Ik eet regelmatig als lunch een goed gevulde salade met eventueel nog wat brood. Elke dag dezelfde salade is een beetje saai, maar deze witlofsalade is een lekkere en simpele variatie. Natuurlijk is hij ook prima te eten als bijgerecht voor ‘s avonds.

Witlofsalade

Je hebt maar een paar dingen nodig. Eén stonk witlof, één appel, twee eetlepels honing-mosterd dressing en één of twee handjes kaas. Zelf vind ik het het lekkerst om een groene, fris-zure appel als de Granny Smith te gebruiken.

Wat betreft de kaas kan je kiezen voor blokjes of voor geraspte kaas. Vroeger gebruikte ik altijd kleine blokjes, maar aangezien we tegenwoordig alleen geraspte kaas in huis hebben heb ik dat een keer geprobeerd. Eigenlijk bevalt me dat zelf beter. Het is sneller, makkelijker en lekkerder. Je hoeft geen blokjes te gaan snijden en omdat de kaas goed verdeelt over de salade heb je bij elke hap een beetje kaas. Oh, en ik gebruik zelf jonge kaas, maar dat is net wat je zelf het lekkerst vind of wat je in huis hebt.

Witlofsalade

Het recept is eigenlijk heel simpel. Begin met het verwijderen van de onderkant van de witlof en snij de rest in stukjes.

Witlofsalade

Verwijder dan het klokhuis van de appel en snij alles in kleine stukjes.

Witlofsalade

Die de witlof en appel bij elkaar in een schaal. Voeg dan naar smaak de dressing, de kaas en wat zout en peper toe. Klaar! Simpel toch? Deze hoeveelheid is trouwens genoeg voor één grote lunchsalade of een bijgerecht voor twee personen. Eet smakelijk!

Hoe eten jullie witlof?Categorieën: Food, Living6 reacties op “Witlofsalade”
  Tara

  June 28, 2013

  Ziet er lekker uit! Ik lust het eigenlijk ook alleen maar in een salade.  June 28, 2013

  Jammie, ziet er lekker uit!  June 29, 2013

  Als er kaas bij zit, vind ik het lekker dus kom maar op, jammie  June 29, 2013

  Witlof vind ik gebakken helemaal niet lekker, maar een salade ziet er wel lekker uit:)  June 29, 2013

  Het is dat ik witlof ontzettend vies vind, anders had ik deze salade sowieso uitgeprobeerd  July 2, 2013

  Mmm ziet er superlekker uit! Ga ik zeker eens maken


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie