Wraps met mango, avocado en munt - My Simply Special
21/07/2016

Wraps met mango, avocado en munt

Dat zal je altijd zien, dan heb je trek in iets en dan blijkt het op te zijn. Zo had ik pas trek in ciabatta, maar bleken we helemaal niks meer aan brood in huis te hebben. Ach, dan maak ik toch wat anders? Ik dook de koelkast in en maakte zomerse wraps met mango, ham en avocado. Oh, en met munt en sla uit mijn eigen moestuintje. Dat maakt het stiekem nog wat leuker!

Wraps met mango, avocado en munt

Ingrediënten

Ik maakte deze wraps voor mezelf en twee exemplaren was voor mij een prima hoeveelheid als lunch. Ik gebruikte:

 • 2 kleine wraps
 • 1/2 mango
 • handje slablaadjes
 • paar plakjes ham (net hoeveel je lekker vindt)
 • 1 kleine avocado
 • 1 (kleine) el mayonaise
 • 1 tl citroensap
 • 1/2 tl mosterd
 • 5 grote muntblaadjes
 • peper en zout

Als je yoghurt in huis hebt kan je dat gebruiken in plaats van de mayo. Het citroensap kan je in dat geval weglaten.

Wraps met mango, avocado en munt

Zo maak je deze wraps met mango

 • Schil de mango en snij ‘m in kleine stukjes.
 • Doe hetzelfde met de avocado.
 • Doe de mayonaise, de mosterd en het citroensap in een schaaltje.
 • Snij of knip de muntblaadjes in kleine stukjes en voeg ze toe.
 • Roer de saus goed door en voeg naar smaak zout en peper toe.
 • Verdeel de saus over de twee wraps en smeer goed uit.
 • Verdeel nu de sla, mango en avocado over de wraps.
 • Scheur de ham in stukjes en verdeel deze ook over de wraps.

Wraps met mango, avocado en munt

Niet iedereen houdt van fruit door een ‘normale’ maaltijd, maar ik vind het meestal erg lekker. Zeker de combinatie van mango en munt vind ik erg geslaagd, dus ik heb zeker genoten van deze lunch. Het schijnt trouwens ook lekker te zijn om mango met geitenkaas te combineren. Dat heb ik nog nooit geprobeerd, maar dat staat nu zeker op mijn lijstje. Eens kijken of ik daar een leuk recept omheen kan bedenken.

Wraps met mango, avocado en munt

Houden jullie van fruit door je maaltijd?Categorieën: Food, Living1 reactie op “Wraps met mango, avocado en munt”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie