Zelfgemaakte cruesli zonder suiker - My Simply Special
01/10/2015

Zelfgemaakte cruesli zonder suiker

Bijna elke ochtend ontbijt ik met yoghurt met muesli, walnoten en honing. Helemaal prima! Toch heb ik af en toe wel behoefte aan wat afwisseling. Natuurlijk kan ik mijn basic muesli vervangen door cruesli, maar als ik in de supermarkt de achterkanten van die verpakkingen lees word ik niet vrolijk van de hoeveelheid suiker die erin zit. Ik heb niks tegen suiker, maar ik wil mijn dag niet meteen beginnen met een hele lading. Ik was dus al een hele tijd van plan om zelf eens cruesli zonder suiker te maken en het is er eindelijk van gekomen!

Zelfgemaakte cruesli zonder suiker

Het leuke van zelf cruesli maken is dat je het helemaal naar je eigen smaak kan aanpassen. Ik heb deze post als uitgangspunt gebruikt en op basis daarvan de volgende ingrediënten gekozen:

 • 3 cups havermout
 • 1 cup gemengde noten
 • 1/2 cup geraspte kokos
 • 1 tl zout
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 cup honing
 • 1/4 cup kokosolie

Zelfgemaakte cruesli zonder suiker

Zo maak je cruesli:

 • Smelt de kokosolie in de magnetron.
 • Verwarm je oven voor op 150 graden.
 • Hak de noten fijn in een keukenmachine
 • Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer even door.
 • Voeg de honing en vloeibare kokosolie toe en roer alles goed door elkaar.
 • Verdeel je mengsel over een bakplaat en plaats deze in de oven.
 • Bak je cruesli in ongeveer 45 minuten bruin en knapperig maar schep de mix tussendoor wel een paar keer om.

Zelfgemaakte cruesli zonder suiker

Ziet dat er niet goed uit? Ik vind het heerlijk om dit door mijn yoghurt te doen, zeker in combinatie met fruit of zelfgemaakte vruchtencompote. Yum!

Zelfgemaakte cruesli zonder suiker

Hoe zouden jullie je eigen cruesli samenstellen?Categorieën: Food, Living9 reacties op “Zelfgemaakte cruesli zonder suiker”

  October 1, 2015

  Ik maak het ook zelf en vind het echt t allerlekkerst. Een paar weken at ik muesli uit de winkel en dat vind ik gewoon echt niet lekker meer

  xx  October 1, 2015

  Ziet er goed uit. Ik moet het echt is zelf maken.  October 1, 2015

  Deze ga ik onthouden, ziet er lekker uit om je dag mee te starten!
  XOXO esmee  October 1, 2015

  Ik zie jouw reacties vaak bij de comments staan, ik dacht even kijken naar haar blog;-)! Leuk!
  Je ziet dat mensen steeds vaker hun cruesli maken of granola, of is dat hetzelfde? Ik ben er niet zo in thuis;-)! Dat komt omdat ik niet zo van yoghurt/kwark houd,,, maar dit lijkt me wel lekker om zo te snoepen hihi.

  Liefs


  MySimplySpecial
  October 5th, 2015


  Wat leuk dat je zo bij mij terecht bent gekomen! Volgens mij zijn die twee hetzelfde, of in elk geval wordt het vaak zo genoemd. Als je deze cruesli maakt, maar het roeren tussendoor overslaat of maar één keer doet krijg je wat grote brokken waar je inderdaad heerlijk van kan snoepen!  October 2, 2015

  Ik maak het ook graag zelf. Veel lekkerder dan dat gefabriceerde spul.  October 6, 2015

  Een enorm goed idee! Ik eet ook vaak cruesli ‘s ochtends, ondanks dat ik weet dat er zoveel suiker in die van de supermarkten zit.. Maar ik vind het nou eenmaal het lekkerste wat er is ‘s ochtends. Dus ik ga dit zeker proberen Dankjewel!


  Chantal van vorden

  August 24, 2016

  Fijn recept! Alleen ik heb moeite met “cup”. Zou je het in grammen kunnen vermelden? Dank je


  MySimplySpecial
  September 14th, 2016


  Ik weet de grammen van deze ingrediënten zo even niet, maar je kan hele handige cup-maatschepjes vinden bij de AH of je kan een maatbeker gebruiker. 1 cup is ongeveer 237 ml. Hopelijk helpt dat!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie