Zo maak je wat leuks van je balkon - My Simply Special
22/07/2015

Zo maak je wat leuks van je balkon

Heb je een balkon en wil je daar lekker kunnen genieten van het mooie weer? Dan is het wel zo fijn als je balkon een beetje leuk ingericht is. Maar waar begin je eigenlijk? Met deze vijf stappen!

Zo maak je wat leuks van je balkon

1. Meubels

De eerste stap is het uitzoeken van de meubels en daarvoor is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je hebt. Heb je een klein balkon? Dan zijn multifunctionele oplossingen en verplaatsbare meubels het handigst. Heb je veel ruimte? Dan kan je ook kiezen voor iets groters als een loungeset.

Zo maak je wat leuks van je balkon

2. Planten

Op een balkon horen planten, althans dat vind ik. Je hebt dan misschien geen tuin, maar door planten neer te zetten creëer je wel dat gevoel. Kies voor planten, bloemen of een moestuintje, of een combinatie daarvan. Hou er alleen wel rekening mee dat alles water moet krijgen, ook als je op vakantie bent. Zie je dat niet zitten? Er zijn tegenwoordig ook hele mooie nepplanten te koop.

Zo maak je wat leuks van je balkon

3. Kussens & dekens

Je woonkamer kleed je aan met leuke kussens en fijne dekentjes, en waarom zou je dat buiten niet ook doen? Zo heb je een meteen een lekker comfy plekje om te zitten en als het ‘s avonds wat kouder is kan je toch buiten blijven zitten onder zo’n dekentje. Als je genoeg ruimte hebt, dan kan je een speciale opbergkist kopen om deze items in op te bergen. Of kies voor een leuke hocker met opbergvak.

Zo maak je wat leuks van je balkon

4. Kleed

Als je toch bezig bent, waarom zou je dan ook niet een kleed buiten neerleggen? Die kussens en dekens moeten weer naar binnen met slecht weer, maar de speciale buitenkleden die je tegenwoordig kan kopen kunnen gewoon blijven liggen.

Zo maak je wat leuks van je balkon

5. Lampjes

Zit je in de zomer graag tot laat buiten? Dan is het wel zo handig als je een beetje licht hebt. Natuurlijk kan je de lampen binnen aanzetten, maar je kan ook buiten kaarsjes en lampjes aandoen. Gezellig, en als je er wat citronellakaarsen tussen zet heb je ook meteen minder last van muggen.

Hebben jullie een balkon?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6

 Categorieën: Interieur, Living5 reacties op “Zo maak je wat leuks van je balkon”

  July 22, 2015

  Leuke ideetjes!  July 22, 2015

  Wat een leuke ideeën!  July 22, 2015

  Ik kreeg mijn balkons nooit zo leuk. Op plaatjes zijn die altijd erg mooi, maar in het echt vond ik het voornamelijk een hoop geprop in een kleine ruimte.


  MySimplySpecial
  July 26th, 2015


  Ja een kleine ruimte brengt inderdaad het risico met zich mee dat alles snel te veel wordt. Heb je nu een lekkere tuin?  July 23, 2015

  Erg mooi gedaan!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie