Zomerfruit kruimel toetje - My Simply Special
07/06/2013

Zomerfruit kruimel toetje

Eindelijk! Een paar dagen zon! En bij dat mooie zomers weer hoort natuurlijk een zomers toetje toch? Iets wat makkelijk en snel te maken is zodat je zo veel mogelijk tijd buiten door kan brengen. Ik bleek nog een doosje AH zomerfruit in de diepvries te hebben, dus ik besloot een ‘zomerfruit kruimel toetje’ te maken.

Zomerfruit kruimel toetje

Je hebt maar een paar dingen nodig voor dit recept. Een ovenschaal(tje), bloem, suiker, boter en fruit naar keuze. Ik gebruikte dus een doosje zomerfruit, oftewel een mix van bevroren aardbeien, frambozen, bramen, kersen, blauwe bessen en aalbessen.

Zomerfruit kruimel toetje

Ik maakte dit toetje op een avond dat ik alleen thuis was, dus ik was te lui om goed te kijken naar de hoeveelheden. Op gevoel heb ik wat dingen bij elkaar gevoegd. Als je een idee wil hebben wat goede verhoudingen zijn kan je dit recept gebruiken.

Zomerfruit kruimel toetje

Al met al is het heel simpel. Strooi een laagje fruit in een ovenschaal. Meng in een kommetje de boter en bloem tot kruimels. Voeg de suiker toe en verkruimel het mengsel nog verder. Verdeel de kruimels over je fruit en plaats het schaaltje een minuut of 40 in een voorverwarmde oven (175 °C) of tot je kruimellaag mooi goudbruin is.

Zomerfruit kruimel toetje

Pak er eventueel een lekker bolletje vanilleroomijs bij en smullen maar!

Wat is jullie favoriete zomerse nagerecht?Categorieën: Food, Living6 reacties op “Zomerfruit kruimel toetje”

  June 8, 2013

  Ziet er lekker uit!


  robin

  June 8, 2013

  het ziet er echt heel lekker uit!  June 8, 2013

  Ik heb die doosjes ook altijd, lekker voor van alles. Ik ontdooi altijd een handje frambozen en blauwe bessen voor mijn ontbijt. Dan gooi ik het door de yoghurt, samen met mueslie!  June 8, 2013

  Terwijl ik dit artikel aan het lezen ben, eet ik aardbeien mmm!  June 8, 2013

  Wow! Dit ziet er lekker uit!
  Zelf ben ik gék op griekse yoghurt met hining en walnoten..
  Leuke blog heb je, ik ben er via via op terecht gekomen, Je hebt er een bloglovin’ volger bij  June 9, 2013

  Ziet er heerlijk uit!
  Ik ben via via bij je blog gekomen, volg je nu


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie