Zomerse pastasalade met aardbei - My Simply Special
07/07/2016

Zomerse pastasalade met aardbei

Met lekkere zoete aardbeien maak je mij altijd blij. Ik heb nu ook twee aardbeienplantjes in de tuin staan, maar helaas vinden de vogels ze net zo lekker als ik. Gelukkig verkoopt de supermarkt inmiddels ook hele lekkere exemplaren, en pas besloot ik ze te gebruiken voor mijn avondeten. Ik had namelijk wel zin in een zomerse pastasalade!

Zomerse pastasalade met aardbei

Ik hou van recepten waarbij het allemaal niet zo nauw komt hoeveel je van alles gebruikt. Bij een salade is dat natuurlijk helemaal het geval en ik heb dan ook niet heel precies bijgehouden hoeveel ik gebruikt heb van alles. Ach, kijk maar wat jullie zelf lekker vinden. Voor een pastasalade voor één persoon heb je in elk geval ongeveer het volgende nodig:

 • 60 gram pasta
 • 8 blokjes kaas
 • 5 flinke aardbeien
 • handje sla naar keuze
 • halve avocado
 • 2 plakjes Italiaanse ham
 • 1 el pijnboompitten
 • zout, peper, olie & azijn naar smaak

Zomerse pastasalade met aardbei

Zo maak je deze simpele maaltijd:

 • Kook de paste volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Was de sla en snij of scheur de blaadjes in stukjes.
 • Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes.
 • Snij ook de kaasblokjes en avocado in kleine stukjes.
 • Je raadt het al, snij of scheur ook de ham in stukjes.
 • Giet de pasta af en meng alle ingrediënten in een schaal.
 • Breng op smaak met zout, peper, olie en azijn.

Zomerse pastasalade met aardbei

Hmm ja deze zomerse pastasalade was erg lekker en ga ik zeker vaker maken! Ik denk trouwens dat hij het ook goed zou doen bij een picknick of een bbq! Hij is wat mij betreft het lekkerst als de pasta afgekoeld is.

Zomerse pastasalade met aardbei

Zijn jullie ook zo gek op aardbeien?Categorieën: Food, Living3 reacties op “Zomerse pastasalade met aardbei”

  July 8, 2016

  Wauw, deze salade ziet er heerlijk uit en ook zo mooi zomers met die vrolijke kleurtjes!  July 9, 2016

  Wat een mooi kleurenpalet en heerlijk zomerse ingrediënten. Deze ga ik zeker uitproberen!


  Henrieke

  July 13, 2016

  Dit recept sla ik op!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie