Zwangerschapsupdate #11: Week 21 & 22 (+vlog) - My Simply Special
27/04/2017

Zwangerschapsupdate #11: Week 21 & 22 (+vlog)

Het leven bestaat helaas niet alleen maar uit leuke momenten en door wat verdrietig nieuws is mijn vlog deze keer wat korter dan normaal. Wel heb ik gewoon een normale zwangerschapsupdate voor jullie. Zo kochten we eindelijk een auto, was het een feestje in mijn buik en begonnen we aan het geboortekaartje.

Vlog

Een korte vlog dit keer doordat ik door persoonlijke omstandigheden niet zo vrolijk was. In de video leg ik uit waarom.

Zwangerschapsupdate #11: Week 21 & 22 (+vlog)

21 weken zwanger

Deze week gaan we op kraamvisite bij een baby die al met 30 weken geboren werd. Veel te vroeg natuurlijk! Wij gaan langs op het moment dat ze een week oud is en wow wat is ze klein! Heel bijzonder om te zien. Als ik dan bedenk dat over een week of 10 zo’n baby ook in mijn buik zal zitten, vind ik dat een gek idee. Dan is het ineens toch niet zo klein meer en kan je nagaan hoe groot hij zal zijn met 40 weken! En hoewel het met dit babytje gelukkig heel goed gaat, hoop ik dat ons kleintje voorlopig nog even in mijn buik blijft zitten.

Nu we een naam voor ons kindje hebben, proberen we die regelmatig te gebruiken als we samen thuis zijn. Ik ben heel bang dat we ons een keer verspreken als er wel anderen in de buurt zijn, maar zo kunnen we de naam ‘testen’ en kijken of hij goed blijft voelen. Tot nu toe is dat gelukkig zo. Ook betekent die naam dat we met de geboortekaartjes aan de slag kunnen. Voor onze bruiloft heb ik de uitnodigingen zelf ontworpen en dat was zo veel werk dat ik dat nu niet wil doen. Toevallig was ik benaderd door iemand van Hippe Geboortekaartjes, een website waar ik al veel positieve dingen over gelezen had. Naast die website bekijk ik ook nog Hier Ben Ik en Hip Design, maar ik merk al snel dat ik op de eerste site de meeste kaartjes kan vinden die bij onze smaak passen. Omdat het aanbod enorm is, maak ik een voorselectie. ‘s Avonds kijk ik er met Romano naar en samen kiezen we een favoriet. Ik wil er wel nog het een en ander aan veranderen, maar dat kan gewoon. Nu hebben we in elk geval een fijn startpunt waar ik eerdaags mee aan de slag kan.

Zwangerschapsupdate #11: Week 21 & 22 (+vlog)

En verder…

 • We bekijken twee auto’s en besluiten voor de eerste te gaan. Het grootste item van de shopping list voor onze kleine kunnen we nu afstrepen.
 • Romano voelt voor het eerst echt herkenbaar de baby in mijn buik bewegen. Hij had ‘m al eerder gevoeld, maar dat was nog heel subtiel en daardoor vroeg hij zich dan af of het wel echt de baby was. Nu is het een stuk duidelijker.
 • We schrijven ons in voor een EHBO-cursus voor baby’s en kinderen. Wel een veilig idee.
 • Als ik een dag een paar uur in de tuin werk, voel ik dat de volgende dag behoorlijk. Blijkbaar kan dat niet meer zonder dat ik daarna een dag extreem rustig aan moet doen. Oeps!
 • Als ik op mijn rug ga liggen, zie je nog maar heel weinig van mijn buik. Alles lijkt naar binnen te zakken. Op een ochtend steekt hij ineens toch heel erg uit links onderin en het is ook hard op die plek. Dat moet de baby zijn!
 • We bezoeken nog een derde kinderdagverblijf en dat voelt eigenlijk heel goed. We kunnen ons gaan inschrijven!

Dagboek: Dag Kinker

22 weken zwanger

Het is tijd voor een normale controle bij de verloskundige. Mijn bloeddruk is netjes en de baarmoeder groeit goed. Helemaal prima! Wel heb ik nog wat vragen over welke pijnbestrijding voor mij de beste keuze zou zijn, mocht ik dat willen en welk ziekenhuis ze aanraden. Ik loop over beide onderwerpen al een tijd na te denken, maar vind het best lastig. Gelukkig hoef ik nog geen knopen door te hakken, maar het gesprek helpt zeker.

Op tweede paasdag gaan Romano en ik naar de bios. We hadden al gelezen dat ons kleintje onze stemmen en harde geluiden nu zou moeten kunnen horen en dat is duidelijk. Het is nog nooit zo druk geweest in mijn buik! Soms ben ik daardoor een beetje afgeleid van de film, maar ik geniet er ook ontzettend van.

Dagboek: Dag Kinker

En verder…

 • We halen onze nieuwe auto op en ‘s middags wordt onze vorige auto opgehaald. Dat was mijn eerste auto, dus ik vind het nog best lastig om gedag te zeggen. Ik was er meer aan gehecht dan ik had verwacht. Oké, en de hormonen zullen dat nog wel versterken natuurlijk.
 • We testen de nieuwe, grote kofferbak meteen uit, want ‘s avonds kopen we bij IKEA een stoel voor de babykamer. De volgende dag zetten we die meteen in elkaar. Ik ben ongeduldig!
 • Op een ochtend voel ik ons kleintje bewegen in mijn buik en dan zie ik dat ik het ook aan de buitenkant kan zien. Een hele tijd lig ik rustig te kijken hoe mijn buik beweegt. Het is nog subtiel, maar toch wel bijzonder natuurlijk.

Voor mijn lezers met kids: met hoeveel weken zijn jullie kinderen geboren?

 Categorieën: My Life, Zwanger4 reacties op “Zwangerschapsupdate #11: Week 21 & 22 (+vlog)”
  tatjana

  April 27, 2017

  Onze zoon is op zijn uitgerekende dag geboren. Onze dochter en 2e kindje is net een 2tal dagen tevoren gekomen. Alletwee supersnel en ik heb telkens een aangename bevalling gehad. X


  MySimplySpecial
  April 29th, 2017


  Dat klinkt perfect!  May 3, 2017

  Mijn zoon is met 35 weken en 4 dagen geboren, net wat te vroeg en te weinig kracht bij het drinken, vandaar dat hij nog 2 weken in het ziekenhuis heeft gelegen. Mijn dochter is met 40 weken en 4 dagen geboren. Zo zie je maar weer, het is niet te voorspellen


  MySimplySpecial
  May 3rd, 2017


  Dat is een groot verschil inderdaad! Gewoon afwachten dus maar


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie