Zwangerschapsupdate #13: Week 25 & 26 (+vlog) - My Simply Special
01/06/2017

Zwangerschapsupdate #13: Week 25 & 26 (+vlog)

Doordat we op vakantie waren deel ik deze zwangerschapsupdate een weekje later dan normaal, dus ik loop een klein beetje achter. In deze post vertel ik wat er allemaal gebeurde toen ik 25 en 26 weken zwanger was. Zo ben ik bezig geweest met de babykamer, is ons kleintje nu levensvatbaar en shop ik zwangerschapskleding.

Vlog

In deze vlog neem ik jullie mee naar een high tea en laat ik zien wat er allemaal aan pakketjes binnenkwam!

Zwangerschapsupdate #13: Week 25 & 26 (+vlog)

25 weken zwanger

Zou ons kleine mannetje een groeispurt hebben? Ik ben deze week elke keer rond een uur of drie ‘s middags helemaal uitgeput en heb ook meer last van mijn buik en rug. Het voelt alsof de baby te groot is voor mijn buik en alles nog niet genoeg meerekt zeg maar. Snappen jullie wat ik bedoel? Het zal er wel bij horen, maar ik ga vaak ‘s middags even een halfuurtje liggen voor ik weer verder werk. Oh, en slapen wordt ook lastiger omdat ik minder goed een houding kan vinden waarin mijn lichaam kan ontspannen. 

Zwangerschapsupdate #13: Week 25 & 26 (+vlog)

Verder ben ik deze week bezig met de babykamer. Ik haal namelijk twee plankjes voor boven de commode. We hebben een tijdje getwijfeld over wat we precies willen en uiteindelijk zijn we gegaan voor simpele, witte planken van Ikea met houten steunen. Zo komt het hout van de stoel en het tafeltje weer mooi terug. Bij Ikea neem ik ook meteen wat setjes bakken mee om de commode te kunnen organiseren en bij het tuincentrum haal ik wat plantjes. 

Zwangerschapsupdate #13: Week 25 & 26 (+vlog)

En verder…

  • Ik kies samen met Romano een luiertas en nachtlampje uit en een paar dagen later komen ze al binnen.
  • Als ik met mijn laptop op schoot zit te werken, gaat hij soms helemaal heen en weer door de bewegingen in mijn buik.
  • Ik ontwerp het geboortekaartje! Ik had een tijdje terug al een voorselectie van favoriete kaartjes, maar uiteindelijk besluit ik met de editor van Hippe Geboortekaartjes zelf iets te maken. Het resultaat is een combinatie van de mooie elementen van de geselecteerde kaartjes en ik ben er helemaal happy mee!
  • Oh ja, als je kaartjes wil versturen moet er natuurlijk ook een adressenlijst gemaakt worden. Ik verzamel vast een deel. Daar moet ik binnenkort maar mee verder.
  • Ik haal mijn favoriete knuffel van vroeger uit een doos. Chiquita, zoals hij heet, ziet er niet heel fraai meer uit en gaat dus de was in. Daarna borstel ik ‘m een beetje zodat hij er wat pluiziger uitziet.

Zwangerschapsupdate #13: Week 25 & 26 (+vlog)

26 weken zwanger

Het is weer tijd voor een controle bij de verloskundige en eigenlijk gaat alles volgens het boekje dus ik krijg een ‘fit to fly’ verklaring mee. Mijn baarmoeder komt tot ongeveer twee vingers boven mijn navel en het hartje is luid en duidelijk te horen. Wat ik vooral interessant vind, is dat de verloskundige kan voelen dat ons kleintje met z’n hoofdje naar beneden ligt. Hij kan nog helemaal ronddraaien, maar het is toch leuk om te weten. Ik voel hem ook steeds duidelijk en daardoor begin ik steeds meer te beseffen dat het echt een mensje is. Zo bijzonder!

Zwangerschapsupdate #13: Week 25 & 26 (+vlog)

Mijn buik is nog niet heel groot, maar ik begin kleding steeds lastiger te vinden. Ik loop al mijn zomerkleren na en ontdek dat er eigenlijk maar weinig past. Het meeste is te strak en shirts zijn ook vaak ineens te kort. Gelukkig heb ik wel al wat speciale zwangerschapskleding in huis en een paar van mijn normale items passen nog wel. Maarja, het is wel een beetje weinig voor onze babymoon naar Tenerife. Na lang zoeken vind ik in elk geval twee leuke shirtjes bij Zalando en een fijne bikini bij LASCANA. Ik had vorig jaar al een bikini van dit merk gekocht en daar ben ik heel erg happy mee. Ik draag namelijk graag bandeau bikini’s en LASCANA heeft een heleboel keus en gebruikt fijne, zachte stoffen. Oh en streepjes, ik blijf fan van streepjes! Hier ga ik dus zeker plezier van hebben op vakantie. (Ik heb ‘m inmiddels al aangehad natuurlijk en foto’s daarvan vind je hier en hier.)

Zwangerschapsupdate #13: Week 25 & 26 (+vlog)

En verder…

  • Ons kleintje heeft de hik!
  • Als ik op mijn zij ga liggen dan duwt hij daar regelmatig tegen mijn buik aan. Dat kietelt!
  • Mijn navel begint te veranderen van een ‘innie’ naar een ‘outie’ en ook de bekende zwangerschapsstreep onder mijn navel begint zichtbaar te worden. 
  • We bestellen de Isofix basis voor het autostoeltje en ik krijg een Relax Mama! zwangerschapskalender toegestuurd. Hierin staat voor elke week van je zwangerschap een leuke (herkenbare) afbeelding of tip.

Vinden jullie het vinden van leuke kleding ook zo lastig tijdens de zwangerschap?

Gekregen-RCategorieën: My Life, ZwangerEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie