Zwangerschapsupdate #14: Week 27 & 28 (+vlog) - My Simply Special
07/06/2017

Zwangerschapsupdate #14: Week 27 & 28

Wow, wat gaat de tijd toch hard! Ik weet nog goed dat we, toen ik nog niet zo lang zwanger was, bedachten dat we nog wel op ‘babymoon’ wilden gaan en inmiddels is die gewoon al achter de rug! Onze laatste vakantie samen voor de kleine geboren wordt, was vooral erg rustig en heel erg fijn. Ik vertel er in deze post meer over.

Vlog

In deze vlog neem ik jullie mee naar Tenerife waar we genoten van onze ‘babymoon’!

Zwangerschapsupdate #14: Week 27 & 28

27 & 28 weken zwanger

Meestal vertel ik jullie per week wat er zoal gebeurde rondom mijn zwangerschap, maar door onze vakantie heb ik minder fanatiek aantekeningen gemaakt. En er gebeurde ook minder aangezien we bijvoorbeeld niet aan de babykamer gewerkt hebben. In elk geval werd ik, op de dag dat ik precies 27 weken zwanger was, wakker op Tenerife na onze eerste nacht daar. We hebben de meeste dagen heel weinig gedaan en ik moet zeggen dat ik er ontzettend van genoten heb om gewoon aan het zwembad te liggen met een boek. Niet alleen omdat het heerlijk weer was, maar ook omdat ik zo veel meer merkte van alle bewegingen in mijn buik, dan wanneer ik thuis aan het werk ben. Zo merkte ik dat ik het ineens ook kan voelen als ons kleintje de hik heeft, zonder dat ik met mijn handen tegen mijn buik zit. En volgens mij voelde ik aan het eind van de vakantie ineens een voetje tegen mijn handen duwen!

Dagboek: Babymoon

Op 1 april kozen Romano ik een naam voor ons kleintje uit. Of nou ja, een voorlopige naam. We wilden ‘m namelijk een tijdje uitproberen om te kunnen voelen of we er helemaal happy mee zijn. Op vakantie hadden we het er weer over en we bleken allebei toch een beetje te twijfelen. Samen keken we weer naar ons lijstje met de leuke namen die we verzameld hadden en nog diezelfde avond besloten we voor iets anders te gaan. Eens kijken of deze naam de komende tijd wel goed blijft voelen. Ik moet wel zeggen dat ik het kiezen van een naam toch best lastig vind. Hij moet aan zoveel dingen voldoen en je geeft het je kind, in principe, toch mee voor de rest van zijn leven. 

Zwangerschapsupdate #14: Week 27 & 28

Op het moment dat ik 28,5 week zwanger was, was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Ik had daar nog helemaal geen zin in, maar ja, dat hoort erbij. Ik merkte dat ik die 5 uurtjes vliegen wel lang genoeg vond. Ik kan niet meer zo goed een lange tijd in dezelfde houding zitten of liggen, dus ik was blij we geen bestemming verder weg gekozen hadden. Thuisgekomen is rustig aan doen een stuk lastiger. Er moest natuurlijk meteen van alles gedaan worden en dan merk ik toch dat mijn lichaam dat nu wel wat zwaarder vindt. Oeps! Nou ja, ik moet mijn dagen gewoon iets beter indelen.

Zwangerschapsupdate #14: Week 27 & 28

En verder…

  • Ik denk dat ik nu voor het eerst een ‘harde buik’ gevoeld heb. Dat gebeurde een paar keer op het moment dat ik wakker werd. Vreemd gevoel!
  • Mensen durven er nu vanuit te gaan dat ik zwanger ben als ze me zien. Voorheen was dat niet zo, maar nu werd ik gefeliciteerd op het vliegveld en ik kreeg zelfs een paar keer een alcoholvrij shotje na het eten.
  • Het derde trimester is begonnen. Gek idee hoor!
  • We gaan naar de eerste avond van de mini-cursus Samen Bevallen. Het was best een lange zit, maar we kregen wel veel informatie. Ik ben benieuwd naar de andere drie avonden.
  • Ik maak een begin aan de mobiel voor boven het ledikantje. Of nou ja, dat was de bedoeling. De houder die ik besteld had, blijkt niet op het bedje te passen, dus ik denk dat hij boven de box komt te hangen.
  • Volgens mij is mijn buik flink gegroeid tijdens de vakantie!

Zijn jullie ook op babymoon geweest?Categorieën: My Life, ZwangerEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie