Zwangerschapsupdate #15: Week 29 & 30 (+vlog) - My Simply Special
21/06/2017

Zwangerschapsupdate #15: Week 29 & 30 (+vlog)

30 weken zwanger alweer, dat betekent dat ik driekwart van de zwangerschap in principe achter de rug heb. Gek idee! Volgens mij blijf ik dit soort dingen zeggen, maar ik blijf het gewoon allemaal heel bijzonder en een beetje onwerkelijk vinden. Soms kijk ik in de spiegel en zie ik m’n buik en dan snap ik er even niks van. Alsof het iemand anders is ofzo. Snappen jullie wat ik bedoel? Ik geniet in elk geval erg van mijn zwangerschap en vandaag is het weer tijd voor een update!

Vlog

In deze vlog werken we aan de babykamer, zien jullie mijn reactie op de babyshower en neem ik jullie mee tijdens mijn weekje bij mijn moeder.

Zwangerschapsupdate #15: Week 29 & 30 (+vlog)

29 weken zwanger

Onze babymoon is afgelopen en ik duik weer vol in mijn werk en de dagelijkse klusjes. Er staat in elk geval een bezoekje aan de verloskundige op de planning en alles is netjes in orde. Ons kleintje kan nog alle kanten op bewegen maar lag tijdens de controle met z’n hoofdje naar beneden. Ik moet weer bloed laten prikken in verband met Resus C. Op de uitslag moet ik nog wachten, maar ik hoor wel meteen dat m’n ijzer goed is. Gelukkig!

Zwangerschapsupdate #15: Week 29 & 30 (+vlog)

Door het mooie weer en onze afwezigheid tijdens de vakantie, is er werk te doen in de tuin. Dat doe ik al mijn hele zwangerschap, maar dit keer gaat er iets mis. Achteraf voel ik meteen een vermoeide rug (niet zo gek), maar ‘s nachts en de volgende dag blijkt er toch wat meer aan de hand te zijn. Ik ben bang dat ik nu echt last heb van bekkeninstabiliteit. De pijn in m’n linkeronderrug/bekken/bil is behoorlijk en ik kan niet meer goed lopen. Bah!

Zwangerschapsupdate #15: Week 29 & 30 (+vlog)

Mijn fysio kan er niet zo heel veel mee en geeft aan dat het vanzelf weg zou moeten trekken. Ik ga het even aankijken. Een paar dagen later gaan we een dagje naar een spa. In het water heb ik bijna geen last van de pijn, dus dat is wel erg lekker, maar verder wordt het nog niet echt beter.

Zwangerschapsupdate #15: Week 29 & 30 (+vlog)

En verder…

 • Ons kleintje lijkt nu een duidelijk ritme te hebben. Als ik achter mijn bureau zit voel ik ‘m altijd rond een uur of 11 bewegen.
 • Mijn kraampakket was tijdens onze vakantie binnengekomen. Ik was dat al helemaal vergeten, maar neem toch maar eens een kijkje. Er zitten ook leuke spullen in!
 • We hangen eindelijk de plankjes op boven de commode. Dat ziet er meteen een stuk gezelliger uit!
 • Ik koop twee prints via Etsy en plaats een bestelling voor grote afdrukken en bijpassende lijsten. De babykamer is nu bijna af.
 • We zijn productief bezig, want ook het geboortekaartje maken we af en we bestellen een proefdruk. Ik ben benieuwd! De adressenlijst is gelukkig ook bijna klaar, dus dat scheelt weer.
 • We willen ons inschrijven bij een kinderopvang, maar zien dat deze locatie wel annuleringskosten in rekening brengt. Hm, dat is niet zo handig, aangezien er nog veel onduidelijk is over wat we willen. Gelukkig hebben ze geen wachttijd, dus dat geeft ons wat ruimte om eerst wat andere dingen duidelijk te krijgen. Willen we bijvoorbeeld niet toch liever een gastouder? Lastig hoor!

Zwangerschapsupdate #15: Week 29 & 30 (+vlog)

30 weken zwanger

Ik kan nog steeds niet goed lopen, dus het komt goed uit dat ik een weekje bij mijn moeder ben. Hier hoef ik geen dingen in het huishouden te doen en geen trappen te lopen. Hopelijk helpt dat! Het is in elk geval een gek idee dat dit de laatste keer is dat we ons jaarlijkse weekje samen op deze manier kunnen doen. Volgend jaar is er gewoon een kleintje bij! Die kan dan of mee, of Romano is een week alleen verantwoordelijk en dat is toch niet zomaar te regelen.

Zwangerschapsupdate #15: Week 29 & 30 (+vlog)

In elk geval genieten we er weer van. We doen rustig aan, maar gaan bijna elke dag wel een tijdje de deur uit. Normaal gesproken moet mijn moeder af en toe tegen mij zeggen dat ik niet zo hard moet lopen. Ik heb nou eenmaal langere benen. Nu is het wel anders en moet ik haar af en toe vragen rustiger aan te doen. Hihi!

Dagboek: Babyshower

Op zondag wordt ik met een smoes naar huis gelokt. Wat blijkt? Mijn lieve familie en vrienden hebben een babyshower georganiseerd! Het was zo ontzettend leuk, dat verdient een eigen post (die als het goed is volgende week online komt).

Zwangerschapsupdate #15: Week 29 & 30 (+vlog)

En verder…

 • Meestal voel ik de baby schoppen aan de rechterkant, maar ineens is dat ‘s nachts een keer andersom. Grappig!
 • Ik koop wat kleertjes in de sale bij Prénatal. Tijdens de babyshower krijgen we nog meer kleertjes, dus ik moet nu echt even kijken wat we al hebben.
 • Het knippen en lakken van mijn teennagels wordt steeds lastiger. Het gaat nog net, maar m’n buik gaat echt in de weg zitten. Dat merk ik trouwens ook als ik schoenen aan wil doen!
 • De omtrek van mijn buik is nu ongeveer 92 centimeter.
 • Ik neem voor het eerst een kijkje bij een winkel van babydump en koop een paar spulletjes. Oh, en ik krijg een cadeaubox mee met wat handige spulletjes als lepels en bakjes om eten in te bewaren.
 • In de zomer zijn mijn vingers en polsen altijd wat dikker, maar door de zwangerschap lijkt dat nu nog erger te zijn. Ik kan mijn ringen nog wel om, maar mijn horloge met metalen band begint toch wel te strak te worden.
 • Ik maak vast een eerste opzet voor een ‘bevalplan’. Ik wil veel dingen gewoon over me heen laten komen, want een bevalling kan je toch niet plannen. Toch zijn er wel een paar dingen waar we ideeën over hebben en zo kunnen we die binnenkort vast bespreken met de verloskundige.
 • Ook maak ik een lijstje voor mijn vluchttas/ziekenhuistas. Dan kan ik daarmee aan de slag als ik weer thuis ben.

Hebben jullie voor een kinderopvang of een gastouder gekozen?Categorieën: My Life, Zwanger3 reacties op “Zwangerschapsupdate #15: Week 29 & 30 (+vlog)”
  Natascha

  June 21, 2017

  Leuke update én vlog! Vind het altijd erg leuk om je updates te lezen en te bekijken.
  Binnenkort wil ik ook eens naar Babydump. Ik ben nu bijna 27 weken zwanger en moet nog veel van mijn lijstje afstrepen. Hopelijk heb ik daar nog voldoende tijd voor


  MySimplySpecial
  June 21st, 2017


  Dat is leuk om te horen! Zijn je meubeltjes al binnen en voel je nog goed? Oh, dan heb je vast nog wel even, maar een keertje in één keer lekker veel van de spullen halen die je nog nodig hebt is ook fijn. En leuk om te doen natuurlijk  June 21, 2017

  Aaah, spannend die laatste loodjes! Leuke foto’s, ben benieuwd naar je babyshower!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie