Zwangerschapsupdate #16: Babyshower - My Simply Special
29/06/2017

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Op zondag 11 juni hebben mijn vrienden en familie een babyshower voor mij georganiseerd. Nouja, voor ons eigenlijk. Ik had al een voorgevoel dat dat misschien ergens zou gebeuren, maar ze hebben me toch compleet weten te verrassen! Ik heb er ontzettend van genoten en in deze post vertel ik hoe ze me voor de gek hebben gehouden en wat we allemaal gedaan hebben.

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

De smoes

In mijn dagboekposts hebben jullie al kunnen lezen dat ik pas een weekje bij mijn moeder was. Dat proberen we elk jaar te doen en dan maken we verschillende uitstapjes. Toen we aan het begin van de week bespraken wat we allemaal wilden doen, gaf mijn moeder al aan dat er in elk geval al één ding vast stond. Op zondag zouden we naar een hotel gaan in de stad waar ik woon. Waarom? Daar zou een high tea georganiseerd worden voor de moeder van mijn moeders vriend. (Volgen jullie me nog?) Het zou alleen voor de vrouwen zijn en mijn moeder wist er een heel verhaal van te maken. Ze vertelde me namelijk dat ze eerst had gezegd dat ze niet kon omdat ik bij haar logeerde en dat ze haar gevraagd hadden of we niet samen konden komen. Nouja, prima!

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Op vrijdag kreeg ik van Romano een appje dat hij zijn laptopsnoer op kantoor had laten liggen. Dat kan natuurlijk gebeuren. Hij vroeg me of ik, als ik dan zondag toch in de buurt was, niet even mijn oplader langs kon komen brengen. Dan kon zijn laptop opladen in de tijd dat ik naar die high tea ging. Hij zou zelf niet thuis zijn, maar vertelde me wel dat zijn laptop in de woonkamer zou liggen.

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

‘Baby!’

Op zondag reden we dus eerst naar ons huis om die laptop op te laden. Ik liep de woonkamer binnen en ineens stonden daar een heleboel mensen (veel ook in blauw gekleed) die heel hard ‘baby’ riepen. Wow! Ik snapte er even helemaal niks van. Nouja, het kwartje viel wel snel, maar het duurde even voor ik echt besefte wat er gebeurde. Ik vind het nog steeds af en toe onwerkelijk dat ik überhaupt zwanger ben (dat de veertig weken al behoorlijk in de buurt komen negeer ik dan nog maar even), dus als je dan ineens op je eigen babyshower staat, is dat helemaal onwerkelijk. Daar las ik wel eens over, maar ik had het zelf nog nooit meegemaakt natuurlijk. Ook niet van vriendinnen ofzo.

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Anyway, ik ben natuurlijk begonnen met iedereen gedag zeggen en daarna het bewonderen van alle decoraties en hapjes. Mijn schoonzusjes hadden er namelijk echt een hoop werk van gemaakt en alles zag er prachtig uit! Oh, en lekker natuurlijk! Er waren blauwe drankjes, een gave taart, schattige cupcakes, een fruitsalade met babygezichtje en nog veel meer lekkere hapjes. Er waren zelfs wraps met zalm die ik mocht eten. Oh, en over die drankjes gesproken, iedereen kreeg al snel een glaasje en ik mocht dus wat zeggen. Ik was nog helemaal overrompeld en kwam geloof ik niet heel veel verder dan het bedanken van iedereen en dat ik het zo bijzonder vond.

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Wie is dat?

De rest van de middag hebben we gezellig gekletst en een aantal spelletjes gespeeld. Ik wist dat spelletjes bij een babyshower horen en ze hadden een paar heel leuke dingen uitgekozen. We begonnen met een wedstrijdje ‘baby aankleden’. Romano was er op dat moment nog, dus wij moesten dit natuurlijk tegen elkaar spelen. We kregen allebei een pop, een luier en een set kleertjes en moesten dus zo snel mogelijk die poppen netjes aankleden. Hilarisch om te doen en uiteindelijk won ik. Daarna werden er foto’s getoond op de tv. Babyfoto’s van mensen die op dat moment aanwezig waren. Iedereen kreeg pen en papier en moest opschrijven wie ze dachten dat ze zagen op de foto’s. Dat was moeilijk zeg! Of nou ja, ik vond het best lastig. Maar wel heel leuk om van iedereen babyfoto’s te zien. Ook de hele oude foto’s van bijvoorbeeld mijn oma. Zo cute allemaal!

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Ik ben de volgorde een beetje kwijt, maar verder is er nog een wedstrijdje gehouden in het leegdrinken van een babyflesje. Er waren twee exemplaren met allebei 60cc erin als ik me niet vergis. Niet veel, toch? Nou, het bleek nog best lastig te zijn om dat snel uit een fles te drinken. En nee, ik was niet een van de deelnemers. Een tante van Romano ging de strijd aan met een van mijn schoonzusjes. Super grappig!

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Ook hebben we nog een baby-abc spel gedaan. Iedereen kreeg een blaadje waar het hele alfabet op stond en de bedoeling was om die helemaal in te vullen met babygerelateerde dingen. We dachten dat we dat wel even zouden doen, maar dat viel nog best tegen. Uiteindelijk is er een timer aangezet om te voorkomen dat we nog drie uur zoet zouden zijn met het lijstje. We hebben natuurlijk wel gekeken wat iedereen opgeschreven had. Dat ging van schattige dingen als knuffel en Zwitsal tot hechtingen en keizersnede. Tsjah…

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Perfecte babyshower

Tussen de spelletjes door hebben we genoten van alle hapjes en mocht ik de taart aansnijden. Ook kreeg ik (of samen met Romano toen hij er nog was) steeds van iedereen cadeautjes voor ons kleintje. Aan het eind van de middag ging iedereen langzaamaan weer naar huis en was het tijd om op te ruimen. Ik mocht niet helpen, maar dat vond ik behoorlijk lastig. Zo zit ik niet in elkaar! Het was uiteindelijk al best laat toen mijn moeder en ik met nog één vriendin van mij, de deur achter ons dichttrokken. We besloten gewoon lekker naar de snackbar te gaan, voor we weer naar mijn moeders huis zouden rijden.

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

De middag is voor mij echt voorbij gevlogen en ik heb ontzettend genoten. Ik vind het zo bijzonder dat er zo’n heel feest georganiseerd is met alles erop en eraan. (Tot aan bedankjes voor iedereen!) En dat er dan ook zoveel lieve mensen vanuit het hele land aanwezig waren. Helaas kon niet iedereen, maar dat heb je natuurlijk altijd. Daarnaast zijn we ook nog eens vreselijk verwend met allemaal lieve en leuke spulletjes.

Zwangerschapsupdate #16: Babyshower

Ja, ik vind het allemaal heel bijzonder! Hebben jullie wel eens een babyshower meegemaakt?Categorieën: My Life, Zwanger4 reacties op “Zwangerschapsupdate #16: Babyshower”
  Bibi

  June 29, 2017

  Wat leuk allemaal! Ziet er super gezellig uit!  June 29, 2017

  Oh wat ziet het er leuk uit zeg! Wat lief dat ze dit zo georganiseerd hebben voor je  June 29, 2017

  Wat ontzettend lief dat ze dit voor jullie gedaan hebben!  June 29, 2017

  Wauw wat zag je babyshower er prachtig uit!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie