Zwangerschapsupdate #17: Week 31 & 32 (+vlog) - My Simply Special
05/07/2017

Zwangerschapsupdate #17: Week 31 & 32 (+vlog)

Sinds ik zwanger ben, ben ik lid van een Facebookgroep met ongeveer honderd vrouwen die in augustus uitgerekend zijn. Inmiddels beginnen de eerste baby’s al geboren te worden. Veel te vroeg natuurlijk, maar dat maakt wel dat ik me extra realiseer dat het einde van mijn zwangerschap nu toch echt heel dichtbij aan het komen is. Het gevolg? Ik wil mijn to-do lijstje af hebben, en wel vandaag!

Vlog

In deze vlog laat ik zien wat we tijdens de babyshower gekregen hebben, welke geboortepakjes mee gaan naar het ziekenhuis, geeft Romano jullie een kijkje bij onze zwangerschapsshoot en mogen we voor het eerst ons nieuwe huis in!

Zwangerschapsupdate #17: Week 31 & 32 (+vlog)

31 weken zwanger

De dag dat ik precies 31 weken zwanger ben, is meteen de laatste dag van mijn week bij mijn moeder. ‘s Avonds ga ik weer naar huis en hebben we het over hoe dit volgend jaar zal zijn. Kom ik dan ook logeren en zorgt Romano voor onze kleine? Of neem ik hem gewoon mee? Alles gaat veranderen en ik ben heel benieuwd hoe dat allemaal gaat zijn!

Zwangerschapsupdate #17: Week 31 & 32 (+vlog)

Thuis begin ik met het verzamelen van alle cadeautjes die we bij de babyshower gekregen hebben. Wat is het veel! Alles krijgt een mooi plekje in de babykamer. De proefdruk van het geboortekaartje komt binnen en het pakketje is een feestje om open te maken. Romano en ik zijn helemaal happy met het kaartje, al gaan we, na het zien van de staaltjes, nog wel voor een andere papiersoort. Ik bestel meteen de enveloppen en postzegels, dan hebben we dat maar vast in huis.

Romano is een weekendje weg en ik heb expres mijn agenda heel leeg gehouden. Ik wilde namelijk zoveel mogelijk van dat to-do lijstje aanpakken, zodat ik me hopelijk iets rustiger ga voelen. Zo maak ik de adressenlijst voor de geboortekaartjes af, ik ontwerp de adreslabels en die vul ik meteen allemaal in. Dat schiet lekker op! Ook ga ik aan de slag met mijn ziekenhuis-/beval-/vluchttas. Het is maar net hoe je het wil noemen. Ik merk dat ik nog wat dingen mis en ga een dag op pad om alles te verzamelen. Ook koop ik nog wat kleertjes voor onze baby. We hebben veel gekregen, maar het meeste is in grotere maten en het lijkt me wel handig als we in elk geval iets in huis hebben. Bijkopen kan straks altijd nog, maar hij moet toch wat aan kunnen?

Zwangerschapsupdate #17: Week 31 & 32 (+vlog)

En verder…

 • Ik gooi de indeling van de babykamer een beetje om en de lijsten en posters die ik had besteld, komen ook binnen. Nu is het bijna af!
 • Langzaamaan begin ik iets beter te kunnen lopen. Zo’n dagje winkelen gaat nog niet zo goed, maar er zit verbetering in, gelukkig. De bekkenfysio geeft aan dat het inderdaad bekkeninstabiliteit is.
 • Er komt iemand langs van het kraamzorgbureau voor een intake gesprek. Ik beantwoord wat vragen en we kijken naar de babykamer. Alles is in orde, ik heb alleen kratjes nodig om ons bed te kunnen verhogen. De standaard klossen gaan namelijk niet passen.
 • Mijn buik staat flink op spanning en ons kleintje wordt duidelijk steeds groter. Ik voel hem echt door mijn hele buik bewegen en tot helemaal in mijn zij.
 • Hij heeft elke dag wel een of twee keer de hik, zo schattig!
 • Ik lees in een boekje met aantekeningen die mijn moeder maakte toen ik nog jong was dat ik toen al van opruimen hield. Zo grappig, ik hou nog steeds van een opgeruimd huis!

Zwangerschapsupdate #17: Week 31 & 32 (+vlog)

32 weken zwanger

Ook deze week ben ik lekker bezig met alle voorbereidingen voor de komst van onze baby. Ik begin namelijk met het wassen van het beddengoed en de kleertjes in de kleinste maten. En ik weet niet hoe, maar ik krijg het meteen voor elkaar om twee van die kleine sokjes kwijt te raken. Gelukkig zijn ze binnen een dag of twee allebei weer terecht, maar misschien moet ik ze voortaan maar in een waszakje stoppen ofzo?

Na een avond doorwerken voor een klant besluit ik nog maar wat langer door te gaan en de enveloppen te adresseren. Doordat ik de labels al gemaakt had, was dat vrij snel gedaan en kon ik dat ook weer afstrepen. En over afstrepen gesproken: Romano en ik maken samen de babykamer af! We moesten nog twee gaatjes boren en lijsten ophangen en nu staat alles officieel klaar! (Ik wil jullie binnenkort een tour geven, dus ik ga nu nog niet te veel van het resultaat laten zien.)

Zwangerschapsupdate #17: Week 31 & 32 (+vlog)

Op zondag zouden we een zwangerschapsshoot hebben, maar het weer werkt niet mee. Uiteindelijk verplaatsen we het naar maandagavond en daar ben ik zo blij mee. We hebben goed weer en prachtig licht! Ze maakt veel foto’s van Romano en mij samen en ook wat van ons alleen of met de babyspullen die we mee hadden genomen. We hadden een paar schoentjes, een oud voorleesboek van mij en een knuffeltje bij ons. Dat knuffeltje was het eerste baby-item dat Romano en ik samen kochten toen we wisten dat ik zwanger was, dus dat vind ik wel een mooi idee. Ik ben in elk geval heel benieuwd naar het resultaat!

Zwangerschapsupdate #17: Week 31 & 32 (+vlog)

En verder…

 • Ik verzamelen de laatste dingen voor mijn ziekenhuistas en zet alles klaar. Niet alles kan ik nu al missen, dus ik leg er een briefje op met alle items die we last-minute nog moeten verzamelen.
 • We ronden ook het bevalplan af. Ik ben van plan om alles zoveel mogelijk over me heen te laten komen, want een bevalling is toch niet te plannen. Over een aantal dingen hebben we wel ideeën en het kan natuurlijk nooit kwaad om dat op te schrijven. Zo wil ik het in principe zonder pijnbestrijding doen en als ik toch iets nodig heb trekt remifentanil me het meest. Verder willen we kijken of we samen de baby aan kunnen pakken en gaat Romano hem zijn eerste kleertjes aantrekken.
 • We gaan naar de vierde en laatste avond van de Samen Bevallen cursus. Ik ben blij dat we samen zo’n cursus gevolgd hebben. Hoewel ik zelf het meeste al wel gelezen had, vind ik het fijn dat Romano nu ook een beetje weet wat er gaat gebeuren. Als ik eerder van het bestaan had gehoord denk ik dat ik voor mezelf liever een workshop bij Mind my Baby had gevolgd. Ik kreeg toevallig pas een mailtje van de eigenaresse en ze combineert hypnobirthing met zwangerschapsyoga, twee dingen waar ik wel nieuwsgierig naar was. Over hypnobirting ben ik nu wel een boek aan het lezen, maar dat is veel meer gericht op de achtergrond en niet op de praktijk, helaas.
 • Kleintje wordt steeds sterker en komt hoger te liggen, ik krijg nu echt schoppen tegen m’n ribben en heupbot! De verloskundige vertelt dat hij netjes met z’n hoofdje naar beneden in mijn bekken ligt en al ingedaald is. Mooi! Nu hopen dat hij lief zo blijft liggen.

Hadden of hebben jullie een heel uitgebreid bevalplan?Categorieën: My Life, Zwanger1 reactie op “Zwangerschapsupdate #17: Week 31 & 32 (+vlog)”
  Lydia

  July 12, 2017

  Ik heb online een Britse hypnobirthing cursus gevolgd en daar echt heel erg veel aan gehad: http://www.natalhypnotherapy.co.uk/
  ik ben met 35 weken begonnen geloof ik, dus het kan nog als je er behoefte aan hebt. Succes!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie