Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een... - My Simply Special
25/02/2019

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Vorige week maandag was het eindelijk zover, we gingen naar de verloskundige voor een echo en zouden het geslacht te horen krijgen. Waar ons kleintje met 12 weken heel bewegelijk was, moesten we nu echt even geduld hebben voor het mogelijk was om iets te zien. Maar we weten het hoor!

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Ja, we krijgen een MEISJE! Ik vind het zo bijzonder! Liam krijgt gewoon een klein zusje en wij mogen meemaken hoe het is om een zoon en een dochter te hebben!

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Oké, genoeg uitroeptekens, ik zal jullie vertellen hoe het allemaal verliep met de echo enzo. (Binnenkort deel ik meer over de laatste weken, maar deze avond verdiende wel een aparte post, leek me.) Goed, we hadden dus op maandagavond 18 februari een afspraak bij de verloskundige. Ik heb die dag gewerkt op kantoor en wat ging de tijd langzaam. Ik heb zo vaak op de klok gekeken. Gelukkig werd het vanzelf zeven uur en waren we aan de beurt. De echo werd gecombineerd met de normale controle, dus we hebben het eerst even met de stagiaire gehad over mijn bloeduitslagen (allemaal in orde) en er was ruimte om vragen te stellen (die had ik niet.)

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Toen was het tijd om te gaan liggen en ons kleintje te bekijken. Het hartje was snel te horen, dus dat was in elk geval erg fijn. We werden gewaarschuwd dat het even kon duren voor we het geslacht te horen kon krijgen en dat was ook zo. Ondertussen konden we ons kleintje wel uitgebreid bekijken. We zagen kleine vingertjes, een duidelijke ruggengraat, een volle maag en twee hersenhelften. Mooi dat je al die details gewoon op beeld kan krijgen. De verloskundige vroeg op een gegeven moment of we al gezien hadden wat het was, maar dat hadden we niet dus ze vertelde ons dat er een klein meisje in mijn buik aan het groeien is. Ik zat daar echt met een mega lach op m’n gezicht en een paar traantjes in mijn ogen. Wat bijzonder om te horen!

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Uiteraard heeft ze ons daarna uitgebreid laten zien hoe ze dat wist en we hebben ons meisje zelfs even in 3D mogen bewonderen. En nee, er is geen twijfel mogelijk dat het een meisje is. Die 3D beelden zijn ook gaaf trouwens, want zo wordt het allemaal nog een stapje echter. Ons meisje lag met haar koppie naar beneden en had zich helemaal opgekruld. Heel erg schattig!

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Nadat we nog een tijdje gekeken hadden, werden de beelden op onze USB-stick gezet en werd mijn bloeddruk nog gemeten. En daarna? Snel naar Liam! Onderweg naar ons mannetje hebben we mijn moeder gebeld om het nieuws te delen en vlak voor we bij Romano’s ouders aankwamen kregen we bericht dat we het daar nog niet mochten vertellen. Wat bleek nou, we kregen bij binnenkomst blauwe en roze glow-sticks in onze handen. Op de gang mochten we de juiste kleur breken en schudden en dan was het de bedoeling dat we met die dingen de woonkamer in zouden komen. Romano en ik moesten al een beetje lachen, want we hadden zo’n vermoede dat het voor verwarring ging zorgen. De roze sticks leken namelijk meer paars-blauw dan roze. En ja hoor, er was even onduidelijkheid bij binnenkomst, dus vertelden we snel dat we een meisje krijgen.

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Toen we weer thuis waren en Liam in bed hadden gestopt hebben we mijn vader gebeld en daarna ook vrienden en familie een appje gestuurd met de schattige foto van Liam en het letterbord. (Die hadden we het weekend ervoor gemaakt in een roze en blauwe variant.)

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Yes, ik ben helemaal happy en alles voelt toch weer een beetje nieuwer. Nu mag ik naar meisjes kleding gaan kijken en moeten er straks staartjes en vlechten gemaakt worden. Ik ben zo benieuwd!

Liefs,
MargotCategorieën: My Life, Zwanger10 reacties op “Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een…”

  February 25, 2019

  Oooh wat leuk zeg! Nu lekker voorbereiden!


  Inge

  February 25, 2019

  Van harte gefeliciteerd, Margot!
  Wat leuk! Is het nieuws al wat ingezonken?
  Hier hebben we er deze keer voor gekozen om het geslacht niet op voorhand te weten dus we zien her vanzelf wel als hij/zij er is.


  MySimplySpecial
  February 26th, 2019


  Dankjewel, het begint langzaam te wennen En wat spannend dat jullie gaan wachten!


  Anita te Gussinklo

  February 25, 2019

  Wat super leuk dat julllie een meisje krijgen.  February 25, 2019

  Aah wat super leuk! Zo bijzonder lijkt me, om een jongen en een meisje te hebben. En wat is Liam enorm schattig


  Wendy (B)

  February 25, 2019

  Yes, een meisje!
  Heel dikke proficiat aan jullie  February 25, 2019

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk dat jullie een dochtertje krijgen en Liam een zusje! Heerlijk om een jongen en een meisje te hebben, maar vooral fijn om te weten dat jullie dochtertje gezond is en dat ze goed groeit! Nu kun je echt alvast wat nieuwe babyspulletjes kopen en naar meisjeskleding kijken! Zal wel even switchen zijn nu je nog een jongensmama bent! En wat een mooie foto van aan het begin van Liam, super schattig!


  MySimplySpecial
  February 26th, 2019


  Dankjewel! En inderdaad, ik ben zo gewend aan jongenskleding, dat ik echt nog even moet zoeken naar wat ik leuk vind voor meisjes. Maar super leuk om daar ook naar te kunnen kijken nu!


  Bo

  March 5, 2019

  fantastisch!


  Jolet

  March 20, 2019

  Zooo leuk!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie