Zwangerschapsupdate #26: Plannen voor de kinderkamers - My Simply Special
04/03/2019

Zwangerschapsupdate #26: Plannen voor de kinderkamers

Terwijl ik de titel voor deze post type, merk ik dat het nog een beetje een onwerkelijk idee vind dat we straks gewoon twee kinderen hebben! Maar goed, afgelopen vrijdag deelde ik al mijn plannen voor mijn nieuwe werkplek op zolder en vandaag leek het me leuk om ook meteen te vertellen wat we willen doen met de babykamer en Liams nieuwe kamer.

Ons nieuwe huis #9: Liams kamer

De babykamer

Liams huidige kamer wordt dus de kamer van zijn nieuwe zusje. Wat betreft meubels staat er een handige Pax-kast, een ledikant, een commode en een fijne stoel om voedingen in te geven. Het idee is dat dat allemaal lekker blijft staan. Het ziet er allemaal nog netjes uit, we zijn er niet op uitgekeken en het zou zonde zijn om het niet te blijven gebruiken. Om er toch wat nieuws van te maken, is het plan om de blauwe kleur op de muur te vervangen door iets anders. Ik zag het eigenlijk niet zo zitten om dat te ondernemen, maar hoe langer ik er over nadenken, hoe meer zin ik heb om aan de slag te gaan. Oh, we denken trouwens aan een beetje een zalm/koraal/terracotta kleurtje. Meisjesachtig, maar niet te roze dus. (Ik ben geen enorme fan van babyroze.) Ik denk dat dat mooi zal staan met de witte meubels, de grijze accenten en het hout.

Mijn favorieten - oktober 2018

Accessoires

Verder wil ik een deel van de accessoires in de kamer vervangen zoals een aantal van de items op de plankjes en de manden die naast het bedje staan. Daarnaast wil ik kijken wat ik aan beddengoed kan blijven gebruiken en wat zometeen niet zo mooi meer kleurt. Al denk ik dat het meeste gewoon kan blijven, dus dat scheelt weer.

Dagboek: Genieten!

De peuterkamer

Voor Liam beginnen we dus eigenlijk helemaal opnieuw in een wat grotere ruimte. Voor mij was het al snel duidelijk dat er in elk geval een Pax-kast moet komen. Er zijn zeker leukere kasten te koop, maar ik vind het gewoon ideale dingen die echt met je mee kunnen groeien. Naast een kast heeft Liam ook een nieuw bed nodig. Ik heb even gekeken naar peuterbedjes, maar we waren er al snel over uit dat we meteen voor een eenpersoonsbed gaan. Online kon ik alleen niet veel leuks vinden, of het werd meteen heel erg duur. Toen bedacht ik dat ik een tijd geleden al een leuke DIY had opgeslagen voor een peuterbed. Romano was ook enthousiast en op dit moment zijn we druk bezig om daar een grotere variant van te maken die geschikt is voor een eenpersoonsmatras. Ik hoop dat het gaat lukken en dat ik jullie snel het resultaat kan laten zien!

Een kledingkast en een bed vormen een aardige basis, maar er moet ook wat opbergruimte komen voor speelgoed en het leek ons leuk om een soort bureautje te creëren. Hier hebben we het langst over getwijfeld, denk ik. Uiteindelijk hebben we toch twee Stuva opberglades van Ikea gekocht. Deze komen naast de Pax-kast te staan met een kleine tussenruimte tussen de lades. Het idee is om hier dan een lang, houten blad op vast te zetten, om zo een bureautje te maken. Zowel de kastdeuren als de lades moeten dan nog leren greepjes krijgen om het geheel af te maken.

Zwangerschapsupdate #26: Plannen voor de kinderkamers

Kleur toevoegen

Toen we ruim een jaar geleden in dit huis kwamen wonen, hadden we al het plan om van mijn werkkamer een keer een kinderkamer te maken. Ik heb dus al die tijd niks aan de muren gehangen om gaten op onhandige plekken te voorkomen. Een lieve lezeres wees me er heel slim op dat je van die handige schilderijophangsystemen hebt, maar dat is er eigenlijk nooit meer van gekomen. We beginnen nu dus met een lege ruimte en gladde, witte muren. Uiteraard willen we wel weer wat kleur toevoegen. We dachten eerst aan het schilderen van een lambrisering of om één muur een kleur te geven. Inmiddels hebben we het idee om wat creatievers te doen met schuine lijnen op de muur achter de kasten en de muur rechts daarvan. We zijn er nog niet helemaal over uit hoe en wat precies, dus ik denk dat ik vandaag of morgen even met Photoshop aan de slag ga om een impressie te maken. De kleur die we trouwens in gedachten hebben is een donkere grijs-blauwe tint, al moeten we nog op zoek naar kleurstaaltjes. Aangezien het bed dan aan de andere kant van de kamer komt te staan tegen een witte muur, willen we die in dezelfde kleur schilderen of misschien en lichtere variant. 

Zwangerschapsupdate #26: Plannen voor de kinderkamers

En verder…

Met een paar meubels en een kleur op de muur zijn we er natuurlijk nog niet. Er moeten bijvoorbeeld dingen aan de muur komen, maar ik heb echt nog geen idee wat. Misschien één of twee planken boven het bureautje en ergens wat posters? Ik denk dat ik dat ga beslissen als we wat verder zijn met de basis. Voor op de vloer wil ik graag een leuk kleed en er moet een stoeltje zoals op de foto of krukje (zoals deze) komen. Wat we met de verlichting gaan doen weet ik ook nog niet. Er hangt al een lamp aan het plafond, dus als we iets van een dimmer toevoegen is dat een prima basis. Verder misschien een lampje bij het bed? Ik weet het nog niet zo goed, maar gelukkig hebben we nog even om aan die details te werken.

Ik heb helemaal zin om van beide kamers iets moois te maken en hoop jullie over een tijdje het resultaat te kunnen laten zien!

 Categorieën: My Life, Zwanger
Tags:3 reacties op “Zwangerschapsupdate #26: Plannen voor de kinderkamers”

  March 4, 2019

  Het klinkt in ieder geval al wel heel erg leuk! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
  Liefs  March 5, 2019

  Leuk om te lezen wat je plannen zijn voor de babykamer en voor Liam zijn nieuwe kamer. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Jij weet je huis altijd zo leuk en mooi te stylen, dat ik zeker weet dat je er voor beide kindjes iets moois van gaat maken!


  MySimplySpecial
  March 5th, 2019


  Ahw, dat is lief. Dankjewel!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie