Zwangerschapsupdate #29: 20-weken echo en naar de fysio - My Simply Special
08/04/2019

Zwangerschapsupdate #29: 20-weken echo en naar de fysio

Als je 20 weken zwanger bent, is je kleintje ongeveer zo groot als een banaan en werken de smaakpapillen al. Gek idee toch? Het is in elk geval weer tijd voor een update en dit keer vertel ik wat ik meemaakte in de tijd dat ik 18, 19 en 20 weken zwanger was. Zo was het tijd voor de 20 weken echo, kreeg ik flink last van mijn bekken en zei ons kleine meisje haar vader gedag!

Zwangerschapsupdate #29: 20-weken echo en naar de fysio

De 20-weken echo

De laatste weken zijn weer voorbij gevlogen en het is maar goed dat ik af en toe wat notities heb gemaakt, anders wist ik al niet meer wat er allemaal gebeurd is. Het belangrijkste is dat de we 20-weken echo inmiddels achter de rug hebben. We hadden ‘m al toen ik nog maar 18,5 week zwanger was, dus dat was fijn. Hoe dichterbij die afspraak kwam, hoe nerveuzer ik werd namelijk. Je wil toch dat alles goed is met je kindje en dat is een belangrijke check.

Ik weet nog dat ik deze specifieke echo bij Liam ook helemaal niet zo leuk vond en dit keer was dat niet anders. Oh, het was niet vervelend hoor! Maar normaal gesproken is de sfeer wat luchtiger en kan je echt even kijken wat voor schattige dingen je kleintje aan het doen is in je buik. Dit keer zagen we vooral veel dwarsdoorsnedes van verschillende delen van haar lichaampje, zodat er gekeken kon worden of alles helemaal in orde is. Heel interessant om te zien, maar echt wat medischer. Hoort er bij! Gelukkig blijkt alles prima te zijn en met een opgelucht gevoel konden we weer naar huis.

Zwangerschapsupdate #29: 20-weken echo en naar de fysio

Hallo papa

Dat ons kleine meisje lekker aan het groeien is, kan ik ook voelen. Mijn buik wordt steeds groter en gaat meer in de weg zitten en ik voel haar steeds beter. Als ik 17 weken zwanger ben is dat soms ‘s avonds als ik op de bank zit, maar al snel gebeurt het ook als ik bijvoorbeeld zit te werken op kantoor. En ja hoor, op 8 maart kan Romano ons kleine meisje zelfs al voelen bewegen! (Dat is veel eerder dan bij Liam.) In de weken erna merk ik dat haar steeds beter en vaker voel, ze wordt duidelijk groter en sterker!

Zwangerschapsupdate #29: 20-weken echo en naar de fysio

Auw

Hoe gaat het nu met mij? De bekkenpijn speelde flink op gedurende deze weken en ik begon met sporten bij de fysio. Wekelijks fitness je dan met allemaal zwangere vrouwen of vrouwen die nog niet zo lang geleden bevallen zijn, onder begeleiding van een fysio. We beginnen met cardio, doen daarna krachttraining en je kan oefeningen krijgen die je helpen bij jouw specifieke klachten. Ideaal en nog gezellig ook! 

Toch merk ik al snel dat het niet genoeg is en ik plan een normale fysioafspraak. Daar krijg ik een hoop nuttige tips en ik merk al heel snel een flink verschil. Ik zat en lag namelijk te vaak met mijn benen gesloten. Dus zitten met mijn benen over elkaar bijvoorbeeld. Blijkbaar zet dat zo’n spanning op de verkeerde delen van je bekken, dat dat flink wat pijn op kan leveren. Het is niet zo dat op mijn houding letten alles oplost, maar het scheelt wel enorm.

Zwangerschapsupdate #29: 20-weken echo en naar de fysio

En verder…

 • Stukje bij beetje maken we Liams nieuwe kamer verder af en hij begint daar ook te slapen. Dat betekent dat we binnenkort hopelijk aan de slag kunnen met de babykamer.
 • Ik koop materialen om zelf wat spullen voor Zusje te kunnen maken en zo af en toe lukt het ook om tijd te vinden om er mee aan de slag te gaan. Natuurlijk deel ik de DIY’s hier ook de komende tijd.
 • Als ik Liam een keer ophaal bij mijn schoonfamilie, kunnen we een tijdje naar het hartje van ons meisje luisteren. Ze ligt nog lekker laag, dus het was even zoeken, maar daarna was de hartslag luid en duidelijk te horen. Eerder was ze zo bewegelijk dat het nog een hele uitdaging was, maar nu bleef ze een tijdje lief liggen zodat we rustig konden luisteren.
 • Er blijft steeds minder kleding over die nog past, maar ik merk dat ik ook niet zo’n zin heb om te gaan zoeken naar nieuwe dingen. 
 • De misselijkheid is nog niet helemaal wel. Over het algemeen gaat het goed, maar met vlagen blijf ik er last van houden. Ik ben benieuwd wanneer dat weg gaat.
 • Vermoeidheid, misselijkheid en bekkenpijn zijn denk ik de grootste dingen waar ik op dit moment last van heb. Mijn huid is droger en ik moet me vaak insmeren, maar dat is te overzien. Ook slaap ik beter dan in het eerste trimester (zolang Liam goed slaapt), dus dat scheelt.

Liefs,
MargotCategorieën: My Life, Zwanger2 reacties op “Zwangerschapsupdate #29: 20-weken echo en naar de fysio”

  April 8, 2019

  Weer leuk om te lezen 💖

  X  April 8, 2019

  Leuk om weer een update te lezen! Wauw, 20 weken alweer, wat gaat de tijd toch snel. Voor je het weet is ze er al! Je hebt trouwens al een prachtig buikje, zo te zien op de foto! Vervelend dat je weer zo last heb van je bekken. Hopelijk gaat de fysio zijn werk doen. En super fijn dat Romano jullie meisje ook kon voelen, dat maakt het voor hem denk ik ook net wat ‘echter’.
  Ik ben benieuwd naar de volgende updates!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie