Zwangerschapsupdate #30: wishlist - My Simply Special
22/04/2019

Zwangerschapsupdate #30: wishlist

Toen ik zwanger was Liam maakte ik een wishlist en die deelde ik in deze post. We hebben nu natuurlijk al wel een hoop spullen in huis, maar het leek me toch leuk om een nieuwe lijstje te maken voor ons twee kindje. Wat missen we nog en wat zou gewoon fijn zijn?

Dagboek: Op naar Suriname

Draagdoek

Ergens na de geboorte van Liam mocht ik van een vriendin een draagdoek lenen die ze zelf niet meer gebruikte. Zo kon ik mooi proberen hoe Liam daarom reageerde. De conclusie? Hij vond het leuk zolang ik bleef bewegen. Uiteindelijk heb ik hem dus niet veel gedragen, maar die doek is wel heel erg goed van pas gekomen. Niet in het dagelijks leven, maar wel tijdens onze vakanties. Ik heb Liam verschillende keren gedragen op luchthavens en dat was echt ideaal. Zo hadden we onze handen vrij en konden we bijvoorbeeld rustig wachten tot de buggy op de bagageband kwam te liggen.

Voor Zusje wil ik graag weer een draagdoek in huis hebben. In de eerste instantie gewoon weer een simpele, neutrale en niet te dure doek die ik zelf kan knopen. Dat knopen is niet altijd even handig, maar zo kan ik weer kijken of ons tweede kindje wel gedragen wil worden. Als dat nou heel vaak blijkt te gebeuren, kan ik altijd nog kijken naar de duurdere draagzakken die je sneller om kan doen.

Mijn favoriete babyproducten van dit moment

Meerijdplankje

We hebben al een heel fijne kinderwagen van Dubatti en die kan zeker nog een ronde mee. Nu zijn er natuurlijk wagens te koop waar je twee kinderen in kan zetten, maar het zijn wel weer dure dingen. Ons idee is om een meerijdplankje te kopen en te kijken of dat genoeg is. Je hebt versies waar kinderen alleen op kunnen staan, maar er zijn ook exemplaren met zitjes. Ik kan me voortellen dat die laatste snel zo groot worden dat je er zelf niet goed meer achter kan lopen, maar dat moeten we binnenkort een keer in een winkel gaan bekijken. Ik heb verder geen idee welke opties überhaupt op onze wagen passen en of we nog een tussenstuk nodig hebben voor de bevestiging. Iets om uit te zoeken!

Spiegel

Je baby moet achterstevoren in de auto geplaatst worden. Heel veilig, maar niet zo gezellig want je kan hem of haar dus niet zien als je zelf voorin zit. Gelukkig bestaan er spiegels die je om de hoofdsteun kan bevestigen. Ideaal! Zo kan je je baby zien en kan je kindje zelf ook een beetje naar buiten kijken als het iets ouder wordt. Bij Liam hebben we een fijne spiegel als kraamcadeau gekregen en die hebben we heel veel gebruikt. Inmiddels is hij wel gesneuveld helaas, dus nu wil ik graag een nieuwe.

DIY: Aankleedkussenhoes

Aankleedkussenhoes

Voor Liam hebben we een mooie donkerblauwe, een basic grijze (als back-up) en de leuke grijze die ik zelf gemaakt heb. De grijze zijn beide nog prima, maar de blauwe kleurt zometeen niet meer zo mooi bij de babykamer. Helaas! Mijn idee is om zelf één of twee nieuwe hoezen te maken die zo wel passen bij de kleur op de muur.

Deken

Die leuke blauwe aankleedkussenhoes die ik net noemde? We hebben ook een mooie, bijpassende deken die we kregen als kraamcadeau. Dat was een backupdeken voor als Liam zijn beddengoed erg vies zou maken, maar dat is nooit gebeurt. In de praktijk hing hij over de stoel in Liams kamer en ik heb er dus regelmatig onder gezeten tijden het voeden van ons mannetje. Ik wil die deken een plekje geven in Liams kamer en dan iets anders zoeken voor Zusje. Ik heb nog een zwart-wit gestreept exemplaar liggen die misschien zou kunnen, maar ik weet niet of die echt mooi gaat staan. Ik ga even afwachten tot we klaar zijn met schilderen en dan kan ik kijken wat voor deken er moet komen.

Zwangerschapsupdate #27: Klussen & shoppen

Mooie kleertjes

Voor Liam wilde ik niet te veel geld uitgeven aan kleding. Het wordt immers maar kort gedragen. Toch heb ik toen een paar mooie items van Noppies gekocht en we kregen ook het een en ander. Als ik achteraf terugkijk, waren dat wel de stukken die ik het eerst uit de kast trok. Nu ben ik voor Zusje ook terughoudend in het kopen van duurdere kleren, maar ik wil wel zoeken naar items waar ik echt weg van ben.

Accessoires

Bij een meisje horen accessoires als haarbandjes en haarklipjes, toch? Liam had in elk geval bij de geboorte al een aardige haarbos, dus ik ben heel benieuwd of zijn zusje dat ook gaat hebben. Ik hoop het! Ik wil in elk geval op zoek naar leuke accessoires, of het een en ander zelf maken.

Dat was het voor nu! Hebben jullie ervaring met meerijdplankjes?Categorieën: My Life, Zwanger
Tags:2 reacties op “Zwangerschapsupdate #30: wishlist”

    April 22, 2019

    Aaah Wat leuk om ons kaartje en t haarbandje hier terug te zien. Wij hebben t zelfde idee voor de wagen straks. Weet dat er verlengstukjes te krijgen zijn voor de duwstang dus dan zou het makkelijker moeten lopen.. blijft toch een kwestie van uitproberen

    Xxx    April 22, 2019

    Leuk lijstje! Goede reminder voor jezelf, maar je kan het natuurlijk ook altijd aan anderen vragen als kraamcadeautje!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie