Zwangerschapsupdate #32: Onmisbare items - My Simply Special
06/05/2019

Zwangerschapsupdate #32: Onmisbare items

Inmiddels begint het derde trimester van deze zwangerschap al in zicht te komen, dus het leek me leuk om eens een lijstje te maken met items die voor mij onmisbaar zijn. Je lichaam verandert flink en wordt ook zwaarder belast dan normaal en dit zijn de spullen die ik nu erg fijn vind om te gebruiken. Kijken jullie mee?

Outfit: Lace & Stripes

Zwangerschapsbroeken

Mijn normale broeken paste ik al heel snel niet meer en dan zijn zwangerschapsbroeken een uitkomst. Ik had nog een paar exemplaren liggen van de vorige keer, dus dat maakte de stap om ze te gaan dragen een stuk kleiner. Van de vier lange broeken die ik nu heb, zijn er twee die ik eigenlijk voornamelijk draag. (Dat vind ik heel weinig, maar ik heb ook niet zo veel zin om er veel geld aan uit te geven.) De twee waar ik het over heb, zijn de exemplaren met de meeste stretch. Een daarvan is oud (de blauwe op de foto hierboven) en de ander kocht ik tijdens deze zwangerschap. Hij is van het merk Mamalicious en wordt zelfs verkocht wordt als ‘jegging’. (Dit is ‘m.) Hij ziet er verder gewoon uit als een grijze jeans, maar hij is wel lekker cony. En met een groeiende buik die af en toe best gevoelig is, is dat wel zo fijn.

Zwangerschapsupdate #24: De termijnecho

Beugelloze bh’s

Niet alleen je buik groeit, ook je borsten worden (vaak) een stuk groter. Je kan dan meteen voedingsbh’s gaan dragen, maar persoonlijk doe ik dat liever nog niet. Ik heb er zelf (tijdens beide zwangerschappen) voor gekozen om 2 of 3 bh’s te kopen speciaal voor deze periode. Het zijn voorgevormde exemplaren, met wat mooie kanten details. Uiteraard een maatje groter dan ik normaal draag en, dat is voor mij het belangrijkste, ze hebben geen beugel! Met een groeiende buik die steeds hoger komt, worden die beugels namelijk steeds oncomfortabeler en ik mis ze ook niet. (Gekocht bij H&M en Asos.)

Zwangerschapsupdate #32: Onmisbare items

Grotere bikini

Dat ik mijn normale bh’s al snel niet meer aankon, betekende ook dat mijn bikini’s te klein werden. Niet alleen doordat mijn cupmaat veranderde, ook mijn heupen zijn breder geworden. Toen ik zwanger was van Liam had ik hetzelfde probleem en heb ik dus een grotere bikini besteld. (Waar ik zo fan van was, dat ik ‘m daarna ook in mijn normale maat bestelde.) Ik heb ‘m tijdens onze babymoon naar Gran Canaria ook weer elke dag gedragen en ik weet zeker dat hij deze zomer nog regelmatig uit de kast getrokken gaat worden. Ik draag zelf eigenlijk altijd bandeau bikini’s en dit is een exemplaar van LASCANA. Ik zie ‘m nu helaas niet meer op de site staan, maar deze lijkt er nog het meest op.

Zwangerschapsupdate #32: Onmisbare items

Zonnebrand

Nu we het toch over zomerse dingen hebben, zonnebrand is altijd heel belangrijk, maar tijdens een zwangerschap is dat nog meer het geval. Je loopt namelijk het risico om pigmentvlekken te krijgen. Ik zal eerlijk bekennen dat ik regelmatig smeren best een uitdaging vindt, maar ik doe mijn best. (En ik probeer veel meer uit de zon te blijven dan normaal gesproken.) Wat in elk geval een uitkomst is, zijn die facemists. Kleine spuitfles zonnebrand met een hoge factor, speciaal voor je gezicht. Ik gebruik zelf een dagcème met SPF en daarna breng ik mijn make-up aan. Vervolgens spray ik de zonnebrand eroverheen. Ideaal! Ik gebruik zelf trouwens de ‘La Roche-Posay Anthélios Anti-Shine SPF50 Getaalsnevel Dry Touch’. Een hele mond vol, maar gewoon verkrijgbaar bij de apotheek. De flesjes zijn ook klein genoeg om makkelijk mee te nemen in je tas, dus je kan gedurende de dag makkelijk een extra laagje aanbrengen. Zonder vette handen en zonder dat je make-up verplaatst.

Crème voor mijn buik

Als ik onder de douche uitkom, smeer ik me bijna altijd op z’n minst deels in met bodylotion. Nu ik zwanger ben, merk ik dat mijn huid nog veel droger is dan normaal en ook echt gaat jeuken af en toe. Trouw smeren is voor mij de laatste tijd dus nog belangrijk. Voor mijn buik gebruik ik nu een speciale crème. Ik weet niet zeker of het echt tegen tijgerstrepen helpt (de meningen hierover wisselen en het lijkt ook redelijk genetisch bepaald), maar ik vind het fijn spul. Het is nog wat dikker en voedender dan mijn normale bodylotion en maakt dus dat ik minder last heb van jeuk en een trekkerig gevoel. Bij Liam is de huid op mijn buik ook ‘heel’ gebleven, dus wie weet dat het echt helpt. Ik hoop natuurlijk van wel.

Ons nieuwe huis #19: Onze slaapkamer

Meerdere kussens

Een fijne houding vinden om in slaap te kunnen vallen, wordt lastiger als je zwanger bent. Ik merk in elk geval dat mijn buik tijdens sommige periode’s wat steun nodig heeft als ik op mijn zij wil liggen. (Al heel vroeg in de zwangerschap, hoe klein mijn buik toen ook nog was.) Daarnaast moet ik eigenlijk iets tussen mijn knieën plaatsen, om bekkenpijn te voorkomen. Natuurlijk zijn er allerlei voedingskussens te koop die je kan gebruiken om mee te slapen. Ik heb er ook een in huis, maar hij ligt nog steeds ergens achter het schot. Mijn oplossing? Gewoon twee extra kussens gebruiken. Eén voor m’n buik en de ander voor m’n benen. Ik vind dat zelf fijner omdat ik flexibeler ben in hoe ik wil liggen en gewone kussens geven mijn buik meer steun doordat ze wat makkelijker te vormen zijn. Als ik nu een keer niet thuis slaap, check ik dus ook meteen of er wel extra kussens aanwezig zijn.

Mijn favorieten - september 2018

Massagestoel

Een recenter probleempje waar ik tegen aan loop, is dat mijn rug steeds helemaal vast gaat zitten. Dat is geen grote ramp, maar comfortabel is het niet en slapen wordt ook lastiger als je niet goed kan ontspannen. Natuurlijk kan ik Romano af en toe lief aankijken en vragen of hij me wil masseren, maar dat komt er vaak niet van. Gelukkig hebben wij een ‘massagestoel’ in huis. Die gebruik we echt niet dagelijks, maar er zijn periode’s dat hij heel erg van pas komt. Zoals nu! Ik probeer er voor ik naar bed ga even een kwartiertje op te zitten en dat helpt enorm.

Wat zijn jullie onmisbare items tijdens een zwangerschap?Categorieën: My Life, Zwanger2 reacties op “Zwangerschapsupdate #32: Onmisbare items”

    May 6, 2019

    Wil je mij de link voor bhs doorsturen ik vind t 1 groot drama om fijne te vinden die er ook mooi uitzien… x    May 6, 2019

    Wauw, die tweede foto! Wat sta je daar mooi op met je buik. Je straalt ook helemaal! Leuk om te zien! Wat prettig die massagestoel. Zelfs als je niet zwanger bent, lijkt me dat heerlijk om in te zitten!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie