Zwangerschapsupdate #37: Een beetje eigenwijs - My Simply Special
24/06/2019

Zwangerschapsupdate #37: Een beetje eigenwijs

Waar gaat de tijd heen? Het ging allemaal al snel, maar nu helemaal. Ik denk dat het ook komt doordat we op vakantie zijn geweest. Anyway, vandaag wil ik jullie bijpraten over de tijd dat ik 30, 31 en 32 weken zwanger was. We gingen twee keer naar de verloskundige voor een echo, mijn buikspieren begonnen het echt te begeven en ik legde alle spullen klaar voor de baby.

Zwangerschapsupdate #37: Een beetje eigenwijs

Echo & controle

Twee dagen voor we op vakantie gaan hebben we een afspraak bij de verloskundige voor een controle en een echo. We beginnen met de normale dingen als bloeddruk meten en ik laat het bevalplan zien. Daar staat niks opvallends in, maar vooral dingen als waar ik wil bevallen, wie ik er bij wil hebben en dat ik het in principe weer zonder pijnstilling wil doen. Omdat we gaan vliegen, krijg ik ook een papiertje mee waarop staat dat mijn zwangerschap tot nu toe zonder gekke dingen verlopen is.

Daarna is het tijd voor de echo. De bedoeling is om te kijken of we het gezicht van Zusje een beetje kunnen zien, maar ze heeft er echt helemaal geen zin in. Ze ligt netjes met haar hoofd naar beneden, maar verstopt zich compleet. We duwen wat in mijn buik, proberen verschillende hoeken en ik spring zelfs nog door de kamer. Helaas helpt het allemaal niks, dus mooie plaatjes maken lukt niet. Wel wordt ze nog opgemeten (voor zover dat gaat) en ze groeit netjes, al loopt ze ongeveer een weekje ‘achter’ op het gemiddelde. Helemaal prima!

Dagboek: Vakantie met z'n drietjes

Op vakantie

Jullie hebben in mijn dagboekpost al meer kunnen lezen over hoe onze vakantie was. We gingen dus ongeveer anderhalve week naar Zuid-Frankijk. We zaten daar in een huisje en hebben vooral lekker rustig aan gedaan. We hebben lekker croissantjes gegeten, genoten van het mooie weer en vooral ook van de quality time met z’n drietjes. Liam was extra happy daar en we hadden lekker de tijd om te zwemmen en met z’n drietjes boekjes te lezen voor het slapen gaan.

Liam heeft al verschillende keren mee kunnen luisteren naar de hartslag van Zusje. Zowel bij de verloskundige als thuis bij mijn schoonzusje. Ook heeft hij een deel van de echo’s meegemaakt. Toen we in Frankijk aan het zwemmen waren, zat hij op een gegeven moment samen met mij op een luchtbed. Hij zat helemaal tegen me aangeplakt en was super rustig. Ik dacht eerst dat hij het water spannend vond, maar later realiseerde ik me dat hij naar mijn hartslag aan het luisteren was want daarna wees hij naar mij en mijn buik en zei hij ‘Zusje’! Daarvoor waren we al wel bezig geweest om hem dat woord te leren terwijl we naar mijn buik wezen, maar nu leek er ineens een kwartje te vallen en sindsdien zegt hij regelmatig ‘Zusje’. Echt zo schattig! 

Zwangerschapsupdate #37: Een beetje eigenwijs

Poging 2

Het weekend na onze vakantie staat weer flink in het teken van mijn zwangerschap. We mogen namelijk terugkomen voor een echo. Kijken of Zusje dit keer haar gezichtje wel wil laten zien. En dat lukt! Ze verstopt zich nog steeds een beetje door haar handjes voor haar gezicht te houden en tegen de placenta aan te liggen, maar toch kunnen we haar aardig bekijken. De verloskundige ziet de haren op haar hoofdje en de wimpers en zelf kunnen we zien hoe ze haar ogen soms open en soms dicht heeft. Verder lijkt ze ergens haar vingers in haar mond te stoppen en drinkt ze vruchtwater. Heel bijzonder dat je dat soort dingen kan bekijken van buitenaf. Zusje blijkt trouwens gedraaid te zijn en ligt met zowel haar hoofd als haar handen en voeten naar boven. Lenig kindje! Nu hopen dat ze nog wel weer omdraait in de komende weken…

Dagboek: vaderdag & echo

Heeeel veel was

De rest van het weekend ben ik, tussen alle afspraken door, alle babywas aan het draaien en de kasten opnieuw aan het inrichten. Op de babykamer hebben we een commode en een kledingkast en daarin liggen nog voornamelijk spullen van Liam. In de kledingkast op Liams kamer liggen juist weer de babyspullen. Ik trek dus alles uit de kast, draai veel wassen, haal een doekje door de kasten en deel alles netjes in. Nu kunnen we overal bij, kunnen we zien wat we hebben en heeft Liam zijn eigen spullen in z’n eigen kamer. Fijn!

Zwangerschapsupdate #37: Een beetje eigenwijs

Waar zijn mijn buikspieren?

Lichamelijk merk ik wel dat het zwaarder begint te worden. Tijdens de vakantie heb ik vaak een harde buik op het moment dat ik wakker word en ook overdag gebeurt het steeds vaker. Niks geks hoor, maar ik merk dat het einde van de zwangerschap dichterbij komt. Mijn buik groeit ook lekker door en gaat dus steeds meer in de weg zitten. Als ik sokken en schoenen aan wil doen, moet ik bijvoorbeeld wel echt gaan zitten. Ook doen mijn buikspieren het duidelijk minder goed. Romano moet rustig door de bochten rijden als ik bij hem in de auto zit en ik moet eerst op m’n zij rollen voor ik op kan staan uit bed. Met mijn bekken gaat het nog wel goed. Tuurlijk heb ik er af en toe last van, maar ik heb het aardig onder controle gelukkig.

Zwangerschapsupdate #37: Een beetje eigenwijs

En verder…

  • Na de 12-weken echo hadden we Zusje op de wachtlijst laten zetten voor een plekje bij de crèche. Tijdens onze vakantie word ik gebeld dat ze in elk geval vanaf half december terecht kan. Dat is later dan we in gedachten hadden, maar het is in elk geval een begin. We zien wel even hoe het allemaal loopt.
  • Zusje vindt het leuk om een feestje te bouwen in mijn buik, precies als ik wil gaan slapen ‘s avonds of als ik ‘s nachts wakker wordt. Het blijft een bijzonder gevoel, maar maakt slapen niet makkelijker.
  • Vanaf 2020 gaan ze zwangeren in principe standaard een kinkhoest vaccin geven/aanbieden. Op die manier is je kleintje de eerste maanden al beschermd, tot ze zelf de vaccinaties gaan krijgen. Wij besluiten dit ook al te doen, maar op veel plekken is de voorraad op. Gelukkig kom ik er na wat heen en weer bellen achter dat een apotheek in de buurt nog wat heeft liggen en na mijn vakantie haal ik een exemplaar op. Je moet dan vervolgens een afspraak maken bij de huisarts om ‘m te laten zetten, maar mijn schoonzusje (verloskundige) biedt heel lief aan om het te doen. Ideaal, want zo kan het gewoon na werktijd.
  • We leggen vast een vuilniszak in het dashboardkastje voor het geval ik een keer met gebroken vliezen de auto in moet. You never know.

Liefs,
MargotCategorieën: My Life, Zwanger1 reactie op “Zwangerschapsupdate #37: Een beetje eigenwijs”

    June 24, 2019

    Wat fijn dat jullie eindelijk Zusje haar gezichtje konden zien! Prachtplaatje Zo schattig! En ook leuk dat Liam nu meerdere keren Zusje zegt, misschien dat een bolle buik voor hem toch wat meer concreet is! Het lijkt me trouwens zo gek om veel minder je buikspieren te kunnen gebruiken. Je doet daar (onbewust) best wel veel mee! Nog even volhouden


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie