Zwangerschapsupdate #38: Romano aan het woord - My Simply Special
08/07/2019

Zwangerschapsupdate #38: Romano aan het woord

Toen ik zwanger was van Liam, heb ik Romano (in deze post) 11 vragen gesteld over de zwangerschap en vader worden. Dat vond ik zelf erg leuk om te lezen, dus het leek me tijd voor een nieuwe editie! Hoe ervaart hij het vaderschap inmiddels, hoe kijkt hij aan tegen de bevalling en hoe vindt hij het om nu een dochter te krijgen?

Dagboek: een jaar de sleutel

Hoe vind je het om vader te zijn?

Geweldig en vermoeiend tegelijk. Geweldig simpelweg omdat het super is om die kleine te zien leren en met hem te spelen. Vermoeiend vooral omdat de to-do lijst tegenwoordig een stuk langer is en je vrije avond pas om half negen begint.

Hoe zou je je zelf omschrijven als vader? 

Hmm, die is lastig. Maar ik ben in ieder geval een stuk geduldiger dan ik had verwacht.

Is het zoals je verwacht had? 

Ja eigenlijk wel, al had ik niet verwacht dat ik de strengere ouder zou zijn. 

Dagboek: Het grote nieuws delen

Heeft vader zijn je veranderd? 

Ik stel mijn vrije tijd veel meer op prijs dan voorheen. Meer vrije tijd betekent dat ik meer tijd met Liam kan doorbrengen. 

Wat zijn je favoriete momenten als vader?

Sowieso wanneer ik thuis kom of Liam ophaal bij mijn ouders. Als ik een zware dag heb gehad, valt al die stress in 1 keer van mijn schouders doordat er dan zo’n schattig en lief gezichtje naar me staat te stralen. 

Wat vind je juist lastiger?

Slapen…

Dagboek: Huisartsenpost

Hoe ervaar je de tweede zwangerschap van Margot?

Om eerlijk te zijn, zijn we er samen veel minder bewust mee bezig. Aan de ene kant omdat het niet meer nieuw is, aan de andere kant omdat we het nu een stuk drukker hebben door Liam. 

Heeft Margot veel last van hormonen of gekke food cravings?

Nee dat valt zeker mee. Ze is alleen wat sneller moe, maar dat is natuurlijk logisch. 

Zwangerschapsupdate #21: De bevalling

Hoe vind je het om nu een dochter te krijgen?

Een beetje eng omdat een meisje natuurlijk unchartered territory is, maar vooral ook heel leuk omdat je een heleboel nieuwe dingen kan leren. 

Je hebt nu een bevalling meegemaakt. Hoe kijk je daar op terug en ben je zenuwachtig voor deze tweede?

Helemaal niet, onze eerste bevalling is heel goed verlopen. Als man kan je natuurlijk vrij weinig doen, behalve er zijn voor je vrouw. Dat heb ik kennelijk naar behoren gedaan vorig keer, dus dat moet me een tweede keer ook wel lukken. En Margot heeft zich zo sterk gehouden dat ze een tweede met twee vingers in haar neus moet kunnen. 

Zou je bij je tweede kindje dingen anders doen tijdens de eerste maanden dan bij Liam?

Ja, ik verwacht dat we bij een tweede veel relaxter zullen zijn. Zowel door dat we vertrouwen hebben dat we het kunnen, (Liam leeft namelijk nog gewoon), maar ook omdat we minder streng voor onszelf zullen zijn. 

Dagboek: een jaar de sleutel

Wat zou je graag samen met Liam willen doen? Dat kan nu al zijn of iets wanneer hij 5 jaar, 12 jaar, 20 jaar is..

Ik zou wel samen een hobby willen hebben! Met z’n tweetjes aan een auto klussen ofzo. Het liefst met zijn drietjes zelfs, dus ook met zijn zusje erbij.

En wat zou je met je dochter willen doen? 

Ja, eigenlijk gewoon hetzelfde als met Liam! Plus natuurlijk haar vriendjes pesten, daar wordt ik vast heel goed in!

Hebben jullie nog vragen voor Romano?Categorieën: My Life, Zwanger2 reacties op “Zwangerschapsupdate #38: Romano aan het woord”
    Mieke

    July 8, 2019

    Ah, wat lief! Heel leuk om te lezen.    July 10, 2019

    Wat mooi om het perspectief van Romano te lezen! Echt hele lieve antwoorden heeft hij ook gegeven! Het is altijd zo bijzonder dat een vader een zwangerschap anders ervaart dan een moeder! Ik moest ook wel lachen om sommige antwoorden


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie