Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14 (+vlog) - My Simply Special
02/03/2017

Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14

In deze weken is onze baby zo’n 8 centimeter groot en hij kan al op z’n duim zuigen en z’n tenen wiebelen. Hoe schattig is dat? We zijn officieel, geloof ik, in het tweede trimester beland en in deze update lees je meer over hoe we een kinderwagen uit zijn gaan zoeken en deel ik de eerste buikfoto’s!

Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14

13 weken zwanger

Op woensdagochtend word ik wakker na een iets wat onrustige nacht. Ik ben nu 13 weken zwanger en weet pas sinds gisteravond dat we een zoontje krijgen! Het is zo’n bijzonder idee en maakt de zwangerschap toch weer een stukje echter! Ik ga meteen aan de slag met de voorbereidingen voor onze ‘mini gender reveal party’. Ik vind het wel leuk om er iets speciaals van te maken, ook al houden we het vrij simpel en klein.

Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14

Zaterdagmiddag vertrekken Romano en ik richting Babypark. We willen een kinderwagen, een autostoeltje (of Maxi Cosi zoals die eerste stoeltjes veel genoemd worden), een matrasje en eventueel ook een wipstoeltje uitzoeken. We beginnen met het grootste en lastigste ding, de kinderwagen. Want ja, waar begin je? We vragen uiteindelijk een verkoopster om hulp en vertellen haar dat we bijna niks weten over die dingen. Ja, dat we over de wagens van Joolz en Dubatti goede dingen gehoord hebben en dat we die mooi vinden en dat we ook wat alternatieven willen bekijken. Ze laat ons uiteindelijk een heleboel wagens zien en demonstreert hoe alles werkt. Na een heleboel testritjes komen we uit op twee opties: de Dubatti One of de Mutsy Evo. De eerste is onze favoriet, maar de tweede is wel voordeliger. Daar gaan we nog even over nadenken!

Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14

Een autostoeltje kiezen gaat wat sneller, want daar is toch wat minder keus in. We merken wel dat we hier veel minder een sterke voorkeur hebben en komen uiteindelijk uit een stoeltje van Joie. Prima! Romano wil alleen het liefst de versie met felgroene details en ik de rustigere grijze. Hihi en nu? Daar hebben we het nog wel even over.

Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14

Een matrasje kiezen gaat gelukkig vrij snel, maar dan is het toch al wel bijna tijd om te gaan. We nemen nog even snel een kijkje bij de wipstoeltjes. De Nuna Leaf vind ik heel gaaf, maar uiteindelijk besluiten we voor een heel simpel, licht en goedkoop stoeltje te gaan. (We moeten alleen nog even kijken welke precies.) Je weet maar nooit of onze kleine er lang in gaat zitten en het lijkt me handig als het stoeltje zo licht is dat ik ‘m makkelijk door het huis kan verplaatsen.

Zwangerschapsupdate #6: We krijgen een..

Zondag is het dan eindelijk zover dat we het nieuws gaan delen dat we een zoontje krijgen. Hier heb ik al een aparte post en video over gemaakt, dus als jullie nieuwsgierig zijn kunnen jullie ‘m hier vinden.

Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14

En verder…

 • De eerste dagen moet ik wel opletten dat ik niet per ongeluk verklap dat we een jongetje krijgen! Ik ben er zo mee bezig in mijn hoofd.
 • Ik begin eindelijk en beetje een buikje te krijgen! Oké, als je het niet weet, denk je vast dat ik te veel gegeten heb, maar ik zie het wel!
 • Langzaamaan voel ik me steeds beter. Ik ben nog regelmatig misselijk, maar ik heb wel meer energie gelukkig.
 • Ik koop de eerste echte jongenskleertjes en haal de ‘Blije doos’ op van Prénatal (kijk de video als je wil weten wat erin zit).

Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14

14 weken zwanger

De week dat ik 14 weken zwanger ben, is wat minder spannend. Romano en ik bezoeken samen een kinderopvang en een paar dagen later ga ik zelf nog langs bij een andere locatie. We vinden het lastig om er echt een mening over te vormen wat nou en goede plek zou zijn. Wel vind ik het vooral een heel bizar idee dat we straks daadwerkelijk zo’n klein mannetje hebben rondlopen dat eventueel naar de kinderopvang gaat af en toe.

Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14

Eindelijk vind ik twee fijne comfy broeken. Ik had al drie jeans gevonden, maar wilde ook wat zachts hebben voor thuis op de bank en voor tijdens het sporten. Uiteindelijk slaag ik bij H&M. Zo kan ik hopelijk even vooruit! Mijn shirts en truien passen nog prima dus dat is verder geen probleem. Ik zal alleen binnenkort nog op zoek moeten naar nieuwe bh’s, maar dat probeer ik nog even uit te stellen.

Dagboek: Fijne week

Ik merk dat ik nog wel terughoudend ben met het kopen van spullen voor onze baby of voor zijn kamertje. Ik wil eerste de grote dingen kopen zoals de meubels en kinderwagen, en daarna komen de kleinere dingen wel. Maar tegelijkertijd jeuken mijn handen wel steeds meer om echt te beginnen met de voorbereidingen! Voor nu maak ik foto’s als ik leuke items zie, zodat ik die later eventueel kan kopen. (Zoals deze leuke manden bij Loods 5.)

Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14

En verder…

 • Vooral ‘s avonds voelt mijn buik veel groter aan en als ik naar beneden kijk, zie ik echt een duidelijk buikje.
 • Mijn rug begint wel steeds meer pijn te doen, maar Romano masseert me af en toe heel lief. Dat scheelt enorm!
 • Ik ga voor het eerst weer schaatsen en wil eigenlijk ook thuis wat gaan fitnessen, maar daar kan ik de motivatie nog niet voor opbrengen.
 • Ik verzamel alle babyspullen die we hebben en leg ze netjes bij elkaar in een kast. Daar word ik blij van!

In deze vlog laat ik onder andere de inhoud van de Blije doos zien en onze echofoto’s!

Hebben jullie ervaring met de Dubatti kinderwagen of de Mutsy Evo?Categorieën: My Life, Zwanger3 reacties op “Zwangerschapsupdate #7: Week 13 & 14 (+vlog)”

  March 2, 2017

  Wij gaan waarschijnlijk zaterdag de Evo bestellen  March 5, 2017

  wij hadden een Stokke..zo’n heerlijke wagen! Voor beide kindjes gebruikt..zou zelf geen andere meer kopen. Hij is 1x zo’n 2 maanden weggeweest voor reparatie, dus hadden we een Quinny buzz gekocht als vervanging…nou, wat een ramp zo’n driewieler..niet te doen. Was blij dat mn wagentje weer terug was en die Quinny weer weg kon, haha.


  MySimplySpecial
  March 6th, 2017


  Wat vervelend dat hij zo lang weg was voor reparatie!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie