Zwangerschapsupdate #9: Week 17 & 18 (+vlog) - My Simply Special
29/03/2017

Zwangerschapsupdate #9: Week 17 & 18 (+vlog)

Soms vergeet ik nog wel te filmen, maar het vloggen gaat steeds makkelijker. Vandaag heb ik dus weer een nieuwe video voor jullie waarin ik stukjes deel van de afgelopen twee weken. En natuurlijk vertel ik in deze post weer hoe mijn zwangerschap verloopt. 

Vlog

In deze video laat ik lieve cadeautjes zien en luisteren we bij mijn schoonzusje thuis naar het hartje van ons kleintje.

Dagboek: Hartje luisteren

17 weken zwanger

Inmiddels is het twee weken geleden dat we voor het laatst bij de verloskundige waren. Helemaal prima natuurlijk, maar ik merk dat ik steeds onrustiger word. Zou het goed gaan met de kleine? Klopt het hartje nog wel? De volgende controle is pas over een paar weken en het wachten duurt lang. Wel staat er een bezoekje aan een ziekenhuis op de planning. Ik wist vanaf het begin van de zwangerschap al dat ik in een ziekenhuis wil bevallen. Oh, ik wil echt zo ver mogelijk uit de buurt blijven van alle naalden en andere medische dingen als het even kan. Toch vind  ik het een heel fijn idee om wel goede hulp in de buurt te hebben mocht er  iets mis gaan. Op dit moment heb ik ook wel het plan om te kijken of ik het zonder pijnbestrijding kan doen, maar ook die optie is fijn om bij de hand te hebben. Al komen daar wel weer naalden bij kijken natuurlijk. Bah… Anyway, er zijn twee ziekenhuizen bij ons in de buurt waar we uit kunnen kiezen en allebei hebben ze wat voor- en nadelen. Om de knoop door te kunnen hakken gaan we dus bij allebei naar de voorlichtingsavond en de rondleiding. Het informatieve gedeelte duurt niet lang dus al snel mogen we een kijkje nemen op de afdeling. Alles is super nieuw en het ziet er netjes uit. Toch voelt het voor mij vooral heel erg onwerkelijk dat ik over een paar maanden ook in zo’n kamer zal zijn en daadwerkelijk ga bevallen. Gelukkig heb ik nog even om er naar toe te leven.

Zwangerschapsupdate #9: Week 17 & 18 (+vlog)

En verder…

  • Ik hou van leuke post en als er dan ook nog eens een pakketje binnenkomt van Noppies met een te schattig pakje voor onze baby ben ik helemaal blij!
  • Hoe lang zal mijn bevalling gaan duren? Ik ben benieuwd…
  • De stoffen die ik bestelde voor een aantal DIY-projectjes voor onze baby komen binnen en ze zien er mooi uit. Ik heb zin om aan de slag te gaan.
  • Eindelijk boeken we onze ‘babymoon’! Het heeft even geduurd, maar we hebben nu een heerlijke zonvakantie om naar uit te kijken. Waar we heen gaan? Naar Tenerife want daar heb je een heel goede kans op mooi weer.

Zwangerschapsupdate #9: Week 17 & 18 (+vlog)

18 weken zwanger

Ik merk dat ik me steeds beter begin te voelen. Ik heb meer energie en ben steeds minder vaak misselijk. Natuurlijk kom ik mijn grenzen wel eerder tegen. Mijn lichaam is sneller moe, ik heb minder kracht, ben sneller buiten adem en mijn spieren verzuren sneller. Maar ja, dat hoort er gewoon bij en is ook helemaal niet erg. Ik vind het al fijn dat ik genoeg energie heb om extra te schaatsen en thuis weer rustig te beginnen met wat fitness-oefeningen. En de hormonen? Ik ben eigenlijk al sinds het begin van mijn zwangerschap behoorlijk mezelf gebleven. Wel ben ik soms wat sneller uit mijn doen als ik erg moe ben of er dingen mis gaan, maar het valt me alles mee.

Dagboek: Hartje luisteren

Mijn schoonzusje krijgt haar doptone binnen (het apparaatje waarmee je naar de hartslag van de baby kan luisteren) en die moet natuurlijk uitgeprobeerd worden. Ze waarschuwt ons dat er niks mis hoeft te zijn als ze de hartslag niet altijd kan vinden, maar gelukkig horen we al snel het mooie geluid. Wat een opluchting! Heerlijk om weer even bevestiging te hebben dat het hartje nog klopt.

Zwangerschapsupdate #9: Week 17 & 18 (+vlog)

Een paar dagen later lig ik ‘s avonds in bed. Romano slaapt al en ineens voelt het alsof er binnen in mijn buik iets langs mijn huid glijdt. Zou dat de baby zijn? De volgende dag zit ik achter mijn laptop te werken als ik een soort plopjes voel in mijn buik. Ja, ik denk echt dat ik ons kleintje voel nu! Wat leuk! De dagen erna gebeurt het steeds vaker dat er kleine bewegingen in mijn buik zijn. Het is nog subtiel, maar zo bijzonder. Ineens wordt het allemaal een stuk echter en ik kan niet wachten tot Romano het ook kan voelen!

Dagboek: Hartje luisteren

En verder…

  • Steeds meer kleding wordt te klein en ik koop twee nieuwe shirtjes.
  • We hebben nog een hoop te regelen en vergelijken auto’s, gaan weer verder met de zoektocht naar kinderopvang en regelen nog een verzekering voor onze vakantie.
  • Wat zijn mensen toch lief! Ik vind het zo bijzonder hoe iedereen meeleeft en ons dan ook nog eens verwent met cadeautjes.
  • Ik wil eigenlijk iets van zwangerschapsyoga doen als het schaatsen afgelopen is, maar dat lijkt moeilijk te worden. Het wordt op onhandige tijden en dagen gegeven bij ons in de buurt. Wat jammer.
  • Ik ga op zoek naar een EHBO-cursus voor baby’s en kinderen. Dat lijkt ons wel nuttig.

Hebben jullie iets van een zwangerschapscursus gedaan of zouden jullie dat willen doen?Categorieën: My Life, ZwangerEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie