Zoek
Sluit dit zoekvak.
Share:

Binnenkijken bij Huberdine

Binnenkijken bij Huberdine

In je huis moet je je thuis kunnen voelen toch? Het huis van Huberdine (47) lijkt me nou echt een huis waar een heel gezin zich prettig kan voelen. Huberdine is Sales Assistance Employee bij Alphabet en woont samen met haar man Bertie (44) en dochter Evy (10) in Drunen. Oh, en ze hebben een konijn en heel veel vissen!

Binnenkijken bij Huberdine

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ruim 10 jaar geleden kregen we de kans om deze nieuwbouw tweekapper te kopen. Het huis is gebouwd met een witte baksteen, waardoor het iets wegheeft van een vakantiehuis. We hebben door de aannemer destijds wat aanpassingen laten doorvoeren en de woonkamer met een meter laten verlengen. Verder hebben we op de benedenverdieping de standaard deuren vervangen, mooie architraven om de kozijnen laten maken, hogere plinten geplaatst en een mooie sierlijst langs het plafond laten maken. Omdat ik toen hoogzwanger was en we nogal haast hadden, hebben we veel laten doen. Onze dochter is twee weken na de verhuizing geboren. Later hebben we er zelf nog een dakkapel op laten zetten. We hebben voor de woning gekozen vanwege de ruimte en met name de ruime woonkeuken gaf de doorslag. Het huis ligt in een rustige, doodlopende straat, waar het heerlijk spelen is voor mijn dochter.

Binnenkijken bij Huberdine

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ons huis heeft altijd een landelijke inrichting gehad, maar de laatste tijd neig ik meer naar een stoere Scandinavische stijl. De afgelopen maanden heb ik dan ook behoorlijk wat nieuwe accessoires gekocht. Ik vind het leuk om deze stoere, landelijke stijl te combineren met een vleugje Ibiza en mooie brocante en vintage vondsten. Ik vind het wel belangrijk dat een huis gezelligheid en warmte uitstraalt. Momenteel zie je erg veel zwart-wit, wat ik ook heel mooi vind. Maar ik vind het wel belangrijk om dat te combineren met hout en groene planten en bloemen. Anders wordt het al snel kil.

Binnenkijken bij Huberdine

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Tegenwoordig haal ik veel inspiratie van Instagram, maar ik lees ook heel graag woonbladen (VT Wonen, Ariadne at home) en ik kijk heel graag naar woonprogramma’s. Vooral VT Wonen is favoriet. Op Instagram doe ik veel inspiratie op bij @carol_obbes, @annekeathome, @_____jet, @anjawillemsen, @dudes_dutch_design, @ellefotografie, @jet_at_home, @zijvannr.10 en vele anderen.

Binnenkijken bij Huberdine

Wat is je favoriete plek in huis?

Allereerst toch wel de keuken. Het is heerlijk om daar ’s ochtends in het ochtendzonnetje een lekker kopje thee te drinken en de krant te lezen. Daarnaast vind ik de grote fauteuil in de woonkamer heerlijk om in te zitten. Ik kan daar lekker een boekje of tijdschrift lezen en heb dan een heel mooi uitzicht op onze groene tuin.

Binnenkijken bij Huberdine

Neutraal of kleurrijk?

In principe is mijn huis ingericht met neutrale kleuren, maar ik vind het wel fijn om een toefje kleur toe te voegen. Het voordeel van een neutraal huis is dat je met accessoires kunt variëren met kleuren. De kleuren in mijn huis zijn overwegend grijs, wit, hout en een beetje zwart. In de woonkamer heb ik daar wat okergeel en warmroze aan toegevoegd, wat ik zelf een hele mooie combinatie vind. Ik ben dan ook heel blij met mijn okergele plaid. In het verleden had ik in de keuken veel rode accessoires en rood servies, maar daar neem ik nu een beetje afscheid van. Wat overblijft in de keuken, is grijs, wit, zwart, hout en groene plantjes en kruiden.

Binnenkijken bij Huberdine

Echte planten of nepplanten?

Tot een aantal maanden geleden had ik nauwelijks planten in huis. Alleen op de vensterbank in de keuken stonden wat plantjes. Maar tegenwoordig komt er steeds meer groen in huis. Pasgeleden hebben we ook een mooi olijfboompje gekocht. Ik hoop dat deze het volhoudt, want volgens de bloemist moet het boompje eigenlijk buiten staan. Maar ik vind het zo gezellig in huis. Daarnaast kan ik niet zonder bloemen in huis. Voorheen had ik vaak nepbloemen, maar tegenwoordig ga ik voor echte bloemen. Dat hoeven niet persé hele bossen te zijn, een paar takken alium in een glazen vaas vind ik ook prachtig. Ook mooi vind ik craspedia, eucalyptus en papaver en het leuke daarvan is dat je het kunt laten drogen, waardoor het heel lang in huis kan blijven staan.

Binnenkijken bij Huberdine

Schoonmaken of opruimen?

Schoonmaken is niet echt mijn hobby, maar opruimen vind ik niet erg. Ik kan niet tegen rondzwervende spullen, dus ik ben doorlopend aan het opruimen. Mijn man en dochter worden er regelmatig gek van.

Binnenkijken bij Huberdine

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

De meeste van onze meubels hebben we gekocht bij de Troubadour in Amstelveen, maar ik kom ook graag bij het Kabinet in Bunnik. Mijn lampen heb ik gekocht bij Bij ons thuis in Cromvoirt. Voor accessoires ga ik graag naar Pand 144 in Drunen en ik bestel ook regelmatig iets bij www.jetathome.nl. Brocante spullen vind ik heel vaak bij www.pronckenpraal. Maaike verkoopt prachtige, stoere brocante spullen.

Binnenkijken bij Huberdine

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Zelf ben ik niet heel handig, maar gelukkig is mijn man dat wel. Helaas is er vaak te weinig tijd om iets zelf te maken. Jaren geleden heeft hij voor onze dochter een speelhuisje in de tuin gemaakt. Het is een heel mooi huisje met een veranda, een luikje en een vogelhuisje bovenop, echt een aanwinst voor onze tuin. Daarnaast ben ik erg blij met het bureau dat hij gemaakt heeft voor de kamer van mijn dochter. Helaas heeft zij het opruimen van mij niet geërfd en is het bureau vaak niet te zien onder al haar spullen. Het mooie schoolbord in de keuken heeft mijn man ook gemaakt en daar ben ik ook nog steeds erg blij mee. Maar favoriet is toch wel het speelhuisje.

Binnenkijken bij Huberdine

Wat staat er nog op je wishlist?

In onze keuken staan nog steeds de grenen tafel en kast die we 18 jaar geleden kochten, toen we gingen samenwonen. Hier ben ik wel op uitgekeken en ik wil heel graag een nieuwe stoere keukentafel. Daarnaast twijfel ik over de kast, vervangen, verven of toch maar zo laten. Onze slaapkamer is ook 18 jaar oud en bestaat ook uit grenen meubelen. Deze zou ik ook graag willen veranderen. Maar mijn allergrootste wens is toch wel een nieuwe stoere keukentafel. Ik twijfel alleen nog wat ik precies wil. Ik ging altijd uit van een witte tafel eventueel gecombineerd met hout. Maar nu denk ik steeds vaker over een houten tafel met zwarte poten. Altijd moeilijk om keuzes te maken.

Binnenkijken bij Huberdine

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is een mooi, vrijstaand jaren 30-huis dat landelijk gelegen is. Het lijkt me heerlijk als je vanuit je huis zo de natuur in kijkt. Gelukkig hebben we nu een tuin met veel groen, dus dat compenseert wel een beetje. Wel mis ik nog een mooie overkapping in onze tuin, maar daar is helaas geen ruimte voor. We hebben een speelhuisje, trampoline, rekstok en konijnenhok in de tuin voor onze dochter. Wellicht dat die ooit vervangen kunnen worden voor een mooie overkapping, maar daar is het nu nog veel te vroeg voor. In mijn droomhuis zou een ruime woonkeuken zitten en een aparte speel- c.q. studeerkamer.

Binnenkijken bij Huberdine

Hebben jij en Bertie (ongeveer) dezelfde smaak?

Gelukkig hebben we ongeveer dezelfde smaak. Mijn man vindt niet alles direct mooi, maar na een tijdje is hij er meestal wel aan gewend en kan hij het toch wel waarderen. Inmiddels laat hij mij mijn gang maar gaan en dat is heel fijn!

Binnenkijken bij Huberdine

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

De grotere meubels kopen we altijd samen. Vaak heb ik van tevoren al wel een idee wat ik zou willen hebben en meestal kan hij zich daar wel in vinden. Ik ben ook degene die een moodboard maakt als we de inrichting drastisch willen veranderen. De styling van het huis doe ik zelf. Onze smaken liggen dicht bij elkaar, dus gelukkig vindt mijn man het allemaal prima.

Binnenkijken bij Huberdine

Welk item van Bertie zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Eigenlijk staan er geen spullen in huis van mijn man waar ik me heel erg aan stoor. Een tijdje geleden hadden mijn man en dochter bedacht dat er een aquarium met vissen in huis moest komen. Daar werd ik niet heel gelukkig van. Gelukkig is het uiteindelijk een vissenkom geworden. Dat was voor mij een goede aanleiding om een paar leuke krukjes te kopen, zodat op één daarvan de vissenkom kon komen te staan. En nu vind ik het eigenlijk wel mooi en gezellig staan in huis. Mijn man heeft ook graag een goede muziekinstallatie in huis, maar ik hou niet van grote boxen. Daarom heb ik lelijke, grote onderdelen weggewerkt in mooie manden. We hebben prima muziek, maar je ziet er niks van.

Binnenkijken bij Huberdine

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Ik vind het belangrijk dat een interieur persoonlijk is. Dus ik zou nooit in één keer alles bij één winkel kopen. Een interieur moet groeien en het is mooi om er persoonlijke spullen aan toe te voegen. Ik heb de oude klok van mijn opa en oma in huis staan en ben daar erg blij mee. Daarnaast heb ik de oude koffiekan van mijn oma en mijn moeder. Ik vind het leuk als er spullen met een verhaal staan. Daarnaast vind ik het belangrijk om een keuze te maken in je inrichting, dus als je voor een bepaalde sfeer of kleur hebt gekozen, is het belangrijk om daar niet van af te wijken. En tenslotte zou ik zeggen: denk groot. Ik merk dat veel mensen kleine spulletjes kopen om hun huis gezellig te maken. Maar ik vind het mooier om met wat grotere items te werken in plaats van alleen maar kleine waxinelichtjes en kleine vaasjes.

Binnenkijken bij Huberdine

Dankjewel Huberdine voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Huberdine, neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd

Share:

2 reacties

  1. Wauw, wat mooi! Leuk om de combinatie van stijlen te zien! Enne….ik weet nog wel een mooie tafel 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & inspiratie

Wil je één keer per maand tips & inspiratie ontvangen in je mail?
Meld je dan hier aan: