Zoek
Sluit dit zoekvak.
Share:

Baby update #29: Negen maanden oud

Baby update #29: Negen maanden oud

Twee weken terug was Ayden alweer negen maanden oud en er is wel het een en ander veranderd sinds mijn laatste update. En de grootste sprongen heeft hij denk ik zelfs in de laatste week gemaakt. Ik praat jullie weer bij!

Baby update #29: Negen maanden oud

Slapen

Dat blijft toch een interessant onderwerp, dus laten we daar maar mee beginnen. Overdag gaat het slapen niet briljant. In principe proberen we hem in zijn eigen bed te leggen, maar dan is de kans groot dat hij na twintig of dertig minuten weer wakker is. Heel soms slaapt hij wat langer of lukt het om hem meteen nogmaals in bed te krijgen, maar vaak is een powernap het resultaat. Gelukkig doet hij het daar goed op en bij het consultatiebureau zeggen ze dat dat misschien gewoon is hoe hij is. Ik weet het niet zo goed. In de draagzak of in zijn autostoel kan hij namelijk veel langer slapen. Af en toe pakken we dus bewust de draagzak om er voor te zorgen dat hij wat langer rust kan pakken. Al moeten we dan wel echt opletten dat hij ’s middags op tijd weer wakker is, anders heeft hij ’s avonds te veel energie. We zijn ook al bij een osteopaat geweest om te kijken of dat zou helpen, maar we zien niet echt verbetering.

Baby update #29: Negen maanden oud

Gelukkig valt hij wel regelmatig zelf rustig in slaap als we hem in bed leggen, dus dat is weer positief. En soms heeft hij wat hulp nodig, maar dat gaat dan ook vrij vlot.

’s Avonds valt Ayden ergens tussen zeven uur en half acht in slaap. Rond tien uur voed ik dan nog een keer en daarna is het afwachten hoe het loopt. Soms vraagt hij maar één keer om een voeding, andere nachten mag ik er twee keer uit. Hij slaapt wel in zijn eigen kamer en ook lekker in zijn eigen bed. In mijn vorige update deelde ik dat hij het laatste deel van de nacht vaak alleen nog in mijn armen wilde slapen, maar dat is nu gelukkig niet meer nodig.

Baby update #29: Negen maanden oud

Drinken & eten

Een paar maanden geleden wisselde het nog of Ayden een fles accepteerde, maar niet lang na mijn vorige update besloot hij ze permanent te weigeren. Ik geef dus nog steeds borstvoeding en dat gaat verder prima. Overdag eet hij wel lekker, dus dan vraagt hij wel minder vaak om melk. Maar hem iets anders te drinken geven lukt nog niet heel goed, dus dat is nog iets waar we mee oefenen. Voor nu vindt hij zijn beker met water vooral leuk speelgoed.

Baby update #29: Negen maanden oud

Brood met pindakaas, fruit, soepstengels en maisvingers eet hij graag. Groente en avondeten-achtige hapjes zijn echt nog geen succes. We bieden regelmatig wat aan, maar als wij aan tafel gaan krijgt meneertje een kommetje pap met een geprakte banaan en dat gaat er heel goed in.

Zoey at helemaal niks toen ze zo oud was als Ayden nu is, dus ik maak me er verder niet druk om. Het komt vanzelf goed.

Baby update #29: Negen maanden oud

Op ontdekkingstocht

Inmiddels tijgert ons mannetje heel snel overal heen. Hij gaat het hele huis door. Ook het optrekken aan spullen heeft hij ontdekt en tijdens de kerstvakantie stond hij rechtop. Inmiddels doet hij dat regelmatig. Hij had ook ontdekt hoe hij zich op kon trekken om dan vervolgens te gaan zitten en een dag later lukte dat zonder zich eerst op te trekken.

Baby update #29: Negen maanden oud

Het leuke is dat hij nu veel meer zelf op ontdekkingstocht gaat en overal gaat zitten spelen. We hebben zijn eigen speelgoed staan, maar natuurlijk ook genoeg van Liam en Zoey. Iets minder handig is dat hij ook de grote plant ontdekt heeft. De blaadjes worden daar al fanatiek afgetrokken. Boefje! Zoey had dat ding helemaal kaalgeplukt en nu hij weer mooi groen is begint het opnieuw.

Baby update #29: Negen maanden oud

En verder…

  • Het optrekken aan alles betekende ook dat het bedje omlaag gezet moest worden. Gelukkig heeft ons ledikant een tussenstand, dus ik hoef hem nog niet helemaal onderin het bedje te leggen als hij in mijn armen in slaap gevallen is.
  • We hadden een badinzet waar Ayden lekker in lag, maar hij besloot ineens zelf te willen zitten. We hebben de inzet er dus uitgehaald en ook de poten maar weggehaald. We zetten het badje nu lekker op de vloer. Zo kan hij ook zien wat Liam en Zoey doen en die twee kunnen met Ayden spelen.

Baby update #29: Negen maanden oud

  • De wipstoel was favoriet, maar inmiddels heeft meneer daar minder geduld voor. Ik gebruik ‘m nog wel als hij bij mij gedronken heeft en de melk even moet zakken, maar Ayden wil zo snel mogelijk weer op pad en zelf spelen.
  • Er zijn onder al twee tandjes door en boven laat de eerste zich ook steeds meer zien. Dat resulteert in onrustige avonden, waarbij ik hem steeds weer opnieuw in slaap moet helpen, maar verder lijkt hij er vrij weinig last van te hebben gelukkig.
  • Ayden is sowieso een vrolijk mannetje. Een echt lachebekje en ik geniet ontzettend van hem.

Baby update #29: Negen maanden oud

Hoe gaat het met mij?

Best prima. Romano geeft me ’s ochtends nog steeds de tijd om wat extra slaap te pakken, dus dat scheelt heel erg. Het haarverlies begint wat minder te worden en ik ruil daarvoor heb ik een heleboel babyhaartjes die lekker eigenwijs alle kanten op staan.

Met mijn gewicht gaat het iets minder goed, want ik ben weer iets te licht. Dit heb ik al twee keer eerder meegemaakt, blijkbaar is dat hoe mijn lichaam werkt. Ik ben mijn best aan het doen om weer aan te komen, maar dat vind ik knap lastig.

Baby update #29: Negen maanden oud

Met mijn bekken gaat het wisselend. Er zijn dagen of weken dat het heel goed gaat en dan komt de pijn weer terug. Op dit moment vermoed ik dat ons bed ook niet helpt. Hij is ouder dan we dachten en de matrassen en topper zijn flink versleten. We hebben al wel wat nieuws uitgezocht, maar moeten een paar weken wachten voor het geleverd wordt. Ik hoop heel erg dat dat flink gaat helpen.

Dankjewel voor het lezen!

Share:

3 reacties

  1. Leuk om weer een update over Ayden te lezen. Wat een heerlijk vrolijk mannetje.

    Ga je ook een update over Liam en Zoey schrijven?

    Leuk dat je “weer” terug bent.

    Groetjes,
    Renske

    1. Meestal schrijf ik updates tot de kids ongeveer een jaar zijn, maar ik zal eens kijken of ik het ergens in kan verwerken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips & inspiratie

Wil je één keer per maand tips & inspiratie ontvangen in je mail?
Meld je dan hier aan: