6 to-do ideeën voor de kerstvakantie - My Simply Special
20/12/2014

6 to-do ideeën voor de kerstvakantie

Fulltime bloggen betekent dat ik zelf kan bepalen waar en wanneer ik werk. Best fijn! Maar echt een kerstvakantie inplannen voor mezelf vind ik nog best lastig. Er is zoveel wat ik wil doen! Toch zal ik op de kerstdagen niet achter mijn laptop duiken, maar juist gaan genieten van de gezelligheid. Heb jij wel lekker vrij, maar heb je geen idee wat je kan doen met al die tijd? Ik deel een paar ideeën!

6 to-do ideeën voor de kerstvakantie

Ga naar het Dickens Festijn
Ben je gek op de boeken van Charles Dickens? Breng dan dit weekend een bezoekje aan Deventer. Hier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven tijdens het Dickens Festijn: Scrooge, Oliver Twist, Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkaards, kantoorklerken, deftige lieden en nog veel meer. Zelf ga ik hier morgen naartoe met twee vriendinnen en ik ben erg benieuwd (ook al ken ik de boeken niet zo goed).

6 to-do ideeën voor de kerstvakantie

Bezoek een kerstmarkt
Zal ik eens iets bekennen? Ik ben nog nooit naar een kerstmarkt geweest. De bedoeling was om twee jaar geleden een weekendje naar Gent te gaan en daar ook de kerstmarkt te bezoeken. Dat ging helaas niet door en sindsdien is het er niet meer van gekomen. Nu heb ik gelezen dat er morgen in Deventer ook een kerstmarkt is, dus misschien dat we daar een kijkje kunnen nemen. Lijkt het jou dan ook leuk om een kerstmarkt te bezoeken? Op deze website kan je per land, regio en datum zoeken naar een leuke markt bij jou in de buurt.

6 to-do ideeën voor de kerstvakantie

Schaats een rondje
Roxanne vertelde jullie al over de schaatsbaan op het Museumplein in Amsterdam. Dat lijkt me nou een perfect uitje voor de kerstvakantie. Gezellig met je vriend(in), een groep vrienden of je nichtjes en neefjes. Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Dan is er vast wel een andere schaatsbaan te vinden bij jou in de buurt.

6 to-do ideeën voor de kerstvakantie

Start een traditie
Bij ons thuis is het een beetje een traditie dat elk stel een gang verzorgt voor het kerstdiner met de familie. Zo doet iedereen wat en sta je gezellig met z’n allen in de keuken. Toch lijkt het me leuk om een keer een nieuwe traditie te starten. Een gingerbread house maken, een leuke kerstfilm kijken met warme chocomelk, elk jaar hetzelfde hapje of gerecht maken, een adventkalender openen (iets voor volgend jaar) of nog iets anders. Wat voor traditie zouden jullie dit jaar willen starten?

6 to-do ideeën voor de kerstvakantie

Even met z’n tweeën
De feestdagen zorgen voor een hoop drukte. Cadeaus kopen, uitgebreid koken (oh help, wat moet ik maken?), familiebezoekjes en meer. Het is daarom misschien wel extra fijn om wat quality time te plannen met je vriend(in). In het weekend tussen kerst en oud en nieuw, of juist na de jaarwisseling als alle drukte achter de rug is. Heb je inspiratie nodig? Neem dan een kijkje tussen mijn ‘Date Night’ posts.

6 to-do ideeën voor de kerstvakantie

Opgeruimd staat netjes
Heb je nog zo’n kast, kamer of schuur die echt toe is aan een opruimbeurt? Dan heb je daar nu misschien mooi de tijd voor. En kom je items tegen die nog goed zijn, maar die je zelf niet meer gebruikt? Dan kan je er mensen blij mee maken die het minder goed hebben, want daar is het nu de perfecte tijd voor. En jij? Jij gaat met een opgeruimd gevoel het nieuwe jaar in!

Hebben jullie leuke plannen voor de kerstvakantie?

Bron: foto 2 en 3Categorieën: More, To Do
Tags:11 reacties op “6 to-do ideeën voor de kerstvakantie”

  December 20, 2014

  Leuke tips! Ik heb ook geen vakantie helaas. Je hebt werkpaarden en luxepaarden, he?

  Liefs, Marina  December 20, 2014

  Ik ga vooral opruimen en bloggen!


  MySimplySpecial
  December 22nd, 2014


  Heerlijk!  December 20, 2014

  Leuk lijstje! Toevallig ben ik vorige week nog naar een kerstmarktje geweest  December 20, 2014

  Ik ben al naar een kerstmarkt geweest, in Oberhausen! En ik ga ook zeker nog schaatsen!


  MySimplySpecial
  December 22nd, 2014


  Is die kerstmarkt een aanrader? Veel plezier met schaatsen!  December 20, 2014

  Leuke ideeën! Ik zou zelf ook wel heel graag naar een kerstmarkt willen en volgend jaar wil ik ook echt een adventskalender, dat lijkt me zo leuk!  December 21, 2014

  Heerlijk zo’n lijstje vol met leuke ideetjes! Al een aardig druk programma maar hopelijk toch nog wat tijd om te gaan schaatsen op de schaatsbaan  December 21, 2014

  Leuke tips! Op een kerstmarkt ben ik vorige week geweest, dat vind ik altijd zo gezellig! =)  December 21, 2014

  Super leuke tips! xx  December 23, 2014

  Dit jaar heb ik het Dickens festijn in ons dorp helaas gemist, kijk nu al uit naar volgend jaar Fijne kerstdagen gewenst!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie