6x een kruidentuintje in je keuken - My Simply Special
31/08/2016

6x een kruidentuintje in je keuken

Op mijn aanrecht staat eigenlijk altijd een basilicumplantje. Dat ziet er leuk uit en het is handig! De rest van mijn verse kruidenplanten staan buiten in de moestuin. Vooral de munt en rozemarijn komen regelmatig goed van pas, maar de peterselie en oregano vergeet ik nog wel eens. Oeps! Maargoed, als je nou geen zin hebt in een moestuin in je tuin kan je ook een klein kruidentuintje creëren in je keuken. Ik verzamelde de leukste ideeën en deel ze vandaag met jullie.

6x een kruidentuintje in je keuken

Mini-kasje

Als ik aan een kruidentuintje voor binnen denk, dan moet ik bijna meteen aan deze schattige mini-kasjes van Ikea denken. Je moet wel een plek hebben waar je ‘m neer kan zetten, maar dan kan je er makkelijk allemaal kleine potjes met kruiden in plaatsen.

6x een kruidentuintje in je keuken

Mason jars

Mason jars zijn helemaal hip en ook ik ben fan van deze leuke potten. Je kan er de leukste dingen mee doen en ze zijn ook prima te gebruiken als potjes voor je kruidenplantjes. Zet er een paar bij elkaar in een leuk mandje en het ziet er meteen gezellig uit.

6x een kruidentuintje in je keuken

Wat eigenlijk niet?

Je kan natuurlijk ook hele andere dingen kiezen om je planten in te zetten. Wat dacht je van leuke (grote) theekopjes of blikjes die je zelf can decoreren. Of een leuke soepkom of accubak. Alles kan zolang het maar waterdicht is.

6x een kruidentuintje in je keuken

Verticaal

Heb je geen ruimte om wat plantjes neer te zetten? Hang ze aan de muur! Bevestig bijvoorbeeld wat potten aan mooie houten planken en hang ze op. Handig en decoratief!

6x een kruidentuintje in je keuken

Effectief

Wil je de ruimte nou helemaal effectief benutten? Dan kan je een soort ladder maken waar je potten in kan hangen. Je moet alleen wel op tijd je kruiden snoeien en eten!

6x een kruidentuintje in je keuken

Flexibel

Voor wie flexibel wil blijven is dit misschien een leuk idee. Hang een rek op waar je vervolgens steeds weer andere dingen aan kan hangen. Plaats bijvoorbeeld kruiden in potjes en hang ze op met behulp van mandjes. Wil je er meer bijhangen? Dan is alles nog makkelijk te verplaatsen.

Hebben jullie al kruidenplantjes in huis?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Categorieën: Food, Interieur, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie