Brownies - My Simply Special
21/02/2014

Brownies
Eigenlijk vind ik brownies helemaal niet lekker. Ik vind ze namelijk meestal of te droog, of te vochtig. Bah! Tot ik dit recept ontdekte. Deze brownies maak je heel gemakkelijk zelf en zijn zo lekker! Inmiddels vragen mijn collega’s zelfs af en toe wanneer ik weer eens brownies meeneem naar kantoor. Nou als dat geen goed teken is weet ik het ook niet meer.

Brownies

Voor deze brownies gebruiken je geen kant-en-klaar mix maar gewoon basic ingrediënten:

  • 225 g roomboter
  • 115 g pure chocolade (ten minste 50% cacaobestanddelen)
  • 4 eieren
  • 375 g kristalsuiker
  • 50 g bloem
  • 50 g cacao poeder (die van Droste is wat duurder maar zeker het lekkerst)
  • 1/2 tl vanille extract

Verder heb je een breed en laag bakblik van ongeveer 25 cm nodig. Je kan ook, net als ik, een braadslede gebruiken. Oh en zorg er ook voor dat je wat bakpapier in huis hebt. 

Brownies
Begin met het verzamelen van de ingrediënten en verwarm de oven vast voor op 200 graden. Scheur nu een stuk bakpapier af wat iets groter is dan je bakblik/braadslede. Maak hier een prop van en houdt dit onder de kraan (ja echt!). Schud het water van het papier en vouw het weer uit. Merk je dat het nu een stuk soepeler is? Bekleed je bakblik/braadslede met het bakpapier.
 
Goed, nu gaan we echt beginnen. Pak een pan, doe er een laagje water in en zet je kookplaat aan. Hang een kleine pan in je grote pan en zorg ervoor dat de kleine pan het water niet raakt. Zelf gebruik ik een speciale au bain-marie inzet van Ikea. Ideaal! Maargoed, doe de boter en chocolade in je kleine pan en smelt alles dus au bain-marie.
 
Brownies
Terwijl je wacht tot alles gesmolten is kan je de rest van de mix vast maken. Pak een (beslag)kom en klop de eieren en suiker tot het volume verdubbeld is. Vergeet ook niet af en toe de chocolade en boter te roeren.
 
Brownies
Pak nu de bloem en cacao poeder en zeef dit boven je mix. Zo krijg je een mooi glad beslag. Voeg ook het vanille extract toe en roer alles goed door elkaar. Kijk wel uit dat je de bloem niet gaat stuiven! Zodra de boter en chocola compleet gesmolten zijn giet je dit bij je beslag en ook dit roer je weer door elkaar. Zo nu is je beslag klaar! Giet het voorzichtig in je bakblik/braadslede en zet het een minuut of 30 – 35 in de oven. Natuurlijk verschilt deze tijd per oven, dus goed op letten en een beetje experimenteren hoort erbij.
 
Brownies
Is de tijd om? Til de mega brownie met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat het even afkoelen. Daarna kan je het met een scherp mes in stukken snijden. Eet smakelijk! (Niet alles alleen opeten hoor!)

Maak jij wel eens brownies?

 Categorieën: Food, Living11 reacties op “Brownies”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie