Dagboek: Cake smash & babyspullen opruimen - My Simply Special
01/07/2020

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Elke week denk ik dat maar weinig foto’s heb gemaakt en elke keer is niks minder waar. Ook vandaag heb ik weer een lekker lange dagboekpost voor jullie. Zomerse dagen, voorbereidingen voor de verjaardagen, Zoey’s cake smash en het opruimen van heel veel babyspullen. Ik laat het allemaal zien!

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Dinsdag was het heerlijk weer, dus ik trok een van mijn nieuwe jurken aan. Lekker luchtig en comfortabel.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

We zetten vast het zwembadje op en spelen met water.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Lief meisje!

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

De kids lagen tegelijkertijd in bed en Romano was aan het werk, dus ik reed ‘s middags snel op en neer naar de bieb. De boeken die we nog in huis hadden stonden er al sinds voor de coronatoestand, dus we waren wel toe aan iets nieuws.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Tijd voor verkoeling.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Zo, we kunnen weer vooruit.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Woensdag werkte ik en maakte ik pas ‘s avonds weer foto’s. Leuke maxi-jurken vinden die ook daadwerkelijk echt lang zijn, vind ik een enorme uitdaging. Uiteindelijk vond ik een mooi exemplaar in de ‘tall’ collectie van Asos. Hij was zelfs zo lang dat ik ‘m in moest korten. Als dat betekent dat ik eindelijk weer een fijne, lange zomerjurk heb, doe ik dat graag.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Aangezien ik toch op zolder bezig was, pakte ik meteen vast de verjaardagscadeaus van de kinderen in.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Donderdag trok Zoey een heleboel billendoekjes uit het pak. Dat blijft ze leuk vinden. 

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Stukjes druif, het eerste fruit dat ze echt lekker lijkt te vinden!

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Zoey sliep, dus ik kon met Liam op en neer naar de Hema…

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

…om deze taart op te halen voor Zoey’s cake smash. Fijn om even alleen met Liam iets te doen, al is het zo’n heel simpel uitje.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

‘s Middags kwam een van mijn schoonzusjes langs en verbouwden we de taart flink.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

De taart was eerst hartstikke scheef (beetje slordig), dus ik heb een deel weggesneden om ‘m rechter te maken. Van de restjes maakte ik cakepops voor Liam (en onszelf).

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Ik werkte alvast aan Liams traktatie. Er mag weer getrakteerd worden, maar alleen met voorverpakt eten en het moet eigenlijk gezond zijn ook en geschikt voor verschillende leeftijden. Ik blijf dan bij rozijntjes uitkomen. Hebben jullie nog andere ideetjes?

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

‘s Avonds haalde ik de overkapping in de tuin leeg en maakte ik daar schoon, om daarna op de bank te ploffen en Animal Crossing te spelen.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Vrijdagochtend was het namelijk tijd om daar alles klaar te zetten voor de cake smash. Deze foto maakte ik als test en om naar mijn schoonzusjes te sturen.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Daarna speelde ik met Liam en de grote blokken tot Zoey wakker werd en we dan echt de cake smash gingen doen. Dat was heel erg leuk en ik heb een enorme lading mooie foto’s. Ik ben ze nog aan het uitzoeken, maar ik zal er als Zoey over een paar weken jarig is een post over delen.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Na afloop aten we allemaal een stukje van de taart.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Het was behoorlijk warm, maar Zoey wilde toch lekker plakken. Dan maar de bedden verschonen met een baby als gezelschap.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

‘s Middags speelden we met waterballonen…

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

…en de tuinslang. Het resultaat? Twee natte, maar blije kids.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Zo, mijn collectie garen voor mijn lockmachine wordt steeds groter! ‘s Avonds kwam er een vriendin langs en hebben we lekker in de tuin zitten kletsen.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Goedemorgen! Zoey en Liam zijn tegenwoordig allebei steeds vroeg wakker, dus ik was al op tijd beneden.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

‘s Ochtends kwamen mijn vader en zijn vriendin langs en verder heb ik vooral met de kleintjes gespeeld.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Romano en ik maakten samen lasagne.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Onze zondag begon met het lezen van boekjes…

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

…en een zondags ontbijtje nadat Romano terug was van sporten.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Ik dook achter de naaimachine en Liam wilde graag kijken. En op de knopjes drukken natuurlijk. Hij was wel heel lief, dus het was gezellig om samen bezig te zijn en hem dingen uit te leggen.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Mijn tweelingnaald ging stuk, dus deze foto maakte ik als een reminder dat ik nieuwe moest bestellen.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Gelukkig had ik nog een alternatief, dus dit broekje voor Zoey kon ik wel afmaken.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Daarna begon ik met het opruimen van de babyspullen. Ik haalde het een en ander uit Zoey’s kamer en dook achter de schotten op zolder. Vervolgens zocht ik alles uit. Kleertjes, beddengoed, kruik, wipstoeltje en ga zo maar door. Een deel moest weggegooid worden, een ander deel ging terug naar mijn schoonfamilie en ik vulde een paar zakken voor Stichting Babyspullen (voor arme gezinnen in NL). Ook bewaarde ik een paar items die geschikt zijn voor de poppen als Zoey wat ouder is en dat leuk vindt.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Verder haalde ik nog wat zelfgemaakt speelgoed uit elkaar (zoals de babygym). Zo kan ik de materialen misschien weer eens hergebruiken.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Mijn maandag begon met een workout.

Dagboek: Cakesmash & babyspullen opruimen

Daarna bracht ik een deel van de babyspullen weg, dook ik onder de douche en de rest van de dag zat ik achter mijn laptop.

Wat was jullie favoriete moment van afgelopen week?Categorieën: Dagboek, My Life7 reacties op “Dagboek: Cake smash & babyspullen opruimen”

  July 1, 2020

  Wat een leuke week. Ik ben benieuwd naar de foto’s van de cake smash.
  Vond je het niet moeilijk om de babyspullen op te ruimen en weg te doen?

  Groetjes,
  Renske


  MySimplySpecial
  July 1st, 2020


  Jawel! Al moet ik zeggen dat het scheelt dat het een tijdje achter het schot heeft gelegen. Dat geeft toch wat meer afstand dan wanneer ik spullen weg zou doen vlak nadat kleertjes bijvoorbeeld niet meer passen. Vooral bepaalde dekentjes, het babynestje en wat andere random items heb/had ik moeite mee. En ik heb er ook nog wel wat van bewaard hoor


  Renske
  July 2nd, 2020


  Dat geloof ik meteen! Misschien wel goed om het eerst van haar kast naar achter het schot te verplaatsen om het vervolgens een poos later uit te zoeken.

  Groetjes,
  Renske  July 1, 2020

  Leuke foto’s! Heerlijk al die taartjes en cakejes! Ook ik ben benieuwd naar de foto’s ervan! Wat een mooi broekje voor Zoey, zo leuk dat je dat allemaal zelf kan maken! Ik denk dat het wel wat tijd kost, maar dan heb je gewoon een unieke en eigen creatie! En wow, die Haai in Animal Crossing!


  MySimplySpecial
  July 1st, 2020


  Ja het kost wel wat tijd, maar ik vind het heel leuk om te doen dus het is me-time en nog productief ook. Win win Haha, ja ik was helemaal blij met die haai!


  Manon

  July 2, 2020

  Leuke foto’s! Wat fijn dat je Zoey vaak draagt. Ik heb ook een Tula FTG. Mijn dochter is nu 4 maanden en ik vind het dragen nu al wel zwaar worden.. Hoe gaat dat bij jou?


  MySimplySpecial
  July 3rd, 2020


  Ik voel m’n onderrug soms best als ik Zoey draag, maar over het algemeen gaat het nog wel en kan ik haar best een tijdje in de draagzak hebben. Het went ook ofzo


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie