Dagboek: Hindoestaanse bruiloft - My Simply Special
04/05/2015

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Sinds Romano en ik samen zijn hoor ik regelmatig verhalen over Hindoestaanse bruiloften, maar ik had er nog niet echt een beeld bij. Dit weekend kregen we de kans om als gast aanwezig te zijn bij zo’n feest, dus dat vond ik heel interessant. Nou duurt zo’n feest vaak drie dagen, maar wij zijn alleen op zaterdag gegaan. Toch was het leuk om mee te maken en goed om een beeld te krijgen bij wat we eventueel zelf willen doen als we gaan trouwen.

Zondag

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Zondag gaven we met de balletschool een voorstelling en ik danste mee in één stuk. 

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Ik was pas aan het eind van de middag thuis en repareerde toen meteen even wat kledingstukken. En ja hoor, Nala ging meteen op mijn vest liggen zodra ik ermee klaar was. Die avond heb ik lekker tv gekeken met Romano. Hij is later nog naar een salsafeestje gegaan maar ik ben lekker mijn bed ingedoken.

Maandag

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Eerlijk? Ik heb niks met Koningsdag gedaan. Het was wel de bedoeling om een rondje over de vrijmarkt te lopen, maar we sliepen zo lang uit dat het er niet meer van kwam. Het was namelijk hoog tijd om eens aan de slag te gaan in de tuin, maar met zulk weer is dat helemaal niet erg. 

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Aan het eind van de middag had ik nog wat tijd over, dus ik wilde verdergaan met het uit elkaar halen van een paar pallets. Nou dat viel tegen! Ik kwam geen steek verder en gaf het uiteindelijk maar op.

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Ach, dan ga ik toch gewoon wat anders doen? Dit houten bankje heeft mijn opa ooit gemaakt en is in de loop van de jaren al rood en groen geschilderd. Hij zag er niet zo fraai meer uit en stond te verstoffen in de schuur. Ik besloot ‘m wit te maken zodat ik ‘m in de gang neer kan zetten. Eerst maar eens schuren!

Dinsdag

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Dinsdag werkte ik weer een dag bij een klant. Nu ik een eigen bedrijf heb moet ik natuurlijk wel netjes bijhouden hoeveel kilometers ik rij.

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Onderweg naar huis haalde ik de boodschappen op bij de AH en omdat Romano toch nog niet thuis was ben ik eerst gaan fitnessen. Dat was lang geleden! Door al het dansen schiet het er af en toe bij in en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Woensdag

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Tussen het bloggen door bladerde ik in de catalogus van de H&M.

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Woensdagmiddag had ik weer een afspraak bij de fysio en daarna kon ik mooi even verf halen bij de Action. Oh, en ik kwam deze aardbeien tegen. Yumm!

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Onderweg naar danstraining. Normaal gesproken gaan Romano en ik samen, maar omdat hij ziek was ging ik dit keer alleen.

Donderdag

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Zo wordt mijn ontbijt ineens een stuk lekkerder!

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Schattig!

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Zo, ik kan weer tien jaar vooruit!

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Spannende ontwikkelingen voor My Simply Special!

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Bloggen…

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

…en aan het eind van de middag zette ik de eerste laag grondverf op het bankje.

Vrijdag

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Mijn moeder heeft een nieuwe website nodig en ik had aangeboden om te helpen. We gingen op zoek naar mooie templates en ontwierpen een nieuw logo.

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Ze had Laila gezellig meegenomen. Laila vindt het zo leuk om met Nala te spelen en gelukkig had Nala daar ook wel even zin in. Zo grappig om te zien!

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Daarna ging ik weer snel verder met bloggen en was het tijd voor een tweede laag grondverf. Na het eten ging ik naar balletles en de rest van de avond heb ik met Romano’s moeder en zusje Hindoestaanse (trouw)kleding zitten bekijken op internet.

Zaterdag

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Ik had voor de bruiloft een mooie outfit geleend, maar die moest nog wel even aangepast worden zodat alles goed zou zitten.

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

De bruiloft begon om een uurtje of vier met de aankomst van de bruidegom. Daarna volgde een ceremonie en dat alles samen duurde ruim vier uur. Samen met Romano en zijn vader ben ik bij het eerste uurtje van die aankomst/ceremonie gaan kijken. Romano’s vader weet veel over wat er allemaal gebeurt en waarom, dus hij heeft veel uitgelegd. Interessant! Voor dit eerste gedeelte droeg ik een net jurkje en mijn nieuwe hakken.

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Tussendoor zijn we naar het huis van de ouders van Romano gegaan om even wat te eten en ons om te kleden. Romano en ik waren als eerste klaar en zijn bij het laatste deel van de ceremonie gaan kijken. Dat is het moment dat het bruidspaar echt gaat trouwen. Mooi om te zien! Daarna was het tijd om roti te eten en te dansen.

Dagboek: Hindoestaanse bruiloft

Onze outfits! Ik moet nog wel wennen aan dit soort kleding, maar gelukkig vonden veel mensen het wel leuk dat ik in stijl gekleed ging.

Hebben jullie wel eens een Hindoestaanse bruiloft meegemaakt? 

Willen jullie meer foto’s zien? Neem dan een kijkje op mijn Instagram account.

 Categorieën: Dagboek, My Life11 reacties op “Dagboek: Hindoestaanse bruiloft”

  May 4, 2015

  Die kleding staat je mooi! Lijkt me erg leuk om eens zo`n bruiloft mee te maken!
  Liefs  May 4, 2015

  Ik vind die kleding je heel mooi staan! Dat bankje heb je ook mooi wit gekregen, zal vast mooi staan in de gang.  May 4, 2015

  Je bankje gaat leuk worden. En ik kan ook zo genieten van de bloesembomen. Prachtig! Jammer dat het altijd maar zo kort er zo mooi bijstaat! Ik vind je outfit sprookjesachtig! Staat goed.


  MySimplySpecial
  May 5th, 2015


  Ja hè, de bloemen beginnen hier al te verdwijnen helaas. Dankje!  May 4, 2015

  Ik heb nog nooit zo een bruiloft gezien. Het lijkt mij daar wel leuk en die kleding is mooi. Mooie foto trouwens van jullie.  May 4, 2015

  Wat zag je er mooi uit! Ik heb zelfs nog nooit een gewone bruiloft meegemaakt, enkel toen ik kleiner was… Deze zomer zal ik naar mijn eerste bruiloft gaan


  MySimplySpecial
  May 5th, 2015


  Wat een leuk vooruitzicht! Veel plezier alvast!  May 4, 2015

  Blauw staat je erg goed. De saree is erg mooi. Leuk overzicht en om dit een keertje mee gemaakt te hebben.  May 5, 2015

  Klinkt leuk zeg, zo’n bruiloft! Ik vind de kleding die dan gedragen wordt er altijd erg mooi uit zien. Dat blauwe staat mooi bij je haar!


  Froukje

  May 5, 2015

  Wat zagen jullie er mooi uit voor de bruiloft!  May 5, 2015

  wat gaaf zo’n bruiloft! ziet er allemaal prachtig uit en wat ben je goed bezig!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie