Dagboek: Kleurrijk feest - My Simply Special
09/03/2018

Dagboek: Kleurrijk feest

Inmiddels gaan we al bijna naar huis, maar afgelopen week hebben we weer leuke dingen mee gemaakt hier in Suriname. We kregen namelijk de kans om Phagwa te vieren. Dat is een Hindoeïstisch feest waarbij het gaat om de overwinning van het goede over het kwade. In praktijk betekent dat dat iedereen elkaar helemaal onder gooit met gekleurd poeder. Het resultaat is een heel kleurrijk feest (en een hoop troep, hihi).

Donderdag

Dagboek: Kleurrijk feest

We gingen lunchen en ik besloot voor een salade te gaan. Op vakantie eet je toch vaak minder groente en ik had dus zo’n trek in iets fris! (Al had ik daarna nog wel honger, want ik had verwacht dat hij iets groter en gevulder zou zijn. Oeps.)

Dagboek: Kleurrijk feest

Onderweg terug naar het huis haalden we dus nog wat te eten en kochten we gekleurd poeder voor Phagwa (Holi).

Dagboek: Kleurrijk feest

‘s Avonds gingen we weer de deur uit om te eten en dit keer werd het Mexicaans. Ook hier waren de porties niet heel groot, maar het eten was erg lekker.

Vrijdag

Dagboek: Kleurrijk feest

Phagwa! We begonnen de dag rustig en trokken allemaal oude kleren en een wit shirt aan. Daarna reden we naar familie waar we met z’n allen roti aten en iedereen al flink ingepeperd werd met gekleurd poeder. Ik had Liam op de arm, dus ik bleef nog redelijk schoon. Na de lunch reden we naar het centrum van Paramaribo. Daar stonden podia en dus een heleboel felgekleurde mensen. Met Liam hebben we natuurlijk heel voorzichtig gedaan (we hebben er een heleboel billendoekjes doorheen gejaagd), maar we vonden het te bijzonder om niet aanwezig te zijn. En Liam vond al die kleuren uiteraard prachtig. Ik heb nu alleen niet veel foto’s voor jullie, want ik had geen telefoon bij me (ik wilde ‘m schoon en heel houden). Ik ga kijken of ik later meer foto’s met jullie kan delen!

Dagboek: Kleurrijk feest

De rest bleef wat langer, maar aan het eind van de middag hielden wij het voor gezien. Tijd om te douchen en te eten.

Zaterdag

Dagboek: Kleurrijk feest

De dag begon met het inpakken van een heleboel spullen, want we gingen een nachtje naar een vakantiehuisje van familie van Romano.

Dagboek: Kleurrijk feest

Daar hebben we gezwommen, gegeten en lekker in de hangmatten gelegen.

Zondag

Dagboek: Kleurrijk feest

We brachten de dag nog door in het vakantiehuis en gingen aan het eind van de middag weer terug naar Paramaribo. Dit keer gingen we echter niet zwemmen, want ‘s ochtends ving iemand deze piranha in het water waar we dus de dag ervoor nog gezwommen hadden.

Dagboek: Kleurrijk feest

Kijk die tanden! Eng beest!

Maandag

Dagboek: Kleurrijk feest

We haalden wat boodschappen, gingen lekker met Liam zwemmen (hij zwemt hier alleen in het zwembad bij het huis, niet in natuurwater) en gingen op bezoek bij wat mensen.

Dagboek: Kleurrijk feest

‘s Avonds aten we buiten de deur…

Dagboek: Kleurrijk feest

…en daarna keken we een film in de bios.

Dinsdag 

Dagboek: Kleurrijk feest

Iedereen ging weer een dag op pad, maar Romano en ik besloten met Liam in het huis te blijven. Even wat tijd met z’n drietjes. We begonnen met boodschappen doen en ja, deze foto maakte ik echt hier in Suriname en niet in Nederland.

Dagboek: Kleurrijk feest

De rest van de dag zwommen we met Liam, sliepen we (Liam heel veel, ik een uurtje) en lazen we wat. Als lunch aten we een tonijnsalade op brood.

Dagboek: Kleurrijk feest

Aan het eind van de middag kwam de rest weer terug en vertrokken de heren naar voetbal. Er wordt hier twee keer in de week gespeeld en gegeten en ze vonden het leuk om daar een keer bij te zijn. Ik ging ondertussen met Liam, mijn schoonmoeder en mijn schoonzusjes langs een paar Hindoestaanse winkels en kocht armbanden voor bij de sari’s die ik thuis heb. Toen we weer thuis waren, at ik wat en maakte ik de dagboekpost die woensdag online kwam.

Woensdag

Dagboek: Kleurrijk feest

Goedemorgen! Liam was al vroeg wakker, maar mijn schoonvader haalde hem op uit onze kamer zodat Romano en ik verder konden slapen. Wat een luxe! Toen ik eenmaal uit bed was ben ik vast aan de slag gegaan met deze post.

Dagboek: Kleurrijk feest

Elke dag ziet er hier heel anders uit, dus Liams ritme is ook lekker rommelig. Genoeg hapjes geven is dus een uitdaging, maar dat komt thuis vast wel weer goed. 

Dagboek: Kleurrijk feest

Na onze lunch gingen we zwemmen met Liam. Hij vond het weer prachtig.

Dagboek: Kleurrijk feest

‘s Avonds gingen we uit eten in een restaurant dat er echt prachtig uit zag…

Dagboek: Kleurrijk feest

…en het eten was gelukkig ook heerlijk!

Hoe was jullie week? En hebben jullie leuke plannen voor het weekend?Categorieën: Dagboek, My Life2 reacties op “Dagboek: Kleurrijk feest”

  March 9, 2018

  Zaterdag hebben we date night, eerst eten en dan biosje pakken. Verder zien we wel wat het ons zal brengen. Alvast een goede terugreis toegwenst!


  Christine

  March 9, 2018

  Prachtige foto van jou met Liam en een hoop gekleurd poeder! Lijkt me erg waardevol om zo’n religieus feest van je man eens op een traditionele manier mee te maken..
  Die foto op zaterdag ook van de natuur.. schitterend, daar kan ik naar blijven kijken! Hele mooie foto die iets sereens uitstraalt.
  Goeie terugreis vast gewenst!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie