Dagboek: Vega of vegan? - My Simply Special
13/03/2019

Dagboek: Vega of vegan?

Afgelopen weekend werkten Romano en ik weer aan Liams nieuwe kamer en we begonnen met de documentaire “Cowspiracy”, over de impact van veehouderij op het milieu en hoe milieuorganisaties met die informatie omgaan. Onze conclusie? We zouden eigenlijk allemaal per direct (zo veel mogelijk) vegan moeten eten. Nou eten we nu ook al niet vegetarisch, dus dat is best een grote stap! Het heeft ons in elk geval heel erg aan het denken gezet en we zijn nu aan het kijken hoe we stukje bij beetje dingen aan kunnen passen.

Dagboek: Vega of vegan?

Dinsdag sliep Liam wat langer door, dus ik kon rustig opstarten.

Dagboek: Vega of vegan?

Toen we allebei klaar waren, reden we naar Hornbach om een kijkje te nemen bij de meubelpanelen…

Dagboek: Vega of vegan?

…en naar Babydump. Ik vond het vrij bijzonder dat deze winkel geen lift had (handig voor zwangeren en mensen met kinderwagens), maar ik heb wel gevonden wat ik zocht. Ik wilde namelijk een stapeltje spuugdoekjes halen aangezien die favoriet waren bij Liam.

Dagboek: Vega of vegan?

Liam is helemaal blij met zijn nieuwe kamer, want zodra we thuis waren vloog hij de trap op.

Dagboek: Vega of vegan?

Kijk nou wat een lieve post! Sinds mijn eerste zwangerschap heb ik contact met Mariska en ze heeft dit kaartje dus zelf voor ons gemaakt. Zo knap!

Dagboek: Vega of vegan?

Woensdag werkte ik op kantoor en die avond sliep ik vrij slecht. Ik was toch zenuwachtiger dan ik dacht voor de 20-weken echo die we donderdagochtend meteen hadden. Gelukkig was alles helemaal in orde, dus dat was een opluchting. De rest van de dag werkte ik op kantoor en vrijdag ook. Niet zo spannend, dus daar heb ik verder geen foto’s van gemaakt.

Dagboek: Vega of vegan?

Goedemorgen! Waar is Liam?

Dagboek: Vega of vegan?

Kiekeboe!

Dagboek: Vega of vegan?

Zaterdag kwamen er twee mannen langs om wat dingen in de tuin af te maken en dat vond Liam uiteraard heel interessant.

Dagboek: Vega of vegan?

Terwijl er buiten gewerkt werd, gingen wij aan de slag in Liams kamer. We plaatsten greepjes en maakten een bureautje.

Dagboek: Vega of vegan?

Liam hielp ons natuurlijk.

Dagboek: Vega of vegan?

Zondagochtend begonnen de mannen rustig aan op bed, dus ik gaf de spullen voor Zusje een tijdelijk plekje in de nog lege kast op Liams nieuwe kamer. Zo kan ik zien wat we hebben.

Dagboek: Vega of vegan?

Ik sorteerde de rompers netjes op maat en haalde nog een krat van achter de schotten op zolder. Ik wilde weten wat we aan beddengoed hadden en wat er op het boodschappenlijstje gezet moest worden.

Dagboek: Vega of vegan?

In de loop van de ochtend gingen we op zolder aan de slag, want daar moesten nog planken opgehangen worden.

Dagboek: Vega of vegan?

Kijk, dat ziet er beter uit!

Dagboek: Vega of vegan?

‘s Middags sliep Liam best een tijdje, dus Romano had wat tijd voor zichzelf en ik dook achter de naaimachine om twee kussens voor Liams kamer te maken.

Dagboek: Vega of vegan?

Ons kleine mannetje wordt groot, want hij kan ineens bij de deurklink. Niet die van alle tussendeuren, maar dus wel bij die van de voordeur. Niet zo handig!

Dagboek: Vega of vegan?

‘s Avonds keek ik een aflevering van “Weer verliefd op je huis” en mijn handen gingen meteen jeuken om dingen in huis verder af te maken.

Dagboek: Vega of vegan?

Maandag werkte ik op kantoor en ‘s avonds keken Romano en ik Cowspiracy af (waar we zaterdagavond aan begonnen waren). 

Ik ben wel benieuwd, eten jullie (grotendeels) vegetarisch of zelfs veganistisch?Categorieën: Dagboek, My Life4 reacties op “Dagboek: Vega of vegan?”

  March 13, 2019

  Ik eet zonder problemen vegetarisch soms vegan. Lana ook. Manlief wil er niet aan.. Wat leuk om de post die ik stuurde hier terug te zien

  X  March 13, 2019

  Ik eet zelf al heel lang vegetarisch, een jaar of 15 nu. Vegan wil ik graag, is nu nog een goed voornemen, dus ik probeer dat nu een paar dagen per week te doen.  March 13, 2019

  Wat goed dat je door Cowspiracy aan het denken bent gezet. Ik heb die documentaire ook gezien iets meer dan een jaar geleden en dat heeft mijn ogen ook enorm geopend. Toevallig heb ik gisteren een blog online gezet over waarom ik pescotarisch eet. Ik eet in principe zo veel mogelijk vegan (dus helemaal niets dierlijks) met uitzondering van af en toe eens een stukje vis (met speciale gelegenheden als verjaardag, etentje, iets anders te vieren). Dit is vooral vanwege het dierenleed, maar ook voor mijn gezondheid en voor het milieu. Als je het interessant vind, klik dan even op mijn naam, dan kom je bij de blog terecht!

  Het is inderdaad lastig om van vlees eten opeens helemaal vegan te gaan, dat gaat echt stapsgewijs. Ik ben benieuwd waar jullie voor gaan kiezen! Verder trouwens leuk dagboekje, leuk om te zien hoe groot Liam al is en hoe veel hij al zelf kan!


  MySimplySpecial
  March 13th, 2019


  Ik heb meteen even op je blog gekeken, leuk om die post te lezen en jouw ideeën te horen. Ik ben inderdaad heel benieuwd hoe het bij ons gaat lopen en waar we grenzen gaan trekken. We gaan het meemaken


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie