Date Night: Floaten - My Simply Special
12/03/2016

Date Night: Floaten

In deze rubriek deel ik leuke ideeën voor een ‘Date Night’. Regelmatig iets leuks ondernemen met je vriend of vriendin is belangrijk als je je relatie leuk wil houden. Heb je geen vriend of vriendin? Veel Date Night activiteiten kan je ook gewoon ondernemen met vriendinnen! Vandaag deel ik een idee voor als echt even wil ontspannen!

Date Night: Floaten

Floaten, ik had er al eens over gehoord en er verhalen over gelezen op internet. Het leek me heel interessant, maar ik kon me er nog niet echt iets bij voorstellen. Het schijnt de meest effectieve manier te zijn om stress te verminderen en om totaal te ontspannen. Het komt er in elk geval op neer dat je drijft in zout water met een temperatuur die gelijk is aan de temperatuur van je lichaam. Daardoor voel je dus niet welk deel van je lichaam in het water ligt en welk deel niet. Dit zorgt er dan weer voor dat je het gevoel krijgt dat je zweeft. Dat klinkt goed toch? Het maakte mij in elk geval erg nieuwsgierig en ook Romano wilde het graag een keer proberen.

Date Night: Floaten

Floaten kan in kleine floattanks, maar daar krijg ik een claustrofobisch gevoel bij als ik er alleen al aan denk. (Terwijl ik daar eigenlijk nooit last van heb!) Ik besloot dus een afspraak voor ons te plannen bij FloatCenter Amsterdam, want ik had gelezen dat ze daar een soort cabines hebben met meer ruimte. Op een vrijdagavond liepen Romano en ik rond een uur of zeven naar binnen. We werden netjes ontvangen en kregen nog even een uitleg te lezen van wat ons te wachten stond. Daarna liet de dame ons de cabines zien en legde ze nog even uit wat we moesten doen.

Toen was het tijd om elkaar even gedag te zeggen. Ja, tijdens deze date ben je niet de hele tijd samen, want het idee van floaten is dat je alle prikkels wegneemt en daarvoor moet je natuurlijk wel alleen zijn. Ach, het blijft leuk om zo samen iets nieuws te proberen en achteraf ervaringen te delen. Goed, waar was ik? Ohjah, de bedoeling is dus dat je je uitkleedt en even kort onder de douche gaat staan. Je kan ook oordopjes indoen die daar voor je klaar liggen om het water uit je oren te houden. Daarna is het tijd om de cabine in te stappen.

Date Night: Floaten

In de cabine staat een laag water van ongeveer dertig centimeter en daar ga je rustig in zitten en dan liggen. Dat vond ik een heel bijzonder gevoel! Als je je benen een beetje uitstrekt voel je dat ze meteen naar het oppervlak van het water getrokken worden! En als je dan ook een beetje achterover leunt drijf je meteen! In zeewater kan ik ook redelijk drijven, maar dan moet ik toch wel mijn best doen om goed te blijven liggen. Dat is hier dus niet zo!

Date Night: Floaten

De eerste tien minuten staat er heel zacht muziek aan die je helpt ontspannen en daarna is het veertig minuten helemaal stil. In de cabine is wel verlichting, maar die kan je zelf uit doen. Ik deed dat al snel en dan krijg je inderdaad heel weinig prikkels binnen. Heerlijk! Aan het einde van de sessie gaat de muziek trouwens weer aan en dat is het teken dat het tijd is om te gaan douchen en aankleden.

Kon ik de hele tijd echt ontspannen? Nee, helaas niet. Er werd al aangegeven dat je natuurlijk moet wennen aan de omgeving en dat het makkelijker wordt naarmate je vaker float. Maar dat mijn gedachten vrolijk door bleven gaan vond ik eigenlijk niet erg. Ik lag goed en had gewoon even de tijd om rustig over dingen na te denken (bruiloft!) en daar neem ik normaal gesproken niet snel de tijd voor. Oh en dat gevoel dat je zweeft vond ik ook echt heerlijk!

Date Night: Floaten

Na de sessie kon je dus douchen en je aankleden en er werd aangeraden niet meteen het drukke leven weer in te stappen, maar eerst nog even in de relaxruimte te blijven zitten. Samen met Romano deed ik dat dus ook en dat was een perfect moment om te horen hoe hij het ervaren had. Onze conclusie? Het is een ervaring die we niet hadden willen missen en we zouden zeker vaker willen floaten, maar voor hetzelfde geld (€37,50) kan je ook een avondje naar een spa.

Hebben jullie ervaring met floaten?Categorieën: Date, To Do
Tags:4 reacties op “Date Night: Floaten”

  March 12, 2016

  Het ziet er wel goed uit zég! Misschien moet ik dat ook maar eens proberen!

  Liefs


  Froukje

  March 13, 2016

  Sommige spa’s hebben zoutwaterbaden. Heerlijk! Maar daar heb je natuurlijk niet de gelegenheid om je zo totaal af te zonderen.


  Trudy

  March 15, 2016

  Hier had ik nog nooit van gehoord. Zo leer je elke keer weer ….
  Maar voor mij? In een ligbad heb ik het na 5 minuten ook al bekeken.
  Doe mij dan maar een heerlijke Sunshower, wel totaal anders maar ik haal er veel positieve energie uit!
  Toch heel leuk om je verslag te lezen!  March 18, 2016

  Ik had hier ook eerder van gehoord, maar leuk om die foto’s zo te zien. Ik ben er wel benieuwd naar, maar inderdaad voor hetzelfde geld kun je lekker dagje naar de spa, of zelfs een hotel met spa. Wie weet komt het er toch een keer van.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie