Date Night: NachtKapers - My Simply Special
06/06/2015

Date Night: NachtKapers

In deze rubriek deel ik leuke ideeën voor een ‘Date Night’. Regelmatig iets leuks ondernemen met je vriend of vriendin is belangrijk als je je relatie leuk wil houden. Heb je geen vriend of vriendin? Veel Date Night activiteiten kan je ook gewoon ondernemen met vriendinnen! Vandaag deel ik een idee voor als je zin hebt in een bijzondere en culturele nacht.

Date Night: NachtKapers

NachtKapers, dat klinkt een beetje mysterieus hè? Ik zal het uitleggen! In de oude VOC-stad Hoorn wordt dit jaar gevierd dat het 400 jaar geleden is dat er een ontdekkingsreis begon en Kaap Hoorn, het huidige Chili werd ontdekt. De hele zomer zijn er daarom allerlei dingen te doen in de stad, en in de nacht van 13 op 14 juni zal het evenement ‘NachtKapers’ plaatsvinden. Wat dat is? Een museumnacht! Alles wordt dan even anders in de stad en culturele instellingen, theatermakers, muzikanten, bedrijven en inwoners van Hoorn kapen voor één nacht de stad.

Date Night: NachtKapers

Oké dat klinkt leuk, maar wat is er dan te doen? Nou, ruim 20 locaties openen (gratis!) hun deuren na sluitingstijd en overal is van alles te beleven. Je kan een fashion-show van Sepehr Maghsoudi bekijken, lekker dansen en virtueel de kaap ronden. Je kan genieten van lekkere smoothies en street food en ook voor kinderen is er van alles te doen. Zo is er een DYI recycling workshop en mogen ze meewerken aan een levensgroot kunstwerk. Om middernacht is er nog een spannend spektakel te zien in de haven.

Date Night: NachtKapers

En weet je waarom ik dit zo leuk vind? De Dansonderneming treed op! Dit is een dansgezelschap onder leiding van choreograaf Nanska van de Laar. Voor ik ging studeren heb ik ook met deze groep gedanst en nu volg ik nog lessen modern en klassiek bij Nanska. Ze maakt altijd hele bijzondere stukken die steeds compleet anders zijn. Tijdens NachtKapers treden ze op met een bijzondere voorstelling die meerdere keren te zien zal zijn.

Date Night: NachtKapers

Zal ik nog even de praktische informatie delen? NachtKapers begint op 13 juni om 19.30 en duurt tot 01.00u. Er zijn vier verschillende startpunten waarvandaan je de twintig locaties kan verkennen. Die locaties en het precieze programma is te vinden op de website van Kaap Hoorn. Er is in elk geval vanaf 00.00 een bijzondere afsluiting op het Oostereiland onder leiding van Wouter Hakhof, en De Dansonderneming is te vinden in de Weeshuistuin bij de Mariakapel. Oh, en je kan dus gratis naar binnen bij die locaties!

Date Night: NachtKapers

Zijn jullie al eens in Hoorn geweest?

Disclaimer

 Categorieën: Date, To Do2 reacties op “Date Night: NachtKapers”

    June 6, 2015

    Klinkt eigenlijk allemaal best heel erg fijn om eens te doen! Ik ben nog nooit in Hoorn geweest.    June 6, 2015

    Ik ben nog nooit in Hoorn geweest, maar het ziet er erg leuk uit Hoorn ga ik zeker onthouden


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie